NHL Logo

NHL Logo

De National Hockey League is vergelijkbaar met de NBA, NFL en Major League Baseball. Dit zijn de vier grootste sportorganisaties in Noord-Amerika waarmee teams onderling kunnen strijden om de titel. De NHL is ongelooflijk populair in Canada omdat het daar voor het eerst verscheen en vervolgens naar de Verenigde Staten verhuisde. De competitie omvat nu franchises uit beide landen. Ze strijden om de oudste trofee die er bestaat, de zogenaamde Stanley Cup.

Betekenis en geschiedenis

NHL Logo Geschiedenis

Wat is NHL?

Het is de professionele hockeyorganisatie van de Verenigde Staten, qua inkomen de vijfde grootste ter wereld. Het verenigt 32 teams: 25 Amerikaanse en 7 Canadese, waartussen aan het einde van elk seizoen de Stanley Cup wordt gespeeld. De prijs gaat naar de kampioen van de playoff league. De NHL werd eind 1917 opgericht en nam de plaats in van de NHA.

De geschiedenis van het NHL-logo gaat terug tot 1917 toen vier Canadese teams samen een nieuwe competitie vormden ter vervanging van de National Hockey Association. De NHA is geschorst vanwege een meningsverschil met de eigenaar van Toronto Blueshirts. De National Hockey League plaatste de NHA op één lijn met andere professionele sportorganisaties. Na verloop van tijd werden de rest van de teams er onderdeel van, dus in 1926 vocht niemand anders dan de NHL voor de Stanley Cup. Tegen die tijd bestond de competitie al uit teams uit de Verenigde Staten, hoewel de meeste spelers Canadezen waren. Deze verhouding bestaat al vele jaren, maar de laatste seizoenen begint het aantal Europeanen en Amerikanen toe te nemen.

Sinds de jaren zestig. De NHL breidde actief uit omdat ze bang was voor mogelijke concurrentie van de Western Hockey League. Later nam het de West Hockey Association op en sloot een fusieovereenkomst. De NHL heeft nu meer dan 20 franchises in de VS en slechts 7 in Canada. In het seizoen 2021-2022. een ander team (uit Seattle) zou naar verwachting debuteren, dat eind 2018 zou toetreden tot de competitie.

De snelle verandering in de samenstelling van de sportorganisatie en de opkomst van nieuwe franchises hadden vrijwel geen effect op haar identiteit. Zelfs als de logo’s veranderden, bleven ze altijd herkenbaar en zagen ze er hetzelfde uit. Ze zijn verenigd door één en dezelfde vorm — het barokke wapen (16-18 eeuwen), de «uitgerekte huid». Dit heraldische element heeft een gekrulde bovenkant en een iets langwerpige druppelvormige onderkant.

1917 — 1946

NHL Logo 1917-1946

In de beginjaren van haar bestaan ​​gebruikte de competitie een embleem met een gladder schild. De uitsteeksels waren niet zo opvallend als nu. Binnenin was er een gele «NHL»-letters die diagonaal van boven naar beneden liepen. De ontwerpers benadrukten het aan beide kanten met brede parallelle lijnen van dezelfde kleur. Ze versmolten met de gele streep die langs de rand van het schild was getrokken. Daarna volgde een dunne zwarte omtreklijn. Het was omgeven door een wit kader met een andere donkere lijn langs de buitenrand.

De letters waren vetgedrukt, schreefloos in hoofdletters. De makers van het logo moesten sterk naar links kantelen om hun ongelijkmatige positionering in het schild in evenwicht te brengen. Tegelijkertijd was de achtergrond achter de tekst zwart, waardoor de naam van de competitie meteen duidelijk was.

1946 — 2005

NHL Logo 1946-2005

In 1946 vereenvoudigden de ontwikkelaars het frame, waardoor er slechts twee brede strepen overbleven: oranje (binnen) en zwart (buiten). Het woord «NHL» en de diagonale lijnen die de letters omlijsten zijn oranje geworden. Na het herontwerp veranderde de vorm van het schild: het kreeg scherpe uitsteeksels en werd aan de randen samengedrukt, zodat de elementen erin iets naar de linkerhoek bewogen.

2005 — heden

NHL Logo 2005-vandaag

De ontwerpers hebben de vorm van het schild behouden omdat het er toch elegant uitzag. Maar ze maakten het moeilijker om het in te kaderen door het aantal strepen te verhogen tot vier. Zwart bleef de primaire kleur, terwijl oranje werd vervangen door zilver. Bovendien is het frame in deze versie omlijst met een verloop dat eruitziet als een metaalachtige glans.

De positie van het woord «NHL» is veranderd: het is van onder naar boven geschreven. Ook de twee evenwijdige lijnen kregen een nieuwe richting. De letters staan ​​schuin naar rechts en versierd met korte driehoekige schreven.

Het in Canada gebruikte logo ziet er precies hetzelfde uit, maar heeft een andere afkorting: «LNH». Wat betreft het symbool, dat werd gemaakt ter ere van het 100-jarig jubileum van de competitie, bevatte het naast het schild het gestileerde nummer «100», verstrengeld met een lint met het opschrift «1917 2017».

Logo lettertype en kleuren

NHL Logo

De National Hockey League gebruikt, net als veel professionele sportorganisaties, het schildembleem. Dit is een eerbetoon aan heraldische tradities die voortkomen uit nationale symbolen. De vorm van de kuif is, op kleine aanpassingen na, nooit veranderd. Deze consistentie heeft het NHL-logo beroemd gemaakt: het is zelfs aan de omtrek gemakkelijk te herkennen.

Het bord van de competitie onderscheidt zich door niet-standaard typografie, omdat de ontwerpers kozen voor een individueel lettertype en dit aanpasten aan de vorm van het schild. Alle drie de letters zijn vetgedrukt, met een hoofdletter en hebben een korte schreef in de linkerbovenhoek.

Logo NHL

De hoofdkleuren van het embleem zijn zwart en zilver. Maar het palet is niet tot hen beperkt, omdat het verloop veel tinten bevat, waaronder wit, donkergrijs en lichtgrijs.

Wat is het NHL-logo?

Het NHL-logo was en blijft een schild - als teken van een gevecht, maar ridderlijke confrontatie in de strijd om de titel van het sterkste team. Het heeft een structuur met vijf hoekpunten en scherpe hoeken die hoog boven het hoofdelement uitsteken. Vroeger bestond het figuur uit zwarte en oranje strepen, nu is het zwart en zilver met dubbele randen. Binnenin het schild staat de naam van de sporthockeyvereniging, diagonaal geschreven.

Wanneer heeft NHL hun logo veranderd?

Het NHL-logo is voor het laatst gewijzigd in 2005. De veranderingen bleken aanzienlijk te zijn: de ontwerpers veranderden de vorm maximaal, met behoud van het basisconcept. Het schild heeft hoge en scherpe uitsteeksels, waardoor het er meer figuurlijk uitziet. Het heeft een dubbele zilveren rand. Bovendien kreeg de binnenste inscriptie een kanteling naar links om de voorwaartse en opwaartse focus te demonstreren.

Wat is het coolste NHL-logo?

De top 3 van de coolste NHL-logo's omvat de Hartford Whalers (walvisstaart en w), Detroit Red Wings (wiel en spatborden), Toronto Maple Leafs (esdoornblad). De teams hebben hun originele logo's behouden en deze in de loop van de tijd alleen maar verbeterd.

Wat is de slogan van de NHL?

De voormalige NHL-slogan is It's About TEAM, de huidige is Het is onze overtuiging dat een speler die de competitie leidt in strafminuten net zo indrukwekkend is als iemand die de competitie leidt in doelpunten.