Deloitte Logo

Deloitte Logo

Merkidentiteit speelt een cruciale rol in de bedrijfsontwikkeling. Tegenwoordig is het onmogelijk om je een succesvol inkoopbedrijf voor te stellen dat niet zijn toevlucht zou hebben genomen tot de diensten van specialisten in de ontwikkeling van huisstijl, buitenreclame en public relations. Dit alles vormt een integraal merkimago in de markt van diensten en goederen, maakt het herkenbaar en vergroot de consumentenvraag als het dichter bij een potentiële klant komt.

Afhankelijk van de taken die voor het management van het bedrijf zijn gesteld, kunnen de oorspronkelijke naam en het logo sterk worden getransformeerd onder invloed van factoren als de moeilijkheid om producten op de markt te verkopen onder een verkeerde merknaam, het ontbreken van associaties met de aangeboden goederen en hun reikwijdte, het onvermogen om het idee, de missie en de waarden van het merk over te brengen via het gecreëerde logo.

Betekenis en geschiedenis

Deloitte Logo Geschiedenis

Wat is Deloitte?

Deloitte is een vertegenwoordiger van de ‘grote vier’ advies- en auditbedrijven. De volledige naam is Deloitte Touche Tohmatsu Limited.

Het is interessant om het pad van het wereldberoemde merk Deloitte te volgen. De geschiedenis is uniek en indicatief en begint in 1845 in Londen. De oprichter van het bedrijf William Welch Deloitte breidde zijn bedrijf Haskins & Sells uit, veranderde de naam in Deloitte Haskins & Sell, en in het buitenland, meer bepaald in de Verenigde Staten, werd het bedrijf bekend als Touche Ross. In 1989 was er weer een verandering — Deloitte & Touche, en sinds 1993 heet het merk simpelweg Deloitte. Daarna was er frequente rebranding, en dit verhoogde alleen het klantenbestand en de winst van het bedrijf. Dit maakte het in 2012 mogelijk om de Olympische Spelen te sponsoren. De huidige gegevens voor 2020, een historische historische economische ontwrichting als gevolg van de coronaviruspandemie, laten zien dat het bedrijf een recordbedrag van $ 47,6 miljoen verdiende met audits, consulting, financiële operaties, belastingen, boetes en juridische diensten. Zo werd de zakelijke gigant 3 grote bedrijven die eigendom waren van een persoon in de Verenigde Staten.

1960 — 1989

Touche Ross Logo 1960-1989

Op dat moment werd het logo weergegeven door een uitgerekte driehoek, die werd gevormd door 3 zwarte ovalen. Langs de rechterkant was de inscriptie in grote hoofdletters Touche Ross. Serif-lettertype, alle delen van het logo waren in het zwart afgebeeld. Presenteerbaar, degelijk, zonder onnodige omslachtige combinatie van kleuren en vormen.

1972 — 1989

Deloitte, Haskins, & Sells Logo 1972-1989

Kenmerkend voor het logo is de verschuiving van grafische accenten naar rechts. Zo werd Deloitte de «bovenste verdieping», waaronder Haskins + Sells zich bevond. Een deel van de onderste regel stak uit, het is duidelijk dat de inscripties visueel op trappen leken, de onderkant was groter dan de bovenkant. Ook het lettertype onderging veranderingen: het werd slanker, geometrischer, schreefloos, weer zwart. Aangenomen mag worden dat de auteurs met dit logo een associatie met de opkomst van het bedrijf wilden bewerkstelligen.

1989 — 1993

Deloitte & Touche Logo 1989-1993

Het gewijzigde logo verschijnt niet voor een lange tijd, alleen voor 4 jaar. Het bijzondere dat opvalt is de blauwe kleur van het nieuwe lettertype en de uitlijning van de woorden onder elkaar: Deloitte bovenop en & Touche eronder. Mooie accentuering, geslaagde compositorische arrangementen speelden een rol in de geschiedenis van het merk.

1993 — heden

Deloitte Logo 1993-vandaag

In verband met de naamsverandering, of liever de afkorting voor het woord Deloitte, was er behoefte aan een helder accent. Het is de zwarte stip aan het einde van het woord met een felgroene vlek die contrasteert met het egale zwarte lettertype van het logo.

Er is ook een korte versie van het logo — de letter D en een groene stip. Het verscheen vanwege het feit dat de volledige versie van het logo bekend werd bij de doelgroep en nu is het voldoende om twee grafische symbolen te zien, en een sterke associatie met het merk komt voor de geest.

Logo lettertype en kleuren

Deloitte Logo

Het gebruikte lettertype is vergelijkbaar met Mediator Narrow Extra Bold. Dit is een vrij moderne en formele versie die er goed uitziet in een reclamecampagne, omdat het geen tegenstrijdige gevoelens overbrengt — het is vrij gracieus, niet hard, niet zacht, evenwichtig. De auteurs van deze groep lettertypen zijn Manvel Shmavonyan en Alexander Lubovenko.

Logo Deloitte

In dit geval zijn de hoofdkleuren lichtgroen, zwart en wit. Een gedurfd groen accent geeft zeker aan dat het bedrijf bloeit en de boodschap uitzendt dat klanten net zo blij en succesvol zullen zijn. In de psychologie van kleur is groen niet alleen een symbool van groei en jeugd, maar ook van betrouwbaarheid, hulp en ondersteuning.

Wat is de betekenis van het Deloitte-logo?

Het woord logo met de woorden Deloitte belichaamt de eenheid van het internationale netwerk. De groene stip aan het einde geeft het initiatief van de organisatie aan, de niet-standaard benadering van het oplossen van problemen.

Wat is de slogan van Deloitte?

De slogans van auditbedrijf Deloitte weerspiegelen de basisprincipes van haar werk: To be the Standard of Excellence en Always One Step Ahead.

Waarom heeft Deloitte een groene stip?

Een reclamebureau stelde voor om een stip op het Deloitte-logo te plaatsen omdat het gebruikelijke woordmerk te saai leek. Het ontwerpteam probeerde verschillende kleuren, maar de groene zag er het beste uit.

Is Deloitte een LLP of LLC?

Deloitte is een UK Limited Liability Partnership (LLP).