Red Bull Logo

Red Bull LogoRed Bull is een Oostenrijks merk voor energiedrank, opgericht in 1987. Het is eigendom van Red Bull GmbH, opgericht in 1984. De geschiedenis begon echter nog eerder, in 1982, toen Dietrich Mateschitz, tijdens een van zijn zakenreizen naar Thailand heeft een uitstekende verkwikkende remedie gevonden: Krating Daeng. Samen met uitvinder Chaleo Yoovidhya bedachten ze een aangepast productrecept voor Europeanen.

Betekenis en geschiedenis

Red Bull Logo Geschiedenis

Wat is Red Bull?

Het is een cafeïnevrije alcoholvrije drank gemaakt van alpenwater. Het bevat veel zoetstoffen, maar ook smaak-, kleur- en andere toevoegingen.

Het Red Bull-logo wordt waar mogelijk gebruikt: in sport- en esports-competities, tijdens voetbalwedstrijden, races en zelfs in ruimtevaartprojecten. Tegelijkertijd wordt het geassocieerd met activiteit en toewijding en weerspiegelt het de belangrijkste waarden van het merk.

Bij het maken van het embleem voor zijn nieuwe merk koos Dietrich Mateschitz ervoor om het symbool van de originele Krating Daeng niet te verwijderen. Hij behield ook de naam en vertaalde deze eenvoudig in het Engels. De afbeelding van Red Bull is dus bijna een volledige kopie van de huisstijl van Krating Daeng.

Logo lettertype en kleuren

Logo Red Bull

Sinds 1987 wordt de blend van taurine, cafeïne en suiker verpakt in een blauw met wit blikje met een opvallend logo. Het toont twee stieren die op het punt staan ​​met hun horens te botsen tegen de achtergrond van de zon. Het idee is niets nieuws — exact hetzelfde patroon is aanwezig op de Krating Daeng-labels.

Dietrich Mateschitz veranderde de iconografie niet en liet alle ontwerpelementen intact. Misschien wilde hij dat het merk werd geassocieerd met iets buitenaards, exotisch, rechtstreeks uit Thailand. Dit was logisch, aangezien de eigenaar van Red Bull het concept van een Thaise energiedrank leende.

De twee rode stieren die naar het midden wijzen, symboliseren kracht en energie. De grote gele cirkel op de achtergrond stelt de zonneschijf voor. Dieren brengen evenwicht over: ze staan ​​tegenover elkaar en vullen elkaar tegelijkertijd aan, omdat de linkerkant van het embleem de rechterkant weerspiegelt.

Het logo bevat niet alleen een grafische afbeelding met stieren, maar ook de inscriptie “Red Bull”. De merknaam valt meteen op dankzij de grote, ronde letters. De ontwerpers gebruikten een persoonlijk schreefloos lettertype. Het heeft iets gemeen met Futura SH-Dem Bold, Futura TS XBold, Avant Garde Gothic, Futura BQ Demi Bold. De overeenkomst is slechts ver weg, aangezien de «R» in het woord «Red» en de «B» in het woord «Bull» een unieke schrijfstijl hebben. «B» lijkt bijvoorbeeld op een gewijzigd bètateken.

Kleurenpalet geleend van Krating Daeng. Het combineert felle kleuren, wat typisch is voor de Thaise cultuur. Stieren, zoals in de naam van het merk, zijn rood. Ze zijn omgeven door wazige gele contouren — schittering van de zonneschijf.

Waar staat het Red Bull-logo voor?

Twee rode stieren, die met hun horens botsen tegen de achtergrond van een gele zon, symboliseren kracht en energie. Ze koppelen het hedendaagse Red Bull aan zijn voorganger, het Thaise energiedrankmerk Krating Daeng. Het was van hem dat Red Bull het logo overnam.

Welk bedrijf heeft een Red Bull-logo?

Het Red Bull-logo wordt gebruikt door Krating Daeng uit Thailand. Om precies te zijn, het is Red Bull die zijn logo gebruikt.

Wat betekent het Bull-logo?

De stieren in het logo symboliseren kracht, doorzettingsvermogen, kracht, energie en fysieke activiteit.

Is Red Bull Indiaas merk?

Het energiedrankmerk Red Bull behoort tot het gelijknamige Oostenrijkse bedrijf.