Sierra Mist Logo

Sierra Mist Logo

Sierra Mist is een lijn van verfrissende alcoholvrije dranken op basis van limoen-limoen bruisend water, gemaakt van natuurlijke producten en bevat geen cafeïne. Het is goed voor ongeveer 48 procent van de gespecialiseerde markt in de wereld. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1999, maar een paar jaar later werd het opgesplitst in een onafhankelijk merk en sinds 2003 is het enorm populair geworden in de Verenigde Staten. De maker en eigenaar van dit handelsmerk is PepsiCo.

Betekenis en geschiedenis

Sierra Mist Logo Geschiedenis

Wat is Sierra Mist?

Sierra Mist is een frisdrank die citroensap, limoensap en sodawater bevat. Het product is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en staat op de tweede plaats in populariteit, na Sprite. Het verscheen voor het eerst op de markt in 1999. De oprichter en eigenaar van het merk is PepsiCo.

Sierra Mist-frisdrank kwam in de plaats van een aantal onsuccesvolle PepsiCo-drankjes met fruitsmaak die de fabrikant in 1960 en 1984 probeerde te lanceren. De basis was het kenmerkende recept van Storm met de toevoeging van limoensap, citroen en cafeïne. Ze slaagde echter ook niet voor de tests in haar pure vorm vanwege een lichte bitterheid die veel kopers niet leuk vonden. Na onsuccesvolle marketingpogingen in 1998 stopte het moederbedrijf met cafeïne en introduceerde een jaar later een nieuwe formulering die zeer geprezen werd door de doelgroep.

De producten van het merk, zoals hijzelf, veranderden hun naam verschillende keren, maar keerden bijna altijd terug naar de originele versie. Deze stappen hangen samen met de veranderende smaak van de consumentenmarkt en met de opkomst van nieuwe trends in de industrie. De meest recente naamsverandering vond plaats in 2016, toen op basis van een sponsorovereenkomst tussen PepsiCo en de NBA de Mist Twst-versie verscheen. Het duurde tot de zomer van 2018 en stapte toen over op de vorige naam. Het moederbedrijf heeft acht herontwerpen van het Sierra Mist-embleem gedaan.

1999 — 2001

Sierra Mist (first era) Logo 1999-2001

Het debuutlogo wordt gedomineerd door het thema versheid en natuurlijkheid van de hoofdingrediënten van bruisend water. Om dit te doen, plaatsten de ontwerpers schijfjes citroen en limoen voor elkaar, zodat ze boven de letter «S» plaats maakten. Ze brachten sappigheid over met transparante druppels die de naam bedekken. Nevel- en citrusthema’s worden ondersteund door een wazige groene achtergrond.

Het tekstgedeelte van het embleem bestaat uit de volledige naam van het handelsmerk, verdeeld over twee regels. Het hoofdwoord («Mist») wordt in een grote grotesk getypt. Het vetgedrukte type heeft verschillende onderscheidende kenmerken: de ‘t’ heeft een verkorte zoom en bovenste balk, de ‘m’ heeft driehoekige openingen en de ‘s’-uiteinden zijn schuin. Het woord «Sierra» is veel kleiner en past alleen in de eerste twee letters van de onderste helft van de naam.

2001 — 2005

Sierra Mist (first era) Logo 2001-2005

In 2001 besloot het moederbedrijf om het logo van zijn succesvolle merk nieuw leven in te blazen en het aantrekkelijker te maken voor een jongere, actieve generatie. Om dit te doen, voegde ze trendiness aan hem toe. De ontwerpers tekenden drie geometrische vormen: een verticale zwarte rechthoek en twee trapezoïden — een kleine gele en een grote blauwe. Op hun achtergrond plaatsten ze een citroen, limoen (heel, geen plakjes), bergen en de naam. De ontwikkelaars maakten het eerste woord met de hand geschreven, het tweede — gedrukt, maar onevenredig. De letters erin zijn hoekig, verschillend van grootte, met trapeziumvormige schreven en puntige uiteinden. Het verloop op de inscriptie verdween: het werd schoon, wit, met een donkere schaduw aan de linkerkant.

2005 — 2008

Sierra Mist (first era) Logo 2005-2008

Na de update heeft het label nu bergen met drie toppen in het midden, met het woord «Sierra» eronder in handgeschreven stijl geschreven. Het is precies in het midden geplaatst. Hieronder staat het tweede deel van de naam van de frisdrank — «Mist», gemaakt in een gecorrigeerd lettertype. De letters erin zijn met elkaar verbonden, alsof ze in elkaar overvloeien. Ze waren echter nog steeds hoekig, met uitzondering van de laatste: de «t»-lijnen zijn vloeiender dan de rest van de karakters. Elk teken in het hoofdwoord is blauw omlijnd. Onderaan staat in kleine lettertjes de zin «Limon-Lime Soda» getypt. Een felle zon komt op van achter de bergen. Het thema citroen en limoen wordt ook weerspiegeld in de achtergrond met een groene vulling en subtiele gele cirkels.

2008 – 2010

Sierra Mist (first era) Logo 2008-2010

Dit logo wordt beschouwd als het meest ongelukkige in de identiteit van dit merk. De nadruk daarin ligt op het woord «Sierra»: het bestaat uit dunne, maar grote letters die heel duidelijk zichtbaar zijn. Tegelijkertijd heeft «Mist» een vage omtrek, hoewel het in grote letters is gezet. Dus besloten de ontwerpers om de betekenis ervan te verslaan — «mist». Als achtergrond kozen ze een foto van bosboomstammen. De blauwe kleur en de bergen zijn verdwenen. Ook de schrijfstijl is veranderd. Lime-citroenmotieven worden weergegeven in groen met een lichte gele reflectie op de horizon.

2010 – 2013

Sierra Mist (first era) Logo 2010-2013

In 2010 veranderde PepsiCo de samenstelling van de koolzuurhoudende drank door er glucosestroop van te verwijderen, wat de reden was voor het herontwerp van het embleem. Ze keurde het logo goed met realistisch doormidden gesneden fruit. Bovendien bevindt de limoen zich voor de citroen, omdat het volume in de drank iets groter is. Ook de inscripties hebben veranderingen ondergaan: ze zijn duidelijk, streng, grotesk geworden. Het woord «Sierra» is nu zo klein dat het tussen de hoofdletter «M» en de kleine letter «t» uit de tweede helft van de merknaam past. De achtergrond in deze versie is wit, de letters zijn smaragd-menthol.

2013 – 2016

Sierra Mist (first era) Logo 2013-2016

De afbeeldingen van citroen en limoen zijn volledig uit het logo verdwenen. Alleen herinneringen aan hen bleven in de vorm van passende inscripties, kleurrijke vlekken en twee cirkels van groen en geel. Tegelijkertijd heeft het embleem een ​​moderne uitstraling gekregen, gericht op het beoogde consumentensegment — de jeugd. Lettertypen zijn surrealistisch geworden, wat duidelijk te zien is aan de spelling van het woord «Mist», waar de letter «M» is vervangen door twee driehoeken van verschillende grootte.

2015 – 2018

Mist Twst Logo 2015-2018

Eind 2015 kondigde het moederbedrijf dat eigenaar is van het merk Sierra Mist aan dat het het zou veranderen in Mist Twst. Daarna introduceerde ze een nieuw logo. Het bevat afbeeldingen van twee op elkaar gestapelde citrusvruchten. De citroen wordt als eerste geplaatst en van achteren is een dunne limoenrand zichtbaar. Beide vruchten zijn groot en realistisch. Het nieuwe deel van de naam van de koolzuurhoudende drank is geschreven in stenciltype, de rest in vet grotesk.

2018 – heden

Sierra Mist Logo 2018

De moderne versie van het logo is gebaseerd op de oude naam die PepsiCo terugbracht naar hun merk. Het beeld bevat weer bergtoppen en een schijfje limoen. Ze geven aan dat de drank verfrissend is en citrusvruchtensap bevat. De titel staat centraal en loopt schuin af. De letters worden aangevuld met miniatuur scherpe schreven.

De evolutie van het Sierra Mist-logo is een continue zoektocht naar een persoonlijke identiteit. Daarom veranderde zijn stijl van klassiek naar tiener. Het embleem weerspiegelt de samenstelling van de drank, met name de hoofdbestanddelen zijn limoen en citroen. Ze veranderden periodiek van uiterlijk en werden gebruikt in de vorm van hele vruchten of in de vorm van plakjes. Hun thema wordt ook overgebracht in basistinten.

Logo lettertype en kleuren

Sierra Mist Logo

Het woord «Mist» is altijd een gewoonte geweest. Dit is een individueel lettertype, eerder getekend dan getypt volgens een standaardpatroon. Het woord «Sierra» in het huidige logo is in een lettertype dat doet denken aan Copperplate Gothic. De belettering weerspiegelt ook de Porkshop Italic-stijl.

Logo Sierra Mist

Het corporate palet wordt geassocieerd met een limoen-citroen thema: het is overwegend groen en geel. Het werd periodiek aangevuld met blauw in verschillende tinten, wit en zwart. Nu gebruikt het embleem een ​​verloop van groen naar azuurblauw.