Pepsi Logo

Pepsi Logo

Pepsi is een van de meest populaire frisdranken met zijn iconische logo. Het is eigendom van het gelijknamige PepsiCo-bedrijf en heeft zijn naam verschillende keren gewijzigd. Tot 1898 heette het Brad’s Drink, tot 1961 – Pepsi-Cola, en nu – Pepsi. De maker van de drank is Caleb Bradham, die in 1893 verschillende unieke ingrediënten mengde om een ​​product met een authentieke smaak te creëren.

Betekenis en geschiedenis

Pepsi Logo Geschiedenis

Het logo verscheen in 1903. Het werd, net als de drank zelf, persoonlijk ontwikkeld door de oprichter van het bedrijf Caleb Bradham. De iconische versie van de Pepsi Globe dateert uit het begin van de jaren 40, toen het begon te evolueren naar de daadwerkelijke modificatie. De huidige versie verscheen pas eind 2008 – begin 2009. De auteurs waren de ontwerpers van de New Yorkse studio Arnell Group.

1893 – 1898

Het logo bestond uit “Brad’s Drink” -opschriften in blauwe hoofdletters en een decoratief rechthoekig frame. Tegelijkertijd verscheen er een rode versie met sierlijke rondingen en sierlijke lijnen die op een monogram leken.

1898 – 1905

In 1898 werd het eerste embleem voorgesteld, bestaande uit de namen van de belangrijkste componenten van de drank – “Pepsi” en “Cola”.

1905 – 1906

De ontwikkelaars gebruikten voor het logo vetgedrukte letters met langwerpige poten “C” en “P”. Ze verbinden zich om een ​​lusachtige lijn te vormen waar de rest van de letters staat.

1906 – 1940

Het werd vervangen door een laconieke versie, waaruit kleine en onbeduidende details zijn verwijderd. De letters zijn gladder geworden en uitgerekt tot één diagonale lijn. Het woord “Drinken” verscheen op de band “C”.

1940 – 1950

Na 1940 verwijderden ontwerpers elementen uit het logo die geen verband hielden met marketingpromotie. Bovendien was deze versie de laatste in de lijn van rode en witte kleuren.

1950 – 1962

Het bedrijfssymbool van die tijd heeft een wit-rood-blauwe dop op de rand. Het bevat de naam van het bedrijf uit de vorige versie.

1962 – 1973

De ontwikkelaars draaiden de dop van de fles om en plaatsten er een zwarte letters overheen. Het kleurenpalet bleef hetzelfde.

1973 – 1991

In 1973 begon het tijdperk van het driekleurenembleem, bestaande uit een gestileerde cirkel, rechthoek en het woord “Pepsi” in schreefloze hoofdletters. Deze periode omvat verschillende tussenstadia.

1991 – 1998

Toen verscheen er een rechthoekige plaquette met de naam van het merk, een bal en een effen rode streep. De bol lijkt op een wereldbol en benadrukt de algehele populariteit van de drank.

1998 – 2003

In 1998 werd de visuele identiteit van het merk vereenvoudigd. Het lichte lettertype is enigszins schuin gemaakt en gearceerd met een blauwe omtrek.

2003 – 2006

Dit logo komt volledig overeen met de vorige versie. Het verschil tussen beide is alleen in verbeterde schaduwen en in verzadigde kleuren.

2006 – 2008

Deze periode kenmerkte zich door een wijziging in de vestigingsplaats van de bedrijfsnaam. Het is nu naar beneden verplaatst en blauw gekleurd.

2008 – 2014

In 2008 presenteerden de ontwerpers een volledig nieuw logo, waarin de inscriptie links van het woord “Pepsi” staat. De letters zijn uitgevoerd in een dun, afgerond lettertype in de kleine letters, en de kleuren lijken op een goedaardige glimlach. Het bijgewerkte embleem is het meest minimalistische in alle jaren van het bestaan ​​van het merk geworden.

2014 – heden

De huidige versie herhaalt bijna de vorige, aangezien alleen de dikte van de letters erin is gewijzigd.

Embleem

Over het algemeen heeft het beroemde merk meer dan 10 logo’s veranderd gedurende meer dan 100 jaar geschiedenis. Aanvankelijk waren de aanpassingen geforceerd en hielden ze verband met de concurrentie tussen het merk Pepsi Coca en Coca Cola. Maar het moderne logo is totaal anders. Vanwege zijn gelijkenis met de wereld, wordt het de Pepsi Globe genoemd: het symboliseert de wereldwijde populariteit van het originele drankje.

Lettertype en kleuren

Het woordgedeelte maakt gebruik van een op maat gemaakt cursief lettertype in de Romeinse stijl, genaamd Pepsi Light. Het embleem gebruikt ook een lettertype dat vaag doet denken aan Harry Plain. Het kleurenschema van het handelsmerk is altijd ongewijzigd gebleven en vertegenwoordigde een multivariate combinatie van blauw, wit en rood. Bovendien vormen de kleurstrepen een innemende glimlach. Het verscheen na een recent herontwerp (in 2008) door Arnell Studio. Het bureau ontving $ 1.000.000 voor zijn innovatie.