MLB Logo

MLB Logo

MLB (Major League Baseball) is een sportorganisatie uit de Verenigde Staten die professionele honkbalspelers verenigt. Het is de oudste competitie, opgericht in 1903. Nu omvat het 29 Amerikaanse teams en 1 Canadees, die in groepen zijn verdeeld. Ze vertegenwoordigen gelijkelijk de NL (National League, opgericht in 1876) en de AL (American League, opgericht in 1901). Hoewel deze twee competities sinds 1903 samenwerken, waren ze wettelijk gescheiden en hadden ze verschillende structuren. Hun definitieve en officiële eenwording tot één organisatie vond plaats in 2000. Het wordt geleid door de commissaris van Honkbal. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York, in het centrum van Manhattan.

Betekenis en geschiedenis

MLB Logo Geschiedenis

Wat is MLB?

Het is een afkorting voor de volledige naam van de professionele sportorganisatie Major League Baseball, opgericht in 1903. Er doen 30 teams uit de Verenigde Staten van Amerika en Canada mee aan MLB. Ze zijn verdeeld over de American League en de National League, elk met drie divisies.

In de jaren 1860, tijdens de burgeroorlog, speelden soldaten in de kampen honkbal, wat geleidelijk aan velen boeide en een sociaal spel werd. Als gevolg hiervan verscheen een bestuursorganisatie — NABBP (National Association of Base Ball Players). Het was een amateurcompetitie die 12 jaar duurde. In 1867 waren er 400 clubs in.

In 1869 ontstond een professionele structuur — MLB, die als eerste atleten uit Cincinnati Red Stockings omvatte. Daarna ontstond er een splitsing tussen professionals en amateurs. De tijd heeft echter geleerd dat amateurteams zichzelf niet rechtvaardigen vanwege het lage niveau van het spel en de frequente overgangen van succesvolle spelers (voor geld) tijdens de wedstrijd. Als gevolg van wrijving werd eerst de NL (National League) opgericht, met de nadruk op clubs.

Na de rivaliteit en talrijke ontevredenheid van atleten, werd een andere structuur opgericht — de AL (American League). Dit gebeurde in 1901. Toen brak er een openlijke confrontatie uit tussen haar en de NL, die vele jaren duurde, totdat een voorstel werd gedaan om een ​​gemeenschappelijke organisatie op te richten met een eigen charter, embleem, leiderschap en speelschema.

jaren 1950 — 1969

Het embleem van die jaren toont een honkbalspeler tijdens het spel. Hij wordt afgebeeld tijdens het slaan van de worp, zoals blijkt uit de vleermuis uitgestrekt in de zwaai, de positie van de armen en benen wijd uit elkaar. De atleet bevindt zich op een gecombineerde achtergrond: de linkerhelft van het bord is rood en de rechterhelft is blauw. Deze divisie geeft de twee competities aan die deel uitmaken van de MLB, evenals de kleuren van de Amerikaanse nationale vlag. De afkorting is groot gemaakt en beslaat bijna de hele bovenruimte: daarboven staat alleen de volledige naam van de sportorganisatie, uitgevoerd in klein gehakte letters. Het onderste opschrift daarentegen wordt aangevuld met massieve schreven.

1969 — 2019

Major League Baseball Logo 1969-2019

De auteur van het nieuwe logo is ontwerper Jerry Dior. Voor zijn versie gebruikte hij foto’s van verschillende honkbalspelers om een ​​profiel te schetsen en gemeenschappelijke kenmerken te bereiken zonder gebonden te zijn aan een specifieke persoon. Fans zien echter in de speler Harmon Clayton Killebrew, die later de Hall of Fame betrad. Het embleem heeft de vorm van een horizontale rechthoek met afgeronde hoeken. Het toont de lichte contouren van een honkbalspeler: schouders, armen, hoofd en rug. De atleet verstijfde op het moment dat hij de bal raakte die naar hem toe vloog. De speler en alle sportparafernalia zijn wit geschilderd, de rechterkant van het logo is rood, de linkerkant is blauw. Aan de onderkant is er een inscriptie «Major League Baseball», versierd in een groteske stijl met hoofdletters. De ontwikkelaars hebben uiteindelijk het schild verwijderd.

2019 — heden

Major League Baseball Logo 2019-vandaag

Na het herontwerp is er een nieuw logo met een donkerder kleurenpalet. Nu is het in plaats van blauw blauwzwart en in plaats van rood kastanjebruin.

Ondanks de lange geschiedenis van het logo is er weinig veranderd. De meest ingrijpende wijzigingen vonden plaats in 1969: de bestaande elementen werden eenvoudigweg herschikt. Bovendien veranderde de ontwerper hun perspectief en concentreerde zich op een ander aspect van het spel. Sindsdien is het logo niet bijgewerkt.

Logo lettertype en kleuren

MLB Logo

Het logo is geschreven in het groteske lettertype Franklin Gothic Condensed Medium. Het is mede ontwikkeld door Morris Fuller Benton en Victor Caruso en werd voor het eerst gepubliceerd door het ITC.

Het bedrijfspalet is ontworpen in de kleuren van de Amerikaanse nationale vlag, dus blauw, rood en wit hebben altijd de boventoon gevoerd.

Logo MLB

Wie staat er op het MLB-logo?

Het menselijke silhouet, gevormd door negatieve ruimte in het MLB-logo, is van honkbalspeler Harmon Killebrew. Het werd ingewijd in de National Baseball Hall of Fame and Museum.

Is het MLB-logo een echt persoon?

Ja, het MLB-logo toont een echt persoon - een professionele honkbalspeler. Zijn naam is Harmon Killebrew. Hij begon zijn competitiecarrière in 1954 en eindigde in 1975.

Wie heeft het beste MLB-logo?

De logo's van alle Major League Baseball-teams zijn opmerkelijk, maar de onafhankelijke ranglijst wordt gedomineerd door de logo's van Milwaukee Brewers, Minnesota Twins, San Francisco Giants, Philadelphia Phillies en Chicago White Sox. Ze onderscheiden zich door diepe symboliek en ongewone typografie.

Welk honkballogo is AP?

Geen enkel honkbalteam heeft het AP-logo. Dit is hoogstwaarschijnlijk het embleem van de Pittsburgh Pirates, waarop een grote gele letter P met inkepingen op het halfronde deel staat afgebeeld.