NFL Logo

NFL Logo

De NFL (National Football League) is een professionele American football-competitie met 32 ​​teams van de NFC (National Football Conference) en AFC (American Football Conference). Het vertegenwoordigt het hoogste voetbalniveau ter wereld en organiseert de Super Bowl-eliminatiewedstrijden (gehouden op de eerste zondag van februari). De competitie vindt plaats tussen vertegenwoordigers van twee hoofdgroepen — NFC en AFC. De competitie werd opgericht in 1920. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York City.

Betekenis en geschiedenis

NFL Logo Geschiedenis

In de beginjaren van haar bestaan ​​heette deze sportorganisatie APFA (American Professional Football Association). Maar in het seizoen 1922 werd het omgedoopt tot de National Football League. In 1933 introduceerde de NFL een playoff-systeem, aan het einde waarvan de overige teams streden om het kampioenschap. Dit was tot 1966 — voor de fusie met de AFL (American Football League).

In 1967 vond de Super Bowl voor het eerst plaats, waarbij de winnaar werd bepaald van de beste spelers in twee rivaliserende competities. Het ging volgens dit schema tot 1970, totdat de volledige fusie was voltooid. Tegenwoordig is de Super Bowl het grootste en meest bezochte evenement in de wereld van de grote sporten met veel individuele evenementen. En de National Football League is het meest winstgevende evenement en organisatie geworden met de meest waardevolle teams. Gedurende de hele periode van haar bestaan ​​heeft ze herhaaldelijk de emblemen veranderd, waarvan ze er acht had.

1920 — 1929

NFL Logo 1920-1929

De debuutversie van het logo is een heraldisch schild gedecoreerd in de kleuren van de Amerikaanse vlag. De figuur met tanden aan de bovenkant en een punt aan de onderkant is horizontaal in twee delen verdeeld. Een van hen is blauw met een gele inscriptie «NFL». Bedrukte letters, klassiek, met miniatuur schreven. Ze staan ​​ver uit elkaar. De tweede helft bevat afwisselende strepen — vier witte, drie volledig rode en nog twee bijgesneden zijstukken.

1930 — 1939

NFL Logo 1930-1939

In deze periode werd een ander type embleem gebruikt. De ontwerpers behielden de oorspronkelijke vorm van het schild, maar veranderden de configuratie, die de hele daaropvolgende jaren bleef. Feit is dat het logo zijn tonvormige uiterlijk heeft verloren en rechte zijkanten heeft gekregen, die aan de onderkant taps toelopen in een scherpe punt. Op de badge van die jaren werd de blauwe streep smal. Er verscheen een diagonale American football-bal op, omringd door 13 witte sterren — 6 aan de rechter- en linkerkant en nog een aan de bovenkant in het midden. De ontwikkelaars schilderden de onderste zone wit en voegden een grote rode inscriptie «NFL» toe. Bij «F» verlengden ze het been om het er precies uit te laten zien als een strip. De rest van de letters lijken ook op brede lijnen, maar gaan niet verder dan hun eigen hoogte.

1940 — 1953

NFL Logo 1940-1953

Het ontwerp van het embleem is veel expressiever geworden. De auteurs hebben de bovenste uitsteeksels verlengd, waardoor ze lang en scherp zijn (vooral de laterale). Ze verhoogden ook het aantal sterren en plaatsten een roze bal met rode veter op hun achtergrond. De ontwikkelaars hebben de lijnen aan de ondermarge verkleind en opnieuw gekleurd: nu staan ​​er 6 witte strepen en 7 roze op het logo. Ze zijn de afkorting van de sportcompetitie, gemaakt in de oud-Engelse stijl — met grote schreven, gekrulde «L», die aan het einde een vetgedrukte punt heeft.

1953 — 1958

NFL Logo 1953-1958

Allereerst hebben de auteurs het lettertype bijgewerkt: ze verscherpten en verlengden de schreven, en sneden ook het onderste deel van het rechterbeen «N» af, waardoor het een driehoek met een scherpe hoek werd. Ze hebben ook andere details aangepast: de bal opnieuw goudbeige geverfd, de rode vetersluiting vervangen door wit, de roze verwijderd, de sterren op een rij gezet en de letters kastanjebruin gemaakt. Bovendien hebben de ontwerpers het bovenste deel van het schild gecorrigeerd, waardoor het centrale uitsteeksel is vergroot en de zijkanten zijn verkleind.

1959 — 1961

NFL Logo 1959-1961

In 1959 keurde de competitie een laconieke versie van het logo goed. Het had veel minder kleurvlekken dan voorheen. De bal en strepen zijn wit geworden en de bovenste punten op het bord zijn even hoog. Onderaan verscheen een dikke rode rand.

1962 — 1983

NFL Logo 1962-1983

De auteurs van het embleem hebben de sterren en letters vergroot, de rode vetersluiting vervangen door blauw, waardoor het in de kleur van de achtergrond met de sterren komt, zoals de randlijn. Ze hebben uiteindelijk de binnenste strepen aan de onderkant verwijderd.

1984 — 2008

NFL Logo 1984-2008

De ontwikkelaars hebben de vorm van de zijspikes aan de bovenkant bijgesneden, de lijn langs de rand verbreed en de kleuren veranderd. Als gevolg hiervan verscheen scharlaken in plaats van dieprood en lichtblauw in plaats van donker in het logo.

2008 — heden

NFL Logo 2008-vandaag

De belangrijkste transformatie vond plaats in het bovenste blok: de ontwerpers verwijderden 22 kleine sterren en tekenden 8 grote. Ze vertegenwoordigen 8 divisies en zijn verdeeld in twee delen — 4 aan elke kant. Zoals bedacht door de ontwikkelaars, is dit een symbool van twee conferenties. De auteurs hebben ook het lettertype opnieuw ontworpen en het afgeronde lettertype vervangen door een geometrisch lettertype met brede schreven. Bovendien kreeg de bal in het bovenste deel voor het eerst een driedimensionaal effect: nu is hij driedimensionaal vanwege de verminderde hellingshoek en de opnieuw gepositioneerde vetersluiting.

Logo lettertype en kleuren

NFL Logo

De evolutie van de visuele identiteit van de NFL liep parallel met de interne veranderingen in de competitie. Maar ondubbelzinnig ging het ontwerp van een complex ontwerp naar een eenvoudig ontwerp, met een minimum aan elementen. Daardoor kwam er een blauw-rood-witte uitvoering in de kleur van de Amerikaanse vlag. Maar het aantal sterren op hen komt niet overeen, omdat de National Football League zijn eigen gradatie van sterrendom heeft. Ze koos de aanduiding voor het aantal divisies, niet voor staten.

Het lettertype dat in het moderne logo wordt gebruikt, doet denken aan Freshman van William Boyd. Letters in een strak design, geometrisch, met rechte lijnen en grote schreven. Voorheen gebruikte het embleem een ​​lettertype in Oud-Engelse stijl — met gekrulde symbolen en gebogen elementen.

Logo NFL

Het bedrijfspalet van het NFL-logo werd oorspronkelijk geassocieerd met de kleur van de Amerikaanse nationale vlag. Het bestaat uit verschillende tinten wit, rood en blauw, zoals ze tijdens het herontwerp verschillende keren zijn veranderd.