The Super League Logo

The Super League LogoDe Super League (of European Super League Company) is een nieuwe sportvereniging met 20 voetbalclubs (15 permanente en 5 die het lidmaatschap aanvragen). Het is ook een jaarlijkse competitie op het hoogste niveau tussen de twee, die strijden om de UEFA Champions League. Het verscheen in het voorjaar van 2021. Florentino Pérez werd de eerste voorzitter.

Betekenis en geschiedenis

The European Super League Logo

In april 2021 richtten 12 teams een internationale voetbalorganisatie op. Toen voegden zich er nog drie bij: deze 15 clubs zullen permanent lid zijn van de Super League en haar leiders. Elk jaar krijgen ze gezelschap van 5 kandidaten op basis van hun prestaties in het afgelopen jaar. Volgens de vertegenwoordigers van de hoogste voetbalbond van Europa zal de competitie in de nabije toekomst worden gehouden, waarover al onderhandelingen gaande zijn.

De noodzaak van een competitie wordt sinds 1998 besproken. En op 18 april 2021 werd een persbericht gepubliceerd waarin de oprichting ervan werd aangekondigd. Dit werd aangekondigd voorafgaand aan de UEFA-bijeenkomst waarop de oude organisatie de UEFA Champions League vanaf het seizoen 2004/2005 wilde actualiseren en uitbreiden om meer wedstrijden en inkomsten te genereren.

In zijn toespraak benadrukte Florentino Pérez dat de nieuwe vereniging atleten zal helpen het inkomensniveau terug te winnen dat door de pandemie van het coronavirus is verloren. Hiervoor is er een speciaal systeem van verhogen en verlagen, dat jonge voetbalfans zeker zal aanspreken. Deze maatregel zal naar verwachting de scheidsrechters en VAR verbeteren.

The Super League Embleem

Het persbericht beweert ook dat de Super League zal zorgen voor extra financiële middelen, betere concurrentie en substantiële economische groei ter ondersteuning van het Europese voetbal. In de nabije toekomst is het de bedoeling om naast herenwedstrijden ook dameswedstrijden te houden.

Het logo van de nieuwste sportorganisatie is simpel en minimaal. Tegelijkertijd ziet het er conceptueel en krachtig uit, omdat het bestaat uit een inscriptie gecombineerd in de vorm van een fragment van een piramide — een ladder die zich onderaan uitbreidt en een symbolisch platform vormt. Dit weerspiegelt direct het concept achter de voetbalcompetitie.

De volledige naam van de vereniging wordt gebruikt als tekst — «The Super League». Alle letters zijn hetzelfde en staan ​​in hoofdletters. De lijnen zijn links uitgelijnd, wat het mogelijk maakt om het logo gemakkelijk op vlaggen en posters te gebruiken, aangezien volgens de taalregels alle woorden van links naar rechts worden gelezen. De organisatie biedt twee gelijkwaardige logo-opties: monochroom met een neutraal witte achtergrond en gekleurd met een brede zwarte rechthoek.

Logo lettertype en kleuren

Super League Logo

De tekst is uitgevoerd in een strak modern grotesk met brede letters, precieze hoeken en rechte lijnen. Het gebruikte lettertype lijkt op: Bw Nista International Black en Kamerik 205 Text Heavy met minimale wijzigingen.

Het merkpalet bestaat uit zwart en wit. De eerste is de twee onderste rijen, de tweede is de bovenste. In de andere versie (gekleurd, met een donkere achtergrond), zijn de lijnen «Super» en «League» wit, en is «The» een neongradiënt van lichtblauw naar donkerroze.

De teams die de competitie hebben gemaakt

De teams die hebben opgericht The Super League

Er zijn 12 clubs aangekondigd als de oprichters van The Super League en aan het begin van het seizoen zullen er nog 3 bij komen. De basis omvat Britse, Spaanse en Italiaanse vertegenwoordigers. Alle 15 oprichters worden permanent lid van de organisatie en zullen deze leiden.

Engeland

Arsenal

De club is professioneel en bestaat sinds 1886. Beheerd door Mikel Arteta. Het team heeft 13 prijzen gewonnen.

Chelsea

Het meest genoemde team van profvoetballers uit Engeland. Het werd opgericht in 1905, is gevestigd in Londen en bezit meer dan 30 titels. De leider is Thomas Tuchel.

Liverpool

De voetbalclub is gevestigd in Liverpool en is professioneel. Hij verscheen in 1982 en heeft tot nu toe 50 titels gewonnen, waarvan 19 Champions League. Het wordt nu geleid door Jurgen Klopp.

Manchester City

Het voetbalteam van Manchester wordt beschouwd als een van de oudste sinds de oprichting in 1880. Gedurende zijn sportcarrière heeft de club 9 grote titels en 6 in de Champions League gewonnen. Het wordt geleid door Pep Guardiola.

Manchester United

Dit is een andere professionele voetbalclub uit Manchester met zeer lange wortels — het werd opgericht in 1878. Het wordt gerund door Ole Gunnar Solkjaer. Het team bezit 39 verschillende titels, waarmee het de meest bekroonde is in het Britse voetbalsegment.

Tottenham

De club is gevestigd in Londen en is professioneel. Het bestaat sinds 1872 en is nu eigendom van ENIC International. Hoewel het team geen van de titels bezit, speelt het een cruciale rol in de geschiedenis van het Engelse voetbal.

Spanje

Real Madrid

Een professioneel voetbalteam onder leiding van Zinedine Zidane. Het werd opgericht in 1902 en is gevestigd in Madrid. De club bezit 118 verschillende titels, waarvan 13 Euroleague-prijzen. Daarom wordt het erkend als een van de meest gerenommeerde voetbalorganisaties op het continent.

Atletico Madrid

Dit Madrid-team werd opgericht in 1903. Ze bezit 10 Champions League-titels en behoort tot de sterkste clubs in Spanje. De leider is Diego Simeone.

Barcelona

De profvoetbalclub uit Barcelona is opgericht in 1899 en wordt gerund door Ronald Koeman. Door de geschiedenis heen heeft het team 130 titels gewonnen, waaronder 74 prijzen uit Champions League-wedstrijden. Dit maakt het de meest succesvolle in het Spaanse voetbalsegment.

Italië

Juventus

De club brengt professionele voetballers samen en is gevestigd in Turijn. Het bestaat sinds 1897 en wordt momenteel beheerd door Andrea Pirlo. Atleten hebben 36 Champions League-prijzen gewonnen.

Inter Milan

Professioneel voetbalteam uit Milaan, onder leiding van Antonio Conte. De club bestaat sinds 1908 en bezit 18 Champions League-trofeeën.

AC Milan

Een ander Milanese team van professionele voetballers. Ze verscheen in 1899. De manager is Stefano Pioli. De club heeft 7 prijzen gewonnen in de Champions League.

Wat is de Europese Super League?

The European Super League Embleem

Super League is een Europese sportvereniging van een nieuw formaat en het meest verwachte evenement in de voetbalwereld. Het wordt gerekend tot de 20 meest succesvolle clubs van het continent.