Browning Logo

Browning Logo

Browning is een handelsmerk van een Amerikaans bedrijf dat visgerei, speciale uitrusting, vuurwapens en alles wat daarmee samenhangt, verkoopt. Het biedt jachtgeweren, pistolen, geweren, kluizen, hengels, fietsen, messen, haspels, bogen en meer. Het jaar van ontstaan ​​is 1878. De plaats van herkomst is de stad Ogden, in de staat Utah. De oorspronkelijke naam is John Moses en Matthew Sandefur Browning Company, bestaande uit de voor- en achternaam van de oprichters. Op dit moment maakt het bedrijf deel uit van de holding FN Herstal en is het haar dochteronderneming.

Betekenis en geschiedenis

Browning Logo Geschiedenis

Wat is Browning?

Browning is een merk van vuurwapens vervaardigd door de Browning Arms Company. Naast pistolen, geweren en jachtgeweren produceert het bedrijf jachtmessen, schoenen, fietsen, sportbogen, hengelmolens, hengels en andere producten voor buitenactiviteiten. Het merk is momenteel eigendom van Herstal Group SA.

De primaire taak van de organisatie was het promoten van de sportontwikkelingen van de uitvinder van vuurwapens. Om hun technische vaardigheden te behouden en er praktisch gebruik van te maken, openden de gebroeders Browning (John Moses en Matthew Sandefur) een winkel waar ze niet-militaire goederen van hun eigen productie verkochten. Het was John Browning, erkend als de belangrijkste en meest productieve wapenontwikkelaar, om te innoveren. Bijna alle producten werden geproduceerd door andere gelicentieerde fabrikanten. Onder hen zijn iconische bedrijven als FN Herstal, Miroku, Remington, Colt, Winchester.

In de 20e eeuw heeft het bedrijf zijn assortiment sterk uitgebreid. Dus in 1968 verscheen jacht- en vismunitie in de lijst met producten. Speciale nadruk werd gelegd op schoenen met een speciaal ontwerp. Het werd tot 2001 geproduceerd en verkocht via externe ondernemingen. Vervolgens sloot het merk een overeenkomst met de HH Brown Shoe Company voor de productie van enkellaarzen, bergschoenen, rubberen laarzen en leren laarzen.

Tegelijkertijd introduceerde het merk twee lijnen van scherpe wapens — zakmessen en messen met een vast mes. In de loop der jaren is de line-up uitgebreid en is het bedrijf toegetreden tot de American Bladesmith Society. Maar ze is vooral bekend om haar gelijknamige vuurwapen. Bovendien is het logo dat erop is aangebracht nooit veranderd — het bestaat nog steeds onveranderd en wordt over de hele wereld algemeen erkend.

De maker van de merkidentiteit is Art Director Don Bailey. Tegenwoordig heet het symbool dat hij heeft uitgevonden Buckmark. Het embleem is voorzien van een hertenkop met vertakt gewei, wat de focus van het bedrijf op de jachtindustrie benadrukt. De auteur heeft om verschillende redenen voor deze afbeelding gekozen. Ten eerste heeft de staat Utah, waar de vuurwapenfabrikant vandaan komt, een zeer groot aantal herten. Ten tweede: dit is een waardevol visobject, dat een groot succes is om te krijgen. Ten derde is er iets nobels aan deze dieren dat hen onderscheidt van ander groot wild.

Logo Browning

Het logo verscheen voor het eerst op de omslag van de Centennial Catalogue, die een jaar later te zien was op Shooting Hunting en Outdoor Trade. Het hert dat erop is afgebeeld, is gemaakt in een enkele brede lijn. Er is alleen een beginpunt en een eindpunt van de afbeelding in de afbeelding. De streep loopt zelfverzekerd van de nek van het dier naar het oor, de hoorns en de snuit, waardoor elk detail duidelijk wordt benadrukt. Dankzij deze techniek wordt niet één hert op het embleem weergegeven, maar twee: de buitenste, aangegeven door een zwarte omtrek, is een mannetje en een wit vrouwtje is zichtbaar in de negatieve ruimte.

Rechts van het icoon staat de naam van het bedrijf in het huisstijlontwerp. Het woord is in geometrisch schreeflettertype. Ze zijn erg breed, groot en meer als rechthoeken. Dankzij het grotere formaat balanceren de schreven het massieve gewei goed en voorkomen ze dat de inscripties op de achtergrond verloren gaan. De eerste en laatste letters zijn groter dan de andere, hoewel ze allemaal hoofdletters zijn.

Logo lettertype en kleuren

Browning Logo

Voor het tekstgedeelte gebruikte de ontwikkelaar het LHF Full Block-lettertype — vet, zelfs, strikt, waarbij elke letter is omlijst met zeer grote schreven. De «O» heeft de vorm van een verticale rechthoek met afgesneden hoeken. De auteur van het lettertype is Chuck Davis. De eerste uitgever is Letterhead Fonts.

Het kleurenschema van het logo is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwarte elementen op een witte achtergrond, wat de ernst van het bedrijf en haar producten benadrukt.

Wat betekent het Browning-symbool?

Het logo, bekend als de Browning Buckmark, lijkt op het silhouet van een hert. Het abstracte beeld van een muildierhert werd oorspronkelijk gemaakt om op kleding te borduren, maar werd later het kenmerk van het hele bedrijf. Bailey, die het ontwerp bedacht, stelde zich een bemost hert voor dat wegliep van de jager en zich even omdraaide. Het is een symbool van de natuur, en een westers - het benadrukt de westerse oorsprong van Browning.

Wie heeft het Browning-logo ontworpen?

De originele Browning Buckmark is ontwikkeld door Don Bailey. Hij diende als Art Director voor Mountain Green Advertising, opgericht door Browning in Salt Lake City. Bovendien heeft David Zeigler, een voormalig reclamemanager, een grote bijdrage geleverd aan de creatie en distributie van het logo.