CAT (Caterpillar) Logo

Caterpillar Logo

CAT is de afgekorte naam voor Caterpillar, gespecialiseerd in energiecentrales, dieselmotoren, bouwmachines en diverse soorten grondverzet- en transportmaterieel. In 1904 werden er rupstrekkers geproduceerd onder het merk Caterpillar. Het bedrijf met dezelfde naam werd opgericht in 1925.

Betekenis en geschiedenis

CAT (Caterpillar) Logo Geschiedenis

Wat is CAT (Caterpillar)?

CAT (Caterpillar) is een Amerikaans merk van bouwmachines, uitrustingen, robuuste mobiele telefoons, werkschoenen en uniformen. Daarnaast biedt CAT financierings- en verzekeringsdiensten.

Er zijn acht versies van het CAT-logo, met slechts kleine verschillen. Kortom, de vorm van de letters en extra mini-inscripties veranderen.

1925 — 1931

Caterpillar Logo 1925-1931

Het eerste logo van het bedrijf is het golvende woord «CATERPILLAR». Algemeen wordt aangenomen dat de vorm het trekkerspoor symboliseert. Deze aanname wordt ondersteund door de kleine schreven die zich onder elk teken bevinden. De zwarte versie van het embleem ziet er minimalistisch uit. Rood wordt aangevuld met ongelijke grijze contouren en de woorden “REG. U. S. «,» PAT. UIT. «.

1931 — 1932

Caterpillar Logo 1931-1932

In 1931 veranderden de ontwerpers het lettertype, waardoor het strenger werd. Opvallend zijn afgeronde lijnen en rechthoekige schreven. Onderaan zijn er subtiele lichtgrijze zinnen “REG. U. S. «,» PAT. UIT. » en «GEMAAKT IN DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA». De hoofdkleur is rood.

1932 — 1939

Caterpillar Logo 1932-1939

Het embleem werd zwart. De vorm van de letters is niet veranderd.

1939 — 1941

Caterpillar Logo 1939-1941

De vetgedrukte punten aan de uiteinden van de «r» zijn verdwenen. De slagen zijn breder en langer. In plaats van de inscriptie «MADE IN THE UNITED STATES Of AMERICA», wordt de verkorte versie gebruikt: «MADE IN U.S.A.».

1941 — 1957

Caterpillar Logo 1941-1957

Het lettertype is weer veranderd. De letters zijn langwerpig en symmetrisch. Verhoogde letterafstand.

1957 — 1967

Caterpillar Logo 1957-1967

De afstand tussen de symbolen is weer afgenomen. Er zijn meer rechte hoeken en bredere lijnen. Voorbij zijn de extra inscripties onder de «CATERPILLAR».

1967 — 1989

Caterpillar Logo 1967-1989

De letters zijn minder vet geworden. Links staat een grafisch bord: een zwart vierkant met een witte cirkel verdeeld in drie segmenten.

1989 — heden

Caterpillar Logo 1989-vandaag

De kunstenaars verwijderden het miniatuurvierkant en vervingen het door een grote gele driehoek voor “CAT”.

Logo lettertype en kleuren

CAT Logo

Het huidige bedrijfslogo is rechthoekig van vorm. Binnen de zwarte geometrische vorm zijn de witte letters «C», «A» en «T». Op de voorgrond is een gele gelijkbenige driehoek met een donkere omtrek. CAT is een afkorting voor de volledige naam van Caterpillar.

Het woord «CATERPILLAR» is geschreven in een strikt rechthoekig lettertype uit de Helvetica-familie. Hoogstwaarschijnlijk is dit Helvetica Compressed of Helvetica Inserat Roman. Beide lettertypen zijn schreefloos en hebben consistente lijnen van dezelfde dikte.

Logo CAT

Het zwart-witte kleurenschema wordt aangevuld met een heldere gele tint. Dit palet is typerend voor het laatste CAT-logo, aangenomen in 1989. Daarvoor waren er monochrome emblemen die wit combineerden met zwart of rood.

Wat betekent het Caterpillar-logo?

Het woord CATERPILLAR op het logo staat voor een Amerikaans bedrijf. De gele driehoek voor CAT wordt gebruikt als decoratief element. Het straalt dynamiek uit, symboliseert stabiliteit en innovatie.

Wat voor driehoek staat er in het CAT-logo?

Het CAT-logo is voorzien van een gele driehoek. Het is gelijkbenig: twee zijden van dezelfde lengte met een brede basis creëren een gevoel van stabiliteit.

Zijn CAT en Caterpillar hetzelfde bedrijf?

CAT is een vlaggenschipmerk van Caterpillar Corporation.

Wat staat CAT voor Caterpillar?

CAT is het belangrijkste merk van Caterpillar en verkoopt de meeste van zijn producten. Allereerst staat het bekend om gespecialiseerde voertuigen en premium motoren.