Rewe Logo

Rewe Logo

Rewe is een Duitse supermarktketen die eigendom is van de Rewe Group. Opgericht in 1927. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Keulen, Duitsland. Begin 2022 heeft het gepresenteerde merk 3.300 winkels in heel Duitsland. Als we het uitsluitend hebben over de foodretailers in dit land, dan staat Rewe op de tweede plaats na Edeka. Naast de verkoop van goederen via de supermarkten van het netwerk, levert Rewe sinds 2011 goederen, die in het hele land actief zijn. Zo was het netwerk een van de eersten die zijn activiteiten actief in het internet integreerde. Sommige producten in Rewe-supermarkten worden onder hun eigen merk verkocht. Ook is het bedrijf actief betrokken bij sportinvesteringen. Zo was in het seizoen 2020/21 de titelsponsor van FC Köln, dat de Duitse Bundesliga vertegenwoordigt, het merk Rewe.

Betekenis en geschiedenis

Rewe Logo Geschiedenis

Wat is Rewe?

Dit is een eeuw van ontwikkeling en verbetering. Samen met de nieuwe fase werd het vorige logo vervangen door een nieuwe, die de huidige trends van een bepaalde periode, de taken en doelen van de organisatie overnam.

In de bijna 100 jaar dat de supermarktketen bestaat, is het logo slechts een paar keer veranderd. Bovendien zal het feit dat het bedrijf in Duitsland is opgericht vrijwel onmiddellijk duidelijk worden voor een potentiële Rewe-klant. Dit komt door een eenvoudig maar helder kleurenpalet, evenals brute en solide vormen. Zo is er meteen een gevoel van discipline en kracht dat supermarkten die onder het merk Rewe opereren, hebben.

1977 — 2006

Rewe Logo 1977-2006

Het originele Rewe-logo werd in 1977 geïntroduceerd. Voor de merknaam is een vetgedrukt lettertype gebruikt zonder extra schreven. Rood werd gebruikt als het palet. Het woordmerk is in hoofdletters. Naast de inscriptie hebben de makers twee regels toegevoegd. Een, rood, zag eruit als vleugels. Daaronder was de tweede, gele, visueel ontworpen als een rechte lijn. Als gevolg hiervan lieten de rode en gele kleuren op een witte achtergrond potentiële kopers de kracht en betrouwbaarheid van het bedrijf voelen, evenals de kwaliteit waaraan het werkt.

2006 — 2015

Rewe Logo 2006-2015

Bijna 30 jaar later besloot Rewe Group het logo van de supermarktketen te veranderen. Hierdoor is het niet alleen visueel opnieuw getekend, maar ook sterk vereenvoudigd. De merknaam zelf is gemaakt met vetgedrukte witte hoofdletters. De achtergrond was rood, de hoofdkleur van het originele logo. Elke letter in de titel had nauwelijks waarneembare afgeronde hoeken. Zo probeerden de auteurs de hoofdinscriptie vriendelijker te maken voor de doelgroep.

2015 — 2020

Rewe Logo 2015-2020

De vorige optie duurde nog geen 10 jaar. Het bedrijf besloot de visuele uitstraling van het logo radicaal te veranderen. Zo werd voor het eerst in het bestaan ​​van het merk de slogan «Dein Markt» («Uw markt») toegevoegd, die zich onder de hoofdinscriptie bevond. Zij is op haar beurt visueel niet veranderd ten opzichte van het logo van 2006-2015. Er werd echter geen standaard achtergrond als achtergrond gebruikt, maar een dialoogsymbool, gemaakt in rood. Zo probeerde Rewe Group aan te tonen dat hun hypermarktketen open staat voor dialoog met de doelgroep.

Identiek aan de vorige versie, werd de naam Rewe gemaakt in vetgedrukte hoofdletters, met minimale afronding. De slogan bestond op zijn beurt ook uit hoofdletters, maar zonder vetgedrukte letters. Bovendien is de afstand tussen de karakters erin veel kleiner dan die van de merknaam.

2020 — heden

Rewe Logo 2020

Het concept is identiek gebleven aan de variant 2015-2020. De wijzigingen zijn door de auteur uitsluitend in de slogan aangebracht. Hoofdstad was nu alleen de letter «D» in het woord «Dein». De slogan is ook vetgedrukt. Anders herhaalde deze variant van het logo de vorige volledig.

Logo lettertype en kleuren

Rewe Logo

Het lettertype van het logo van supermarktketen Rewe sluit zo goed mogelijk aan bij het lettertype Segaon Soft Black. De karakteristieke kenmerken zijn stevige schreefloze letters.

Logo Rewe

De auteurs gebruikten rood en wit als kleurenschema, met uitzondering van de eerste versie van het logo, waar ook een gele lijn was toegevoegd. Het meest minimalistische Rewe-logo stamt uit de periode 2006-2015, omdat er geen extra elementen aan zijn toegevoegd.