Ticketmaster Logo

Ticketmaster Logo

Het Amerikaanse bedrijf Ticketmaster werkt samen met verschillende instellingen, organisatoren van evenementen en promotors. Het heeft twee dochterondernemingen in Pharr en Charleston, waar het kaartjes verkoopt voor concerten, muziekfestivals, circusvoorstellingen, professionele sportevenementen, theatervoorstellingen en andere shows. Maar de hoofdactiviteit wordt uitgevoerd op internet, omdat Ticketmaster in de eerste plaats een elektronische kassa is.

Betekenis en geschiedenis

Ticketmaster Logo Geschiedenis

Het bedrijf werd opgericht in 1976 en specialiseerde zich tot 1982 in de verkoop van apparatuur voor kaartautomaten. Ze begon toen kaartjes te verdelen, opende een reisbureau en verwierf een platform waar fans souvenirs konden kopen. Wat de organisatie ook deed, het had altijd een logo met zijn naam. In verschillende periodes zag het er anders uit: eerst was het een zwart-witte inscriptie met extra decoratieve elementen, nu wordt er een gekleurd en minimalistisch woordteken gebruikt.

1976 — 1999

Ticketmaster Logo 1976-1999

Het vroege Ticketmaster-logo bevatte de naam van het bedrijf in twee lettertypen. «TICKE» en «ASTER» werden in het zwart cursief geschreven met een ongebruikelijke vormgeving. De letters «CK» waren onderaan verbonden met een langwerpige lijn, en «ST» waren bovenaan samengevoegd. De «A» zag eruit als een driehoek, de middelste «E» -slag hing in de lucht en een deel van de verticale lijn ontbrak in de linkerbovenhoek van de «R».

De topmanagers in het midden waren groot en wit. Van hen strekten zich twee zwarte lijnen uit die een lijn omlijnden. Achter de «T» en «M» hebben de ontwerpers een donkere cirkel getekend om deze letters nog duidelijker te maken.

1999 — 2010

Ticketmaster Logo 1999-2010

In 1998 werd een meerderheidsbelang in Ticketmaster overgedragen aan USA Networks, en een jaar later kreeg het merk een nieuw logo. Het droeg dezelfde inscriptie als voorheen, maar in een ander ontwerp. De ontwikkelaars verwijderden de oude grafische elementen, inclusief de cirkel, en maakten vervolgens alle letters cursief, kleine letters en donkerblauw. In plaats van een dunne zwarte lijn verscheen onderaan een brede gele streep, onduidelijk aan de linkerkant.

2010 — heden

Ticketmaster Logo 2010-vandaag

De makers van het woordmerk vonden dat het niet minimaal genoeg was, dus verwijderden ze de streep en lieten alleen de bedrijfsnaam achter. En om het gebrek aan lichte tinten te compenseren, hebben de ontwerpers het woord opnieuw geschilderd in aquamarijnkleur.

Logo lettertype en kleuren

Ticketmaster Logo

De gestileerde «ticketmaster» -belettering is niet alleen een geregistreerd handelsmerk. Een logo is een integraal onderdeel van een merk, een belangrijke uiting van identiteit. Het heeft een geanimeerde versie, waarin de aandacht is gericht op de eerste «t», en pas daarna verschijnen er andere letters. Een dergelijke dynamiek symboliseert de wereld van entertainment, want Ticketmaster verkoopt tickets voor interessante en langverwachte evenementen.

Het bedrijf heeft zijn eigen officiële lettertype TM Sans. Het heeft een minimaal streepcontrast, open diafragma’s en geometrische rondheid. Desondanks wordt voor het logo een heel ander lettertype gebruikt, vergelijkbaar met het gewijzigde Usual Medium Italic. De toppen van beide ts zijn gehoekt zoals in Artica Bold Italic. De horizontale lijnen van de letters «e» bereiken de basislijn een klein beetje.

Logo Ticketmaster

Ticketmaster heeft altijd naar blues en blues geleefd, en hij zette deze traditie voort met een azuurblauwe tint. De rijke toon vormt het middelpunt van de visuele identiteit van het merk. Het symboliseert wijsheid, loyaliteit en energie en vormt daarom een ​​perfecte aanvulling op het beletteringsontwerp.