Masters Logo

Masters Logo

Masters is een afkorting voor het traditionele Masters Tournament van golf. Het wordt ook wel The Masters of US Masters genoemd. Gewoonlijk wordt er in het eerste decennium van april een sportwedstrijd gehouden in de stad Augusta, Georgia, bij de National Golf Club. Maar in 2020 werd het vanwege de coronaviruspandemie voor het eerst uitgesteld. Direct aan de vooravond van het toernooi maakte de directie bekend dat het in november zou worden gehouden, en even later voegde de directie eraan toe dat de wedstrijd online en zonder toeschouwers zou plaatsvinden. De oprichters van het massale evenement zijn Bobby Jones (golfkampioen) en Clifford Roberts (bankier). Het jaar van verschijning is 1934.

Betekenis en geschiedenis

Masters Logo Geschiedenis

De Masters hadden het kleinste veld van alle 4 grote kampioenschappen. Officieel is het een sportevenement gehouden door inventaris (uitnodigingen). Er is echter een reeks kwalificatiecriteria op basis waarvan deelnemers worden geselecteerd die de hoofdgolfbaan betreden. Spelers worden verdeeld volgens de ontvangen categorie.

De meest recente game is de 84e. Het werd gehouden in drie rondes met een laatste wedstrijd. Wedstrijden werden vaak enkele uren onderbroken vanwege onweer en regen. Bovendien werden NFL-competities parallel uitgezonden op televisiezenders, wat tot uiting kwam in de belangstelling voor de Masters. In 2020 is de vraag ernaar gedaald tot het niveau van 1957, zo blijkt uit de kijkcijfers volgens de Nielsen-dienst. Slechts 5,59 miljoen Amerikaanse kijkers genoten van de laatste ronde.

En niet alleen COVID-19 was verantwoordelijk voor deze situatie, waardoor golffans het spektakel niet met eigen ogen konden komen aanschouwen. Vanwege de noodzaak om de wedstrijden live uit te zenden, moest het televisiepersoneel de daglichturen strikt in de gaten houden en daglichturen kiezen voor uitzending, ook voor avondevenementen. En aangezien de NFL zich ook richtte op de uren die het handigst waren voor uitzending, viel de tijd van twee belangrijke sportevenementen ongewild samen. Masters werd getoond op CBS Sports en opende de show met een stijlvol en thematisch duidelijk logo dat in 1934 verscheen.

Logo Masters

Het visuele identificatieteken toont een schematische kaart van de Verenigde Staten. Het heeft een gecomprimeerde vorm en ziet er compact uit, en wordt aangevuld met een volumetrische snede langs de randen, wat aantoont dat dit een laag aarde is die zo’n parameter als diepte heeft. Dit aspect is erg belangrijk voor golf, omdat een van de belangrijkste kenmerken de uitsparing is waar de atleten de bal moeten rijden.

Het grondgebied van de Verenigde Staten op het Masters-embleem is niet helemaal solide: het heeft een symbolische sleuf — een gat, aangegeven door een vlag op een lange paal. Het doek is traditioneel rood geverfd zodat de cellen in de secties van ver goed zichtbaar zijn. Hetzelfde doel wordt gediend door een hoge vlaggenmast, weergegeven door een gladde dunne lijn. Aan de ene kant is het ondergedompeld in het gat en aan de andere kant wordt het onderbroken door het opschrift «Masters Tournament».

De tekst is opgesplitst in twee regels en is licht cursief met elegant gebogen letters. De hoed van twee miniatuur «T» ziet er ongelooflijk origineel uit, die veel kleiner is dan het eerste teken. De «A», «S», «R» en de hoofdletter «M» in het woord «Masters» hebben ook rondingen. Het logo zonder inscriptie bevindt zich meestal voor de ingang van de club en is gevormd uit sierplanten.

Logo lettertype en kleuren

Masters Logo

Voor het persoonlijke identiteitspictogram van het Masters Tournament kozen de ontwikkelaars het lettertype New Baskerville. Dankzij wat golvende letters, benadrukt het goed onverwachte wendingen en schijnbewegingen in golf.

Het kleurenschema van het embleem is klassiek een combinatie van neongeel en sappig groen. Ze maakten alle elementen van het logo: geel — het grondgebied van de Verenigde Staten, groen — het personeel, letters, contouren. Naast hen wordt rijk rood gebruikt. Ze hebben de vlag geschilderd.