Vine Logo

Vine LogoVine is een Amerikaans sociaal netwerk dat is ontworpen om korte video’s met een lus van maximaal 6-7 seconden te delen. Eerder was het met zijn hulp mogelijk om clips op sommige internetplatforms te publiceren en kennis te maken met thematische video’s. Ze was zelfs een directe concurrent van Instagram en Pheed. De tijd van zijn verschijning is de zomer van 2012. In de herfst van hetzelfde jaar werd de dienst gekocht door een ander sociaal netwerk — Twitter. Drie maanden later besloot de nieuwe eigenaar om het formaat van de videohosting te wijzigen, zodat de definitieve release van deze site in de winter van 2013 plaatsvond.

Betekenis en geschiedenis

Vine Logo Geschiedenis

De oprichters van Vine zijn Dom Hofmann, Colin Kroll en Rus Yusupov. Ze lanceerden in juni een webservice. In oktober stapte hij over op Twitter, dat $ 30 miljoen voor hem uitbetaalde, en later veranderde in Intermedia Labs. Onder de oorspronkelijke naam werd de service in januari 2013 opnieuw gelanceerd om een ​​gratis iOS-app te worden. In juni van hetzelfde jaar verscheen een versie voor Android en Windows Phone. Binnen twee maanden werd het hulpprogramma het populairst in de video-sharing-industrie. In mei werd het uitgebreid met een dienst voor het bekijken van videocontent.

In 2017 kondigde het sociale netwerk Twitter de herstart van zijn programma aan. Gebruikers mochten video’s downloaden en bekijken, maar geen nieuwe uploaden. Daarnaast kondigde ze aan dat iedereen de eerder gepubliceerde video kan ophalen. De reden zijn de problemen van het moederbedrijf en de uitstroom van bezoekers naar andere bronnen. Als gevolg hiervan verscheen in 2017 een uitgeklede versie, de Vine Camera. Elke belangrijke fase in de evolutie van de dienst ging gepaard met een herontwerp van het logo. Er waren er twee.

2013 — 2017

Vine Logo 2013-2017

Zoals oud-medewerker Bobby McKenna benadrukte, kwam het logo met haast tot stand. De beslissing om de applicatie te starten was plotseling, dus de ontwerpers maakten het logo associatief, uitgaande van de naam. Het proces «van en naar» duurde een dag. Op het logo staat het woord «Vine», waarvan de eerste letter wordt gespeeld in de vorm van een curling vine. De verbonden inscriptie is met de hand gemaakt, maar niet schuin maar recht. Alle letters zijn met elkaar verbonden, alsof ze met één slag worden uitgevoerd. Er is een lus in de rechterbovenhoek van «V» die soepel verandert in «i».

2017 — heden

Vine Camera Logo 2017-vandaag

In 2017 werd het programma opgeschort en werd het programma zelf opnieuw opgestart in een nieuw formaat. Dit vereiste uiteraard een herontwerp. De eigenaren verlieten de gebruikelijke applicatie-interface, maar verminderden de functionaliteit, wat het uiterlijk van het logo beïnvloedde. De hoofdletter «V» in de oorspronkelijke spelling bleef van het vorige teken. De achtergrond is een mintkleurige cirkel. Hieronder staat de volledige naam van de hernoemde service — «Vine Camera». Alle elementen bevinden zich in een zwarte geëxtrudeerde rechthoek.

Logo lettertype en kleuren

Vine Logo

In beide versies van het logo zijn er gemeenschappelijke kenmerken. Met name de handgeschreven letters in rechte kleine letters, de combinatie van mint en wit en de welbekende «V» met een krul bovenaan. Ondanks de haast om het pictogram te maken, komt het goed overeen met de naam en speelt het in de vorm van een curling vine.

Bovendien ging de evolutie van het embleem van eenvoudig naar complex: als het eerder uit één element bestond, bestaat het nu uit vier. En ze heeft haar eigen geheim. Het feit is dat als u het logo ondersteboven draait, u een duidelijk cijfer «6» in de krul kunt onderscheiden. Het is van groot belang voor de service, aangezien video’s oorspronkelijk voor zo’n aantal seconden zijn ontworpen.

Logo Vine

Het embleem bevat één zin, uitgevoerd door twee verschillende lettertypen. Het woord «Vine» is geschreven in een aangepast lettertype, vergelijkbaar in stijl met Verse Sans, maar met de handtekening «V» met een gebogen gedeelte bovenaan. Voor «Camera» gebruikte ik het neogroteske, geometrische Calibre van de Sans Serif-groep, ontwikkeld door Kris Sowersby. De kleuren van het logo zijn stabiel en omvatten wit, zwart en mintgroen # 00bf8f.