Malibu Logo

Malibu LogoMalibu is een merk van 21 graden rumlikeur met kokossmaak. Hij is een echte legende van de alcoholindustrie.

Betekenis en geschiedenis

Logo Malibu

Voor het eerst verscheen deze drank in 1893 op het eiland Curaçao in het Caribisch gebied. Sinds 1980 wordt het geproduceerd in Barbados. Daarna werd het merk dat het uitgaf verschillende keren doorverkocht totdat het onderdeel werd van de Pernod Ricard Group. Dit evenement dateert van 2005 jaar.

Tegenwoordig wordt Malibu geproduceerd in de stad Black Rock (West-Indië) — bij de West Indian Rum Distillery. Zoals vele jaren geleden wordt het volgens legendarische recepten nog steeds gemengd met kokosextract. Bovendien blijft het nog steeds exotisch en verfijnd. Dit alles komt tot in detail terug in het bedrijfslogo, doordrenkt met de geest van de Caribische kust.

Het merk wil in de pas blijven lopen met moderne evenementen, het leven bijhouden en trendy technieken gebruiken om consumenten te verrassen met een voortreffelijke smaak. Daarom heeft het laatste herontwerp het logo verbeterd en aangepast aan elektronische verkoop. Daardoor weerspiegelen het label, het label en het logo nauwkeurig de sfeer van de alcoholarme drank: ontspanning, kalmte en frisheid.

De branding van het merk neigt naar identiteit. Het authentieke karakter wordt versterkt door het levendige landschap van de Caribische omgeving. Tegelijkertijd evolueert het ontwerp van eenvoudig naar complex en krijgt het steeds aantrekkelijkere details. Ze brengen legendarische productwaarde en relevantie over, ongeacht seizoen of jaar, buiten het individuele paradijs.

Het embleem van het bekende merk toont twee palmbomen tegen een zonsondergang op de achtergrond. Aanvankelijk was het logo in zwart-wit, maar daarna werd het kleurrijk. Palmen bevinden zich in het midden: de ene is hoog, de andere is laag. Een lichte schittering van de ondergaande zon wordt benadrukt op de bladeren. De openingsvariant toont ook een stuk land. En in de latere versie is het dat niet: de planten lijken in de patrijspoort te kijken en nodigen uit om te genieten van het leven in de onbezorgde natuur.

In het originele embleem is de zonneschijf in tweeën weergegeven, nu is hij volledig. Het verduistert de lucht en belooft een heldere sfeer en uitstekend weer. Tegelijkertijd veranderde de rode kleur door de inspanningen van de ontwerpers uiteindelijk in een aantrekkelijk geel met een lichte verdonkering langs de rand.

Logo lettertype en kleuren

Malibu Logo

Het tekstgedeelte bevat alleen de merknaam. Het woord «Malibu» is bovenaan het logo geplaatst. Het hangt in een halve cirkel boven de palmbomen, lijkt op een boog in vorm en is geschreven in een aangepast lettertype gebaseerd op de klassieke Bengaalse Serre, die een echo is van de Fire Ladder (schaduwlijnen) en Dragon Serial Heavy (strikte serif-stijl).

Het kleurenschema is traditioneel Caribisch en omvat wit (kokospulp en witte zandstranden), oranje, gouden, geel (zonnige tinten) en bruin (kokosnootschil).