CIBC Logo

  CIBC Logo

  Canadian Imperial Bank of Commerce heeft een reputatie voor innovatie. In 1964 creëerde hij de enige drijvende bank van het land: zijn boot voer langs St. Lawrence River en aangemeerd om financiële diensten te verlenen. In 1969 gebruikte CIBC als eerste in Canada geldautomaten en in 1970 werd het de eigenaar van Flying Bank: de jet vloog tussen zeven steden in het noordwesten. Hij was ook een pionier op het gebied van veilig e-bankieren voor klanten (1996) en installeerde de enige skiër-geldautomaat bovenop Whistler Blackcomb (2017).

  Betekenis en geschiedenis

  CIBC Logo Geschiedenis

  Ondanks de creatieve benadering van zakendoen, is de Canadian Imperial Bank of Commerce er lange tijd niet in geslaagd haar visuele stijl te stroomlijnen. Misschien werd dit beïnvloed door de oorsprong: CIBC is opgericht op basis van de Canadian Bank of Commerce en Imperial Bank of Canada, die in de tweede helft van de 19e eeuw verschenen en in 1961 fuseerden. De eigenaar van de IBC vroeg om de fusie : hij wilde een buitenlandse overname voorkomen.

  In het begin miste het merk een georganiseerde identiteit. Elk filiaal zag er anders uit: ergens stond de volledige naam van het bedrijf, ergens – alleen een afkorting, en op sommige plaatsen stonden de inscripties “Bank of Commerce” en “Imperial Bank”. Er was ook geen consistentie in de logo’s en de eerste CIBC-badge in de jaren negentig. was verouderd en moest opnieuw worden opgestart. Een gereguleerd identificatiesysteem verscheen pas in 2001 met de release van een nieuw embleem.

  1961 – 1966

  Canadian Imperial Bank of Commerce Logo 1961-1966

  Begin jaren zestig. de financiële instelling gebruikte een logo dat uit drie geometrische vormen bestond. Twee vierhoeken – de ene paars en de andere oranje – bevatten de letters “C” en “I”. Daarboven was een grijze driehoek die leek op het dak van een geverfd huis. Het vierkant en de rechthoek zagen eruit als pagina’s uit een vierkant notitieboekje. Ze waren bedekt met cirkels en lijnen, alsof de ontwerpers vergaten de blauwdrukken te wissen na het schrijven van de letters.

  1966 – 1986

  Canadian Imperial Bank of Commerce Logo 1966-1986

  De ontwerpers vulden het abstracte icoon aan met de naam van de bank, die onderaan in twee regels was geschreven. Ze kozen voor een ongebruikelijk lettertype met zeer korte schreven en kuiltjes aan de uiteinden van de letters. Het was het enige zwart-wit CIBC-logo.

  1966 – 1994

  Canadian Imperial Bank of Commerce Logo 1966-1994

  In 1966 werd het rode en bruine embleem gemaakt en de volgende 28 jaar gebruikt. Het bestond uit twee punthaken – omgekeerde V-vormige borden. In feite waren het punthaken, naar buiten gericht. Ze vertegenwoordigden het uitgebreide netwerk van filialen van de Canadian Imperial Bank of Commerce, letterlijk van kust tot kust. Er waren twee poten tussen de punthaken, die de stabiliteit symboliseerden.

  1986 – 1994

  Canadian Imperial Bank of Commerce Logo 1986-1994

  In 1986 werd het chevron-symbool opnieuw in goud geverfd en in een bordeauxrood vierkant geplaatst. De ontwikkelaars moesten de inscriptie “CANADIAN IMPERIAL BANK OF COMMERCE” inkorten tot een afkorting, zodat het ook in een vierhoek zou passen. De bijgewerkte typografie bevatte een scherp schreeflettertype. De gouden vierkante lijst maakte het embleem compleet.

  1994 – 2001

  Canadian Imperial Bank of Commerce Logo 1994-2001

  Het volgende herontwerp vond plaats tegen de achtergrond van de verwerving van 55% van de aandelen van TAL Investment Counsel. De financiële instelling verliet voor het eerst haar abstracte symbool en verving het door een ander geometrisch teken: driedimensionale punthaken die een diamant vormden. Het 3D-element bevond zich in een kleine donkerrode rechthoek, die op zijn beurt de rechterbovenhoek bezette naast het opschrift “CIBC”.

  Het meest opvallend was de eerste “C”. Het was groter dan IBC, ondanks het feit dat de afkorting alleen uit hoofdletters bestond. Een witte gebogen lijn verdeelde de halfronde zijde “C” in tweeën.

  2001 – 2003

  Canadian Imperial Bank of Commerce Logo 2001-2003

  Aan het begin van het tweede millennium had de Canadian Imperial Bank of Commerce een nieuw identiteitssysteem nodig om te kunnen concurreren met Canada Trust, dat in 2000 fuseerde met TD en wereldwijd een nieuwe naam kreeg. De eigenaren van CIBC wilden iets tijdloos vinden dat ook na enkele decennia niet verouderd zou zijn. Dit universele teken was twee bogen (de ene geel en de andere wit) – een symbool van groei, vooruitgang en beweging voorwaarts. Gebogen lijnen onderstreepten de CIBC-letters en bevonden zich daarmee in een donkerrode vierhoek.

  2003 – 2021

  Canadian Imperial Bank of Commerce Logo 2003-2021

  Twee jaar na het debuut werd het logo bijgewerkt. De ontwerpers maakten de kleuren helderder en veranderden merkbaar de tint rood. Bovendien hebben ze de afkorting vergroot en naar rechts verplaatst. Hiervoor moesten ze de quad een beetje uitbreiden, zodat het weer een vierkant werd.

  2021 – heden

  CIBC Logo 2021-vandaag

  De eigenaren van de bank wendden zich tot Ove Brand, een ontwerpbureau, om erachter te komen welke verenigingen positieve reacties van consumenten genereren. Het bleek dat klanten positief reageerden op alles wat met vooruitgang en ontwikkeling te maken had. Daarom is het middelpunt van het CIBC-logo twee bogen die het idee van groei overbrengen.

  Het Canadian Imperial Bank of Commerce-logo heeft een aangepast serif-lettertype dat vaag lijkt op ParaType’s Orbi Bold. De basiskleur is een donkere tint rood (# B10316). Het vervangt de CIBC Claret (# 9D2235), die vóór het herontwerp in gebruik was. De naam van de financiële instelling is geschreven in gele letters (toon – goud # FFD500). Deze kleur was vroeger donkerder (# FFC724).

  Logo lettertype en kleuren

  CIBC Logo

  Logo CIBC