Repsol Logo

Repsol Logo

Repsol is de grootste olie- en gasmagnaat in Spanje en Latijns-Amerika. Het is sinds 1986 op de markt aanwezig. Het werd gevormd op basis van drie raffinaderijen, die later Empresa Nacional del Petroleo vormden. Het is dit bedrijf dat als basis heeft gediend voor het moderne bedrijf.

Belang en geschiedenis

Repsol Logo Geschiedenis

Wat is Repsol?

Repsol is de grootste vertegenwoordiger van de olie- en gasindustrie in Spanje, een van de leiders op de energiemarkt in Latijns-Amerika. Dit bedrijf houdt zich bezig met de winning van olie en aardgas in 30 landen van de wereld. Het werd opgericht in 1986 en behoorde eerst tot de staat, daarna werden de aandelen verdeeld. De La Caixa Foundation, Sacyr Vallehermoso en Temasek Holdings hebben nu het grootste aandeel.

Het eerste logo verscheen vrijwel direct na de vorming van de nieuwe industriële structuur. In het algemeen heeft het bedrijf drie logo’s, verkregen als gevolg van de evolutie van het ontwerp van eerdere versies.

1951 — 1987

Repsol Logo 1951-1987

Moderne merknamen werden voorafgegaan door een symbool in de vorm van veelkleurige concentrische cirkels. Dit is een klassieke rondel met een rode rand en een blauw hart, gescheiden door een witte ring. Binnenin was een gestileerde «R» met een langwerpige horizontale lijn die verder reikte dan de verticale lijn.

1987 — 1997

Repsol Logo 1987-1997

De debuutversie is een lange en vlakke horizon. Het vertegenwoordigt de lijn van de zee, de hemel en de opkomende/ondergaande zon en de spiegeling ervan in het water. Het is een eenvoudig individueel bord met de klassieke kleuren van zonsondergang en wateroppervlak — rood, oranje en donkerblauw. Boven de horizonlijn staat de inscriptie «Repsol», gemaakt met schuine letters in hoofdletters.

1997 — 2012

Repsol Logo 1997-2012

In 1996 begon het bedrijf met de ontwikkeling van een ander logo, dat een jaar later officieel werd aangenomen. Het bestaat al meer dan 15 jaar en bestaat uit dezelfde elementen als zijn voorganger. De ontwerpers behielden de horizonlijn, maar verkorte deze slechts en veranderde de kleur naar wit. Ze hebben ook hobbels geëlimineerd, waardoor het beeld symmetrischer is geworden. De naam van het bedrijf werd boven de zon geplaatst. Daarnaast is de blauw-zwarte achtergrond toegevoegd als een vierkant, dat symbool staat voor olie.

2012 — heden

Repsol Logo 2012-....

In deze periode was er een grote modernisering van de merkidentiteit, die het mogelijk maakte om deze te moderniseren, aantrekkelijker en begrijpelijker te maken. Dit was het gevolg van de toegenomen concurrentie in de markt van de olieraffinage- en gasindustrie.

De administratie heeft een nieuwe set van grafische elementen besteld, voornamelijk op basis van de relevantie. Als gevolg daarvan werd een donker vierkantje uit het logo verwijderd en werd de inscriptie naar de rechterkant verplaatst, waardoor de kleur terugkwam zoals op het debuutlogo.

De hersenhelften zijn groter geworden, hebben een grotere mate van proportionaliteit gekregen en hebben een lichte kanteling naar rechts gemaakt. Er werd een lichte schittering op het bovenste gedeelte getekend, die de zon markeert. De lijn in het midden is in zilver geschilderd met een lichtgrijze tint langs de rand. Hierdoor begon het te lijken op een metalen onderdeel met een koude gloed.

Logo lettertype en kleuren

Repsol Logo

Zoals reeds opgemerkt, stellen de bedrijfssymbolen de zee, de zon en de weerspiegeling ervan in het water voor. In de loop van de tijd zijn ze omgevormd tot perfecte functies — nauwkeurig, stijlvol, passend bij de activiteiten van het bedrijf.

De bedrijfskleuren van het logo zijn rood, oranje, donkerblauw en wit. Elk van hen heeft zijn eigen interpretatie en symboliseert bepaalde kwaliteiten. Rood is dynamiek en vonk, oranje is energie en warmte, blauw is solidariteit en verantwoordelijkheid, wit is transparant beheer en pure energie.

De kanteling van het ovaal naar rechts brengt het verlangen van de olie- en gasmagnaat naar ontwikkeling en onbuigzame beweging naar voren. Het lettertype van de inscriptie is individueel. Het wordt gekenmerkt door een licht vlakke letter «S» met gelijkmatig uitgerekte uiteinden.

Logo Repsol

De minimalistische cursieve «REPSOL» -lettering die aan de rechterkant van het logo verschijnt, is in een schreefloos lettertype. Het lijkt erg op FF Celeste Sans Black Italic, gemaakt door typograaf Christopher Burke. Dit lettertype is herkenbaar aan zijn afgeronde hoeken, vloeiende verlopen, Z-vormige «S» en afgeschuinde «O».

Het kleurenpalet van Repsol is zeer divers: het bevat wit, zwart, verschillende tinten grijs, geel, oranje en rood. Bovendien bestaan ​​verwante tinten niet afzonderlijk — ze vloeien soepel in elkaar over. Gradient wordt sinds 2012 in het ontwerp gebruikt.

Wat is het Repsol-logo?

Het Repsol-logo heeft een schuin ovaal met twee tegenover elkaar liggende strepen. De bovenste helft en de aangrenzende tape zijn oranje. De tweede lijn is witgrijs en de onderkant van het ovaal is rood. Bovendien gebruikten de ontwerpers een verloop en combineerden ze verschillende tinten om de afbeelding driedimensionaal te maken. Onder het embleem bevindt zich een woordmerk - een donkerblauwe inscriptie REPSOL.

Wat is het lettertype van het Repsol-logo?

Voor het woordmerk Repsol wordt een eigen vetgedrukt lettertype met afgeronde hoeken gebruikt. Alle letters zijn hoofdletters, cursief en schreefloos. De headset lijkt vaag op FF Celeste Sans Black Italic, FF Signa Round Pro Extended Extra Black Italic of City Boys Soft Heavy Italic, maar de match is niet honderd procent, omdat de ontwerpers een individuele set glyphs voor het logo hebben ontwikkeld.

Wat betekent het Repsol-logo?

Ondanks zijn ogenschijnlijke eenvoud heeft het Repsol-logo een verborgen betekenis. De oranje helft van het ovaal symboliseert de ondergaande zon, de zilverkleurige streep is de horizonlijn die de lucht en de zee scheidt, en het onderste oranje deel staat voor de weerspiegeling van de zon in het water. Het feit dat het logo schuin afloopt, geeft aan dat het bedrijf zich inzet voor continue ontwikkeling en vooruitgang.