Fidelity Logo

Fidelity Logo

Fidelity Investments is een Amerikaanse financiële onderneming van internationaal niveau. Het werd in 1946 opgericht door Edward C. Johnson II. Gedurende de hele periode van zijn werking is het bedrijf verschillende keren geherstructureerd en van naam veranderd. Tegenwoordig is het een van de grootste organisaties met meer dan $ 3 biljoen aan activa, onderlinge fondsen en een beursvennootschap. Het bedrijf houdt zich ook bezig met de diensten van pensioensparen, verzekeringen, cryptocurrency, effectenvereffening. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boston, Massachusetts (VS).

Betekenis en geschiedenis

Fidelity Logo Geschiedenis

Wat is trouw?

Fidelity is de afgekorte naam van de Amerikaanse financiële holding Fidelity Investments Inc., die in het verleden Fidelity Management & Research heette.

Na 23 jaar werking van het financiële bedrijf Fidelity Management & Research (zoals het in het begin heette), heeft het een divisie van Fidelity International Limited met een specialisatie in het bedienen van buitenlandse markten ver buiten de Verenigde Staten. In 1980 splitste het bedrijf het op in een onafhankelijke structuur.

In 1993 keurde de organisatie een nieuw embleem goed, dat tot op de dag van vandaag relevant blijft. In 2011 onderging het bedrijf een rebranding. De reden hiervoor was de hernoeming van de Fidelity International-afdeling naar Fidelity Worldwide Investment en de toename van het juridische statuut. Een jaar na de uitbreiding van de financiële dienstverlening verhuisde het bedrijf naar het huidige hoofdkantoor in Boston.

Volgens experts suggereert het ontwerp van de huidige persoonlijke identificatiebadge van Fidelity een verband met de vrijmetselaars. Dit wordt bevestigd door de speciale elementen die in het logo zijn verwerkt. Ten eerste is het de omtrek van de piramide. Ten tweede, de motieven van het Oog van de Voorzienigheid. Samen vormen ze een krachtig beeld dat cashflow aantrekt. Ongeveer hetzelfde beeld staat immers op de achterkant van de Great Seal of the United States en op dollarbiljetten. Dat wil zeggen, het pictogram verklaart direct de wens van de financiële organisatie om veel geld te verdienen.

De huisstijl is een harmonieuze combinatie van grafische en tekstelementen. De eerste is een rond icoon met een piramide met een aparte bovenkant. Daarachter is een stralende zon met twaalf lange stralen. Ze zijn scherp en strekken zich bijna uit tot aan de buitenrand. Bovendien worden beide afbeeldingen gemaakt dankzij slechts twee kleuren met de juiste groepering van schaduwen.

Aan de rechterkant staat de naam van de investeringsmaatschappij, die uit twee regels bestaat. De bovenste bevat het woord «Fidelity» in grote letters met een lichte helling. In dit geval bestaat de inscriptie uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters, die voldoen aan de spellingsregels. Het onderscheidende kenmerk is de verbonden «y» en «t». De tweede regel bevat het woord «Investeringen», dat is opgenomen in de volledige naam van de financiële instelling. Hoewel het in kleine letters is geschreven, zijn ze allemaal in hoofdletters en ook naar rechts schuin aflopend.

Logo lettertype en kleuren

Fidelity Logo

Het tekstgedeelte bestaat uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters. In het eerste woord zijn de letters breed, glad en vetgedrukt uit de categorie Sans Serif. De poten hebben de juiste vorm van verticale rechthoeken. De laatste twee letters zijn verbonden op het niveau van de «t» -balk, die harmonieus overgaat in «y». De onderste inscriptie is klein, met een brede intersymboolafstand, die zich bijna over de gehele lengte van het bovenste woord uitstrekt.

Logo Fidelity

Het bedrijf heeft veel belang gehecht aan kleur. Om geld aan te trekken, koos ze twee monetaire paletten voor haar logo. De eerste kleur is groen, zoals op dollarbiljetten. De tweede is geel, zoals op goudstaven. Volgens kenners is deze combinatie goed om de aandacht van klanten te trekken.

Wat is het Fidelity-logo?

Naast de uitdrukking Fidelity INVESTMENTS in vet cursief, wordt het bedrijfslogo ook weergegeven door een cirkelembleem. Binnen de cirkel bevinden zich het Oog van de Voorzienigheid en de Egyptische piramide - symbolen van de vrijmetselarij.

Wat is Fidelity-beleggingsrekening?

Het is een account waarmee gebruikers aandelen kunnen verhandelen.

Van wie is Fidelity?

Fidelity is een besloten vennootschap. 51% van de aandelen is in handen van de werknemers en de rest is in handen van de Amerikaanse zakenvrouw Abigail Pierrepont Johnson en haar familie.

Is Fidelity een investeringsbank?

Ja, en dat wordt weerspiegeld in de naam: Fidelity Investments Inc.