Carlsberg Logo

  Carlsberg Logo

  Carlsberg is het vlaggenschipmerk van de Carlsberg Group Corporation. Het verscheen in 1904: het was toen dat het originele pils voor het eerst in een Deense fabriek werd gebrouwen. De maker van de drank is Carl Jacobsen.

  Betekenis en geschiedenis

  Carlsberg Logo Geschiedenis

  Wat is Carlsberg?

  Het is het vlaggenschipmerk van het gelijknamige Deense bedrijf Carlsberg Group. Dit merk verkoopt bier met een alcoholpercentage van 5%.

  Het iconische Carlsberg-logo werd in 1904 onthuld door de sierkunstenaar Thorvald Bindesboll. Het resulterende label is tot op de dag van vandaag vrijwel ongewijzigd gebleven.

  1931 – 2018

  Carlsberg Logo 1931-2018

  In de originele versie was het belangrijkste element de merknaam geschreven in het lettertype Carlsberg Sans. Daarboven was een rode kroon, die aangaf dat de brouwerij producten leverde aan het koninklijk paleis. Vlakbij was het handelsmerk: een klein hopblad, dat het natuurlijke recept van de drank symboliseert.

  Maar na een paar jaar hebben de ontwikkelaars het embleem herzien en alleen de inscriptie en het vel overgelaten. De versie uit 1931 komt het dichtst bij de moderne.

  2018 – heden

  Carlsberg Logo 2018-vandaag

  Het laatste belangrijke herontwerp vond plaats in september 2018. De fabrikant huurde het merkbureau Taxi Studio en de kunstenaar Tom Lane in om de visuele identiteit van Carlsberg te versterken.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Carlsberg

  De inscriptie op het iconische logo is niet standaard: sommige letters zijn verbonden, andere staan ​​los. “C” ziet eruit als een grote sikkel. Een brede lijn loopt van “g” naar links, vergelijkbaar met een golvend lint.

  Het hopblad is met de hand getekend met dunne lijnen. Het merksymbool is geïnspireerd op het historische erfgoed van het merk en oude etiketten op bierflesjes. Na het herontwerp werd het dichter naar het midden van de “r” verplaatst, waardoor het logo meer symmetrisch werd.

  Het handelsmerk wordt gepresenteerd in twee basiskleuren: wit en groen. Er zijn ook zeven secundaire tinten. Deze omvatten roze, roodbruin, lichtblauw, blauw, geel, lichtgroen en kaki. Ze worden gebruikt afhankelijk van de achtergrond.