Taobao Logo

Taobao Logo

Taobao is een Aziatische marktplaats die eigendom is van de Alibaba Group. Deze holding is een van de wereldleiders op het gebied van online handelen. Bijgevolg werd Taobao opgericht als de grootste internetbron voor retailers. Officieel werd de site in 2003 gelanceerd en vanaf 2022 opereren er enkele tienduizenden online winkels op de basis. Een kenmerk van het gepresenteerde bedrijf is de functionaliteit waarmee projecten die betrokken zijn bij de verkoop van verschillende goederen en diensten op één plek kunnen opereren. De vraag naar de resource blijft groeien, zoals blijkt uit de constante toename van het aantal partners. Volgens statistieken staat de website van Taobao op de achtste plaats in de wereld in termen van totaal verkeer. Over het algemeen kan het gepresenteerde handelsplatform worden vergeleken met AliExpress, maar het werkt direct voor de Chinese markt.

Betekenis en geschiedenis

Taobao Logo Geschiedenis

Wat is Taobao?

Dit platform wordt door velen geassocieerd met de mogelijkheid om goederen zowel in de detailhandel als in bulk te kopen en verkopen. Tegen de achtergrond van concurrenten onderscheidt de bron zich met een intuïtieve interface. Taobao is ook meer dan een miljard transacties sinds de lancering van het platform. Elke gebruiker kan actuele informatie krijgen over de verkoper en het product, dankzij een handig systeem voor het publiceren van beoordelingen.

Het bedrijf is nog geen 20 jaar actief in het online marktsegment en het is dan ook niet verwonderlijk dat het projectmanagement in deze periode het oorspronkelijke logo niet heeft gewijzigd. De naamsbekendheid bij de doelgroep, namelijk Chinese gebruikers, ligt op een hoog niveau, waardoor grote updates niet nodig zijn.

Het Taobao-platformlogo is tegelijkertijd ontworpen in een eenvoudige en pakkende stijl. De basis is de naam van het project, geschreven in Latijnse hoofdletters. Bovendien is naast de naam zelf ook de .com-domeinzone toegevoegd, wat direct aangeeft dat dit bedrijf op een wereldwijd netwerk opereert, en niet offline. De basis bevat ook een woordteken afgebeeld in het Chinees. Met dit element kunt u de geografie van de distributie van Taobao-activiteiten bepalen. Er zijn geen extra elementen, inclusief afbeeldingen of copyrightmarkeringen op het logo. Alle karakters zijn vetgedrukt.

Logo Taobao

Het kleurenpalet is helder. Oranje letters op een witte achtergrond laten de potentiële klant de vriendelijkheid van de bron voelen. Alle componenten van de logo’s in totaal stellen elke gebruiker in staat om te beslissen dat u hier naar goederen kunt zoeken in duizenden online winkels.

Het bedrijfslogo bevat drie Chinese karakters. Het eerste teken wordt echter gebruikt als pictogram voor toepassingen en andere hulpmiddelen voor interactie met de doelgroep. Wanneer alleen dit symbool wordt gebruikt als het embleem van Taobao, wordt het afgebeeld als vette witte lijnen op een oranje achtergrond. Over het algemeen is het gebruik van deze hiëroglief volledig identiek aan het hoofdlogo.

Logo lettertype en kleuren

Taobao Logo

Vetgedrukte Chinese letters met licht afgeronde hoeken is het belangrijkste hoogtepunt van het Taobao-logo. Zo toont het bedrijf de omvang van zijn activiteiten. Ondanks het feit dat de belangrijkste inscripties in Latijnse en Chinese karakters er elegant uitzien, geven ze tegelijkertijd de kracht en vooruitzichten voor de ontwikkeling van het bedrijf aan.

Het kleurenpalet van het Taobao-logo bestaat uit wit en oranje. Alle karakters gemaakt met een lichtoranje tint worden op een witte achtergrond geplaatst. Over het algemeen lijkt deze keuze de beste optie voor een marktplaats die positieve emoties bij de doelgroep probeert op te roepen. Immers, de meeste Chinezen associëren oranje met geluk en wit met loyaliteit.