Repsol Logo

  Repsol Logo

  Repsol is de grootste olie- en gasmagnaat in Spanje en Latijns-Amerika. Het is sinds 1986 op de markt aanwezig. Het werd gevormd op basis van drie raffinaderijen, die later Empresa Nacional del Petroleo vormden. Het is dit bedrijf dat als basis heeft gediend voor het moderne bedrijf.

  Belang en geschiedenis

  Repsol Logo Geschiedenis

  Het eerste logo verscheen vrijwel direct na de vorming van de nieuwe industriële structuur. In het algemeen heeft het bedrijf drie logo’s, verkregen als gevolg van de evolutie van het ontwerp van eerdere versies.

  1951 – 1987

  Repsol Logo 1951-1987

  Moderne merknamen werden voorafgegaan door een symbool in de vorm van veelkleurige concentrische cirkels. Dit is een klassieke rondel met een rode rand en een blauw hart, gescheiden door een witte ring. Binnenin was een gestileerde “R” met een langwerpige horizontale lijn die verder reikte dan de verticale lijn.

  1987 – 1997

  Repsol Logo 1987-1997

  De debuutversie is een lange en vlakke horizon. Het vertegenwoordigt de lijn van de zee, de hemel en de opkomende/ondergaande zon en de spiegeling ervan in het water. Het is een eenvoudig individueel bord met de klassieke kleuren van zonsondergang en wateroppervlak – rood, oranje en donkerblauw. Boven de horizonlijn staat de inscriptie “Repsol”, gemaakt met schuine letters in hoofdletters.

  1997 – 2012

  Repsol Logo 1997-2012

  In 1996 begon het bedrijf met de ontwikkeling van een ander logo, dat een jaar later officieel werd aangenomen. Het bestaat al meer dan 15 jaar en bestaat uit dezelfde elementen als zijn voorganger. De ontwerpers behielden de horizonlijn, maar verkorte deze slechts en veranderde de kleur naar wit. Ze hebben ook hobbels geëlimineerd, waardoor het beeld symmetrischer is geworden. De naam van het bedrijf werd boven de zon geplaatst. Daarnaast is de blauw-zwarte achtergrond toegevoegd als een vierkant, dat symbool staat voor olie.

  2012 – heden

  Repsol Logo 2012-....

  In deze periode was er een grote modernisering van de merkidentiteit, die het mogelijk maakte om deze te moderniseren, aantrekkelijker en begrijpelijker te maken. Dit was het gevolg van de toegenomen concurrentie in de markt van de olieraffinage- en gasindustrie.

  De administratie heeft een nieuwe set van grafische elementen besteld, voornamelijk op basis van de relevantie. Als gevolg daarvan werd een donker vierkantje uit het logo verwijderd en werd de inscriptie naar de rechterkant verplaatst, waardoor de kleur terugkwam zoals op het debuutlogo.

  De hersenhelften zijn groter geworden, hebben een grotere mate van proportionaliteit gekregen en hebben een lichte kanteling naar rechts gemaakt. Er werd een lichte schittering op het bovenste gedeelte getekend, die de zon markeert. De lijn in het midden is in zilver geschilderd met een lichtgrijze tint langs de rand. Hierdoor begon het te lijken op een metalen onderdeel met een koude gloed.

  Logo lettertype en kleuren

  Repsol Logo

  Zoals reeds opgemerkt, stellen de bedrijfssymbolen de zee, de zon en de weerspiegeling ervan in het water voor. In de loop van de tijd zijn ze omgevormd tot perfecte functies – nauwkeurig, stijlvol, passend bij de activiteiten van het bedrijf.

  De bedrijfskleuren van het logo zijn rood, oranje, donkerblauw en wit. Elk van hen heeft zijn eigen interpretatie en symboliseert bepaalde kwaliteiten. Rood is dynamiek en vonk, oranje is energie en warmte, blauw is solidariteit en verantwoordelijkheid, wit is transparant beheer en pure energie.

  De kanteling van het ovaal naar rechts brengt het verlangen van de olie- en gasmagnaat naar ontwikkeling en onbuigzame beweging naar voren. Het lettertype van de inscriptie is individueel. Het wordt gekenmerkt door een licht vlakke letter “S” met gelijkmatig uitgerekte uiteinden.

  Logo Repsol

  De minimalistische cursieve “REPSOL” -lettering die aan de rechterkant van het logo verschijnt, is in een schreefloos lettertype. Het lijkt erg op FF Celeste Sans Black Italic, gemaakt door typograaf Christopher Burke. Dit lettertype is herkenbaar aan zijn afgeronde hoeken, vloeiende verlopen, Z-vormige “S” en afgeschuinde “O”.

  Het kleurenpalet van Repsol is zeer divers: het bevat wit, zwart, verschillende tinten grijs, geel, oranje en rood. Bovendien bestaan ​​verwante tinten niet afzonderlijk – ze vloeien soepel in elkaar over. Gradient wordt sinds 2012 in het ontwerp gebruikt.