Lidl Logo

Lidl LogoLIDL is een Duits merk van een voedingsbedrijf in het segment van de groothandel en discounthandel in voeding en huishoudelijke artikelen. Tegenwoordig bezit ze een uitgebreid netwerk van supermarkten (meer dan 10 duizend) in heel Europa en de Verenigde Staten, ingericht in een enkele huisstijl en kleuren — blauw, geel en rood.

Betekenis en geschiedenis

Lidl Logo Geschiedenis

Het bedrijf werd opgericht in 1930 en werd opgericht door de eigenaar van een kleine supermarkt in Berlijn, Joseph Schwarz, en zijn vriend, hoogleraar economie Ludwig Lidl, die dit idee voorstelden. Aanvankelijk heette het bedrijf «Lidl & Schwarz», maar toen bleef alleen het ruime en klinkende woord LIDL over als naam, waardoor de spelling in hoofdletters veranderde. Schwartz had de leiding over de zaken en het kostte hem slechts 10 jaar om groothandelsmagazijnen voor levensmiddelen op leidende posities in Duitsland en Oostenrijk te brengen. Tijdens de oorlog was LIDL een van de rantsoenen van het leger.

Na de nederlaag van Duitsland werd het bedrijf geliquideerd, omdat al zijn eigendommen werden vernietigd. Maar Josef Schwarz besloot het helemaal opnieuw te creëren en na 10 jaar kwam LIDL opnieuw in de top drie van groothandelaren in voedingsmiddelen.

Sinds 1977 is het bedrijf opgedeeld in twee segmenten — economisch en kruidenierswaren, en begon het ook «prijzenoorlogen» te voeren, waarbij het zijn klanten een prijs aanbood die altijd lager was dan die van de concurrenten. Met prijzen in economy class zijn alle goederen in LIDL-ketens van de hoogste kwaliteit.

Samen met de gedenkwaardige naam werd in 1930 gekozen voor heldere bedrijfskleuren — blauw, geel en rood — die symbool staan ​​voor vriendelijkheid, warmte en betrouwbaarheid.

Ook is toen het logo gemaakt, dat tot op de dag van vandaag ongewijzigd is gebleven. De basis is een blauw vierkant als symbool van stabiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Binnenin is er een gele cirkel in een rode rand, die de loyaliteit en vriendelijkheid van het bedrijf symboliseert. In het midden staat de naam van het LIDL-handelsmerk, uitgevoerd in grote letters in blauw en rood. De kleine letter i wordt schuin weergegeven, waardoor deze visueel zelfs groter is dan andere. Deze onconventionele aanpak trekt meteen de aandacht met zijn creativiteit.

Het logo is helder, gedenkwaardig en stelt u in staat het merk op het eerste gezicht te identificeren. Experts zeggen dat het LIDL-embleem vertrouwen wekt en de wens om bij hen te winkelen, wekt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Lidl

Sinds de oprichting weerspiegelt het logo van een bekende winkelketen een optimistische stijl, openheid en vriendelijkheid. De centrale link is de naam — een inscriptie met drie hoofdletters en een kleine letter. Bovendien hebben de ontwikkelaars de «i» in kleur gemarkeerd — deze is rood, terwijl de rest van de borden blauw is. Dit symbool lijkt uiterlijk op een grappig mannetje, dat een ronde stip heeft in plaats van een hoofd. Om deze gelijkenis te benadrukken, werd de brief op zijn kant gedraaid. De volgende is een gele cirkel omlijnd met een rode streep. Alle items staan ​​in een blauw vierkant.

De letters in het logo zijn niet geschreven, maar getekend, dus het heeft geen zin om over het lettertype te praten. Elk teken in een woord is individueel. Ze lijken natuurlijk op serif-lettertypen, maar het is onmogelijk om een ​​volledig identieke versie op te geven. «L» heeft een hoog en afgesneden uiteinde van het been, «D» is erg breed met een bijna onzichtbare opening aan de binnenkant en «i» is kleine letters.

De levensbevestigende en vrolijke logokleur komt van de combinatie van Pigment Red (# EE1C25), Rose Yellow (# FFF200) en Medium Persian Blue (# 015AA2).