Stockmann Logo

Stockmann Logo

Stockmann is een Finse winkelketen. De oprichter van het bedrijf is de Duitser Heinrich Stockmann, die koopman was in zijn vakgebied. Aanvankelijk hield hij zich bezig met de verkoop van gerechten in de hoofdstad van Finland, in Helsinki. Dankzij de populariteit van zijn project slaagde hij er echter in om binnen enkele decennia een warenhuis te openen. Het bedrijf van Stockmann breidde zich geleidelijk uit door de acquisitie van nieuwe winkels, waardoor zowel het productassortiment als het activiteitenaanbod werd uitgebreid. Aan het begin van de 21e eeuw bezat Stockmann niet alleen warenhuizen in Finland, maar ook in Estland en Letland. De jaaromzet bedraagt ​​vanaf 2015 ongeveer 1,5 miljard dollar. Economische indicatoren blijven groeien naarmate het bedrijf nieuwe bedrijven verwerft, winkelcentra om het merk te promoten. Bij de ondernemingen van het bedrijf werken ongeveer 9,5 duizend werknemers. Uiteraard ligt het leeuwendeel van de warenhuizen geografisch direct in Finland (zes van de acht). Het grootste warenhuis van de keten bevindt zich in het centrum van Helsinki. Het beslaat meer dan 50 duizend vierkante meter en wordt beschouwd als de grootste winkel in Noord-Europa.

Betekenis en geschiedenis

Stockmann Logo Geschiedenis

Wat is Stockmann?

Dit is een organisatie die zich in enkele Europese landen bezighoudt met de detailhandel. De hoofdactiviteit van het gepresenteerde beursgenoteerde bedrijf is de detailhandel in huishoudelijke artikelen en kleding. Tegenwoordig is de organisatie een van de grootste winkelketens in Finland.

Gedurende het bestaan ​​van het bedrijf Stockmann heeft het zijn logo nooit veranderd. De basis is direct de naam van het bedrijf, die in blokletters is geschreven. Als kleur wordt een tint groen gebruikt, zo dicht mogelijk bij de toon van de donkere toon van zeeschuim. Een belangrijk onderdeel van het logo is ook het embleem, dat zich links van de hoofdinscriptie bevindt. Het is drie keer groter dan de «Stockmann»-symbolen in volume. Voor het embleem werd een identieke tint groen gebruikt. Visueel lijkt het embleem op de letter «S» waarmee de naam van het bedrijf begint, en parallel daarmee op de achternaam van de oprichter. Er is ook een cirkel aan de bovenkant van het embleem. Een interessante mening is dat de gepresenteerde letter «S» niet alleen een verwijzing is naar de naam van de winkelketen, maar ook naar de roltrappen die zich in het warenhuis bevinden.

Logo Stockmann

Het Stockmann-logo bevat niet alleen de commerciële en marketingwaarden van het netwerk. Ook probeert het management het merk te associëren met potentiële kopers met de gedragscode van het bedrijf met betrekking tot klanten. De organisatie houdt zich aan de normen die zijn goedgekeurd in de VN-verklaring over de rechten van de mens en het kind.

Het Stockmann-logo mist aanvullende elementen, waaronder die met betrekking tot het auteursrecht op handelsmerken.

Logo lettertype en kleuren

Stockmann Logo

Het lettertype van de bedrijfsnaam op het logo is het meest identiek aan Sequel 100 Wide 65. De naam is in hoofdletters.

De kleur van het woordmerk is donkergroen. Links van de bedrijfsnaam staat het embleem van de winkelketen, die visueel doet denken aan de letter «S» voor klanten. Zoals hierboven vermeld, geeft het kleurenschema van het logo de vriendelijkheid en klantgerichtheid van het bedrijf aan. Dat wil zeggen, rekening houden met hun wensen en eisen in hun eigen ontwikkelingsprogramma.