MLS (Major League Soccer) Logo

Major League Soccer Logo

De afkorting MLS wordt gebruikt om te verwijzen naar Major League Soccer, een organisatie die in 1993 is opgericht. Het is geen vereniging van clubs in de gebruikelijke zin. Alle teams behoren tot de competitie en hun positie is niet afhankelijk van de resultaten van seizoenscompetities: ze wisselen niet tussen divisies, zoals bijvoorbeeld leden van de National Collegiate Athletic Association.

Betekenis en geschiedenis

MLS Logo Geschiedenis

De MLS bestaat uit 27 teams, die maximaal 30 atleten kunnen bevatten. Ze zijn verdeeld in twee conferenties: westerse en oosterse. Het debuutseizoen van de competitie werd gehouden in 1996. De meest succesvolle franchise is de Los Angeles Galaxy. De spelers hebben vijf keer de MLS Cup gewonnen en vijf keer de Supporters’ Shield-prijs ontvangen.

De logo’s van de organisatie verdienen speciale aandacht. Ze zijn vaak veranderd om bij te blijven met de huidige trends. De laatste herinrichting vond plaats in 2014, kort na het 20-jarig jubileum van Major League Soccer.

1990 — 2007

Major League Soccer Logo 1990-2007

MLS werd opgericht in 1993 en officieel gelanceerd in 1996. Vóór het eerste seizoen nam het een embleem aan van een enkele zwart-witte laars (waarschijnlijk voor de rechtervoet) die de bal trapt in de vorm van een witte cirkel met zwarte vijfhoeken van verschillende vormen. Beide elementen bevinden zich in een afgeronde rechthoek, met aan de ene kant turkoois gekleurd en de andere kant blauw.

De zwarte afkorting «MLS» is onderaan geschreven en de blauwe uitdrukking «MAJOR LEAGUE SOCCER» is nog lager geschreven. Door te experimenteren met de grootte van de letters hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat beide namen (zowel afgekort als vol) overeenkomen met de breedte van de regel.

2007 — 2014

Major League Soccer Logo 2007-2014

De ontwerpers maakten het logo driedimensionaal door extra kleurelementen toe te voegen. De bal heeft zwarte contouren en highlights in drie tinten: grijs, blauw en turkoois. Het witte deel van de laars is veranderd in grijs, met een blauwe streep aan de rand. In dit geval bevinden de tekening en inscripties zich in een extra witte rechthoek met afgeronde zijkanten, omgeven door een brede zwarte lijn.

2014-heden

Major League Soccer Logo 2014

Eind 2014 werd op het MLS Next-evenement een nieuwe versie van het logo gepresenteerd, dit keer met een driehoekig schild. Het moderne en eenvoudige ontwerp was bedoeld om alle marketingveranderingen te laten zien die zijn aangebracht om de fans van de competitie in het stadion en in de virtuele ruimte met elkaar te verbinden.

Alle afbeeldingen die met voetbal te maken hebben, zijn verdwenen. Maar er verscheen een heraldisch schild, dat eruitziet als een klassiek sportwapen. Het was een poging om het achterhaalde ontwerp los te laten zonder de voetbaltradities te verraden. De binnenruimte is verdeeld in twee delen door een diagonale blauwe lijn met een verloop. Het gaat verder dan het schild aan de linkerkant. Precies dezelfde strip fungeert als buitenframe. De bovenste helft van het logo is rood, met een vloeiende overgang van donker naar licht. Er zijn drie vijfpuntige sterren en de afkorting «MLS». De onderkant is gewoon wit. De ontwerpers hebben het blanco gelaten zodat fans de ruimte kunnen gebruiken zoals ze willen, zoals het plaatsen van de naam van hun woonplaats of het symbool van hun favoriete team.

Logo lettertype en kleuren

Major League Soccer Logo

De diagonale lijn die onder een hoek van 45 graden over het schild wordt getrokken, symboliseert het onveranderlijke traject van de ontwikkeling van de competitie en verpersoonlijkt tegelijkertijd de toenemende energie en snelheid van de spelers. Het blauwe kader is de rand van het speelveld. De drie sterren vertegenwoordigen de relatie tussen MLS, zijn fanbase en de VS als geheel.

Het lettertype dat voor de inscriptie is gebruikt, behoort tot de categorie van gedurfde grotesken. Alle letters zijn hoofdletters en hebben licht afgeronde hoeken. In de hoofdversie zijn de naam van de competitie, de drie sterren en de onderste helft van het schild wit, de bovenkant rood en de contouren en diagonale streep blauw. Bovendien hebben de rode en blauwe elementen een verloop.

Logo Major League Soccer

Tegelijkertijd heeft het ontwikkelingsteam voor elk team een ​​aangepast kleurenschema voor het MLS-logo gemaakt. Dit is het belangrijkste kenmerk van de identiteit, wat het ontwerp adaptief en veelzijdig maakt.