Squarespace Logo

Squarespace LogoSquarespace is een Amerikaans internetbedrijf, hostingplatform en websitebouwer. Zijn diensten omvatten het verstrekken van gebruikers met gespecialiseerde software, kant-en-klare sjablonen voor sites en elementen voor het maken en aanpassen van webpagina’s. Het bestaat sinds 2004 en is gemaakt door student Anthony Casalena. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York City.

Betekenis en geschiedenis

Squarespace Logo Geschiedenis

Het logo en de bijbehorende internetbron kwamen vrijwel gelijktijdig tevoorschijn. Maar in het begin was het gewoon een studentenproject, toen de toekomstige oprichter studeerde aan de Universiteit van Maryland. In 2004 zette hij in zijn eentje een bloghostingservice op. De eerste twee jaar leidde hij het zelfstandig en was hij de enige werknemer.

In 2006 had Anthony Casalena zelf $ 1 miljoen verdiend. En op dat moment runde de student de webservice rechtstreeks vanuit zijn slaapzaal. Er werd zelfs geen kantoor besproken. Hij verscheen even later. In 2010 is het project al uitgegroeid tot een bedrijf en had het 30 medewerkers, en in 2015 ongeveer 550. In 2010 begon een volwaardig bedrijf met een eigen logo en andere attributen van visuele identificatie.

Interessant is dat toen Anthony Casalena na de oprichting van het bedrijf aanbood om een ​​dienst voor onafhankelijk logo-ontwerp te lanceren, hij harde kritiek kreeg van professionele ontwerpers. Ze voelden dat Squarespace opzettelijk hun industrie ondermijnde in een poging deze te vernietigen en van artistiek in automatisch te veranderen.

Gedurende het hele bestaan ​​van de webservice heeft deze twee officiële emblemen gehad. Tijdens het herontwerp veranderden ze bijna niet, wat niet gezegd kan worden over de allereerste – onofficieel. Het pictogram is gemaakt in groentinten, aangevuld met zwart en wit, met het ongebruikelijke schrijven van de letter “Q”, waarvan de staart in het midden was, niet aan de rechterkant.

2010 – 2018

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat dit het meest eenvoudige embleem is. Maar dat is het niet. Het bevat het hele concept, omdat elk element erin een schakel is in de “ketting” die gebruikers gewend zijn te zien in het standaard “Hyperlink” -pictogram. Deze allegorie spreekt van de kernactiviteit van het bedrijf: websiteontwikkeling en hostingservices.

Bovendien is een dubbele “S” versleuteld in het logo. De letter wordt gevormd door een negatieve spatie: hij is wit en bevindt zich tussen donkere, gebogen lijnen. Aan de rechterkant staat het hoofdletterwoord “Squarespace”. Het hoogtepunt is het “Q” -teken in een ongebruikelijke spelling. De staart is gemaakt in de vorm van een korte lijn, waardoor het lijkt alsof de “O” op de stop rust.

2018 – heden

De huidige versie is een bijna volledige kopie van het eerste logo. De ontwerpers hebben er slechts een paar wijzigingen in aangebracht: ze hebben de letters dikker gemaakt (dunne in vetgedrukte letters veranderd) en de spelling “Q” verbeterd. Nu voldoet het aan grammaticale normen, omdat de onderste streep de cirkel niet doorkruist en niet naar binnen gaat – het is veel korter geworden. De letters zijn, net als voorheen, schreefloos: het is helder, duidelijk en eenvoudig, rechts van het bedrijfspictogram met gebogen lijnen.

Logo lettertype en kleuren

Het bedrijf heeft voor zichzelf gekozen voor een laconiek logo, dat op het eerste gezicht niets ingewikkelds heeft. Maar deze indruk is bedrieglijk, omdat het grafische teken uit twee spaties bestaat. De eerste presenteert de slagen – gebogen en half gebogen. In de tweede worden dubbele “S” versleuteld, wat de eerste letter van de naam van de dienst aangeeft. Ze zijn nooit veranderd – alleen de belettering is opnieuw ontworpen. De lijnen waaruit het woord bestaat, zijn veel breder geworden. Bovendien is “Q” gewijzigd.

Bij het maken van het Squarespace-logo kozen de ontwikkelaars voor het lettertype Gotham Book. Het is soepel, eenvoudig, in stukjes gesneden en gemakkelijk te lezen. Als resultaat wordt het tekstgedeelte ideaal gecombineerd met de afbeelding, waardoor een uitgebalanceerd beeld ontstaat.

Het is vergelijkbaar in kleur: er zijn geen onnodige elementen in het schema – er is alleen zwart-wit van twee tegengestelde tonen (zwart en wit). Ze contrasteren goed, dus de negatieve ruimte die in het logo verborgen is, is duidelijk zichtbaar. Bovendien worden beide donkere letters op een lichte achtergrond gebruikt, en vice versa, wat afhankelijk is van de omgeving.