John Deere Logo

John Deere Logo

John Deere is een wereldberoemd technisch merk dat eigendom is van het Amerikaanse bedrijf Deere & Company. Zijn specialisatie is zware landbouw-, houtkap- en bouwmachines. Het bedrijf werd opgericht in 1837, toen het werd gelanceerd met de lichte hand van de ondernemer en smid John Deere, de uitvinder van de stalen ploeg. Nu is het een internationaal bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moline, Illinois.

Betekenis en geschiedenis

John Deere Logo Geschiedenis

Wat is John Deere?

Het Amerikaanse bedrijf John Deere produceert landbouw- en zwaar materieel: met name laders, forwarders, maaidorsers, graders, graafmachines, greppels, speciaal materieel met een telescopische giek, tractoren en ander materieel.

Ondanks de vroege verschijningsperiode is het debuutlogo van de onderneming niet interessant, daarom verwijst niemand ernaar. De evolutie van de emblemen begon in 1876, met het verschijnen van de afbeelding van een galopperend hert. Namen die hij als basis diende voor alle volgende opties, vergelijkbaar met het ingenieursbureau.

1876 ​​- 1912

John Deere Logo 1876-1912

De originele versie toont een groot zwart-wit hert, dat zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijke uitstraling is geschilderd. Het dier is een beetje vanaf de zijkant afgebeeld, waardoor de verhouding tussen lichaam en benen onevenredig lijkt. Een gehoornd hert springt over een klein blokje. Rechts en links van de hoorns is een gebogen inscriptie — de naam van het bedrijf. Hieronder staat de uitdrukking «Moline, ILL».

1912 — 1950

John Deere Logo 1912-1950

In 1912 heeft het management het logo herzien en de onbalans van het dier gecorrigeerd. De vormgeving van het handelsmerk veranderde ook, de slogan «het handelsmerk van kwaliteit beroemd gemaakt door goede werktuigen» verscheen, onderaan geschreven in hoofdletters zonder serif.

1950 — 1968

John Deere Logo 1950-1968

In het midden van de 20e eeuw heeft het bedrijf zijn branding opnieuw ontworpen. Het resultaat was een eenvoudig embleem met een schematische weergave van een hert zonder blok onderaan. De mascotte van het bedrijf en de inscripties eromheen zijn opgenomen in een uitgewerkt kader.

1968 — 2000

John Deere Logo 1968-2000

Na een nieuwe transformatie kreeg het logo minimalisme. Nu, door het ontbreken van onnodige informatie, ziet het er stijlvol uit: op het logo alleen de naam van het bedrijf en een springend hert met een minder vertakt gewei.

2000 — heden

John Deere Logo 2000-vandaag

Het aanbreken van het nieuwe millennium bracht een legendarische verandering voor de ingenieursgigant: het logo heeft nu een kleur en dubbele randen. De bedrijfsnaam is uit de doos gehaald.

Logo lettertype en kleuren

John Deere Logo

Vanaf het allereerste begin wordt de symboliek van John Deere geassocieerd met het beeld van een galopperend hert. Tegenwoordig wordt het naar voren springende dier gracieus en gracieus gemaakt — als een hint naar het werkgemak van de geproduceerde apparatuur.

Logo John Deere

Er werd veel aandacht besteed aan het tekstgedeelte zodat de inscripties ook op een miniatuurlabel goed leesbaar waren. In de beginjaren werd een serif-lettertype gebruikt. Ze waren in vetgedrukte grote letters. In 1968 werd het lettertype gestroomlijnd, eenvoudig, schreefloos. Tot 2000 was het logo zwart en wit, en toen — groen en geel, in overeenstemming met de traditionele kleuren van het bedrijf.

Wat betekent het John Deere-logo?

Het springende hert in het John Deere-logo symboliseert kracht, stabiliteit, doorzettingsvermogen, hard werken en innovatie.

Wie heeft het John Deere-logo gemaakt?

Om het huidige John Deere-logo te maken, heeft Todd True, een ontwerper bij Landor, er een handje in gehad. Hij was het die het landende hert in een springend hert veranderde en de iconische groene kleur gebruikte.

Kan ik het John Deere-logo gebruiken?

Het John Deere-logo mag, net als elke andere identiteit, alleen worden gebruikt met officiële toestemming van Deere & Company en onder voorbehoud van de voorwaarden die zijn uiteengezet in de Merkrichtlijnen.

Hoe ziet het John Deere-logo eruit?

De basis van het logo is een groen vierkant met afgeronde zijkanten en een verloop. Langs de binnenrand is een gele streep getrokken, die dient als frame voor een springend hert van dezelfde gele kleur. Hieronder staat in hoofdletters de uitdrukking JOHN DEERE.