Truist Logo

Truist Logo

Truist is relatief nieuw, maar heeft meer dan 270 jaar gecombineerde ervaring tussen SunTrust en BB&T. Het is gevestigd in Charlotte en heeft ongeveer 3.000 vestigingen in het hele land, waarmee het de zesde grootste bank in de VS is. Vermogensbeheer, kredietverlening, verzekeringen, corporate banking, ondersteuning van kleine bedrijven en detailhandel zijn slechts een klein deel van de financiële diensten die deze holding biedt.

Betekenis en geschiedenis

Truist Logo

De overeenkomst om SunTrust en BB&T samen te voegen is in 2019 tot stand gekomen, hoewel de voorbereidingen daarvoor al heel lang geleden zijn uitgevoerd. De bedrijven sloten de deal van $ 28 miljard met weinig tot geen discussie over de prijs. De activa van de gecombineerde bank bedroegen $ 440 miljard. De eigenaren hebben de keuze van de naam toevertrouwd aan het toonaangevende adviesbureau Interbrand. De taak van de specialisten was om een ​​optie te vinden die bij beide partijen past: een kort en uniek woord dat noch SunTrust noch BB&T begunstigt.

Een compromisoplossing was de naam Truist. Het is fictief en stelt niets voor, al roept het wel een aantal associaties op met een positieve ondertoon. Een oplettende toeschouwer zal de connectie met de woorden «waarheid» en «vertrouwen» opmerken, wat het uiteindelijke doel was van de Interbrand-medewerkers. Wanhopig op zoek naar de perfecte combinatie van de namen SunTrust en BB&T, namen de ontwikkelaars een term die ze konden vertrouwen en voegden er de letter «i» aan toe.

De nieuwe naam werd bekritiseerd door gebruikers van sociale media, maar het bedrijf week niet af van zijn bedoelingen en keurde het uiteindelijk goed in december 2019. Bankklanten wisten toen nog niet hoe het logo eruit zou zien: het werd geïntroduceerd in januari 2020 samen met de website. Het was de bedoeling dat de integratie eind 2021 zou zijn voltooid.

Logo Truist

Het merk Truist werd geleidelijk aan in de omringende ruimte geïntroduceerd, zodat mensen eraan konden wennen. Dus het logo begon te verschijnen op SunTrust- en BB&T-filialen, op digitale platforms, in advertenties en op borden in SunTrust Park. Het is, net als de naam van de financiële instelling, uitgevonden door specialisten van Interbrand. Ze combineerden een minimalistische ‘TRUIST’-letters met een vierkant met twee 90 graden gedraaide ‘T’s. De reacties op het symbool zijn gemengd. Iemand vond het leuk en iemand beweerde dat het patroon eruitzag als een riemgesp of een elektrisch circuit.

De gedurfde branding van de bank is een eerbetoon aan het erfgoed van BB&T en SunTrust. De nieuwe look is erg symbolisch, ondanks de ogenschijnlijke eenvoud. De twee gespiegelde «T’s» in een vierkant kader vertegenwoordigen de fusie van twee reuzen in de financiële sector. Het feit dat de letters even groot zijn, spreekt voor het belang en de gelijkheid van de twee gecombineerde bedrijven. Tegelijkertijd straalt het plein veiligheid en vertrouwen uit, en de afgeronde hoeken wijzen op toegankelijkheid. Het monogram is op zijn beurt een verwijzing naar de Touch+-technologie en staat voor een individuele benadering van elke klant.

Logo lettertype en kleuren

Truist Logo

Het woord «TRUIST» staat links van het vierkante embleem. De ontwerpers van Interbrand creëerden er een aangepast schreefloos lettertype voor, waarbij ze het grootste deel van het werk toevertrouwden aan een meester-typograaf. Brede letterafstand symboliseert de openheid en eerlijkheid van de bank, haar bereidheid om mee te werken. De curve aan de onderkant van de «R» wekt de illusie vooruit te gaan naar nieuwe prestaties. Alle letters zijn hoofdletters, vetgedrukt en niet-contrasterend. Ze hebben geen onnodige details die kunnen voorkomen dat het logo correct wordt weergegeven op een mobiel apparaat of wanneer het sterk verkleind is.

De kleurkeuze was doorslaggevend bij de fusie van de twee banken. De specialisten namen een rijke blauwe tint van de SunTrust-identiteit en combineerden deze met de bordeauxrode BB&T. Ze kregen een donkere paars-paarse toon, de zogenaamde Truist Purple.