Real Logo

Real Logo

Real is een Duitse hypermarktketen die tot 2020 eigendom is van Metro AG. De eerste winkels die onder dit merk opereren, werden in 1992 geopend. Dit werd mogelijk gemaakt door de fusie van een aantal andere ketens, waaronder Continent, Basar, Divi, Real-Kauf en Esbella. Real functioneerde lange tijd niet alleen op Duits, maar ook op internationaal niveau. Tot 2014 openden de hypermarkten van de keten in Oekraïne, Turkije, Polen en Roemenië. Ze werden echter later gekocht door de Auchan Group. Metro besloot in 2018 om het merk Real te verkopen. Vervolgens heeft de hypermarktketen het aantal winkels aanzienlijk teruggebracht, tot 2020, en zijn de rechten daarop overgedragen aan Edeka, Rewe, Globus en een aantal andere organisaties. Als gevolg hiervan zouden slechts 60 winkels onder het Real-merk moeten blijven.

Volgens informatie voor 2018 bedroeg de omzet van het netwerk 7,4 miljard euro. De organisatie had toen 36 duizend medewerkers in dienst, maar hun aantal is sinds de verkoop van een deel van de rechten afgenomen.

Betekenis en geschiedenis

Real Logo Geschiedenis

Wat is Real?

Pas na het lezen van de naam krijgen potentiële klanten van de winkelketen een gevoel van iets dat de moeite waard is. Het gepresenteerde netwerk van hypermarkten is tot ver buiten de grenzen van Duitsland bekend en verdient speciale aandacht.

Tijdens de periode dat het merk Real eigendom was van Metro AG, en na de verkoop, is het logo een heldere, opvallende stijl die de aandacht van de doelgroep trekt. De naam zelf geeft aan dat de organisatie gespecialiseerd is in iets echts en belangrijks. Het logo van de hypermarktketen heeft in de hele geschiedenis van het merk slechts één wijziging ondergaan. De eerste optie duurde van 1992 tot 2017. De tweede is nog steeds actueel.

1992 — 2017

Real Logo 1992-2017

Het originele Real-logo had een kleurenpalet van rood en blauw op een witte achtergrond. De merknaam werd gedaan in kleine cursieve letters. Na «Real» werden twee parallellogrammen toegevoegd als embleem, die boven op elkaar stonden. Zo ontstond een hoek. Rustige kleuren en de afwezigheid van onnodige elementen moeten een gevoel van betrouwbaarheid, kracht en loyaliteit oproepen bij webbezoekers. Er zijn geen extra elementen, waaronder auteursrechten, op het logo, waardoor de klant niet direct kan worden afgeleid van de boodschap die in de afbeelding is ingesloten.

2017 — heden

Real Logo 2017-2022

Na het veranderen van het logo, begon het nog meer minimalistisch aan te voelen dan in de vorige versie. Er is maar één kleur gebruikt, namelijk donkerblauw. Het moet niet alleen een gevoel van betrouwbaarheid creëren, maar ook de professionaliteit van het bedrijf. Tegelijkertijd hebben de logo’s die op de winkels van het netwerk worden geplaatst een lichtere tint. De parallellogrammen die in de versie 1992-2017 werden gebruikt, zijn verwijderd. Nu bestaat het Real-logo uitsluitend uit de naam van het netwerk. Alle letters zijn ook in cursieve kleine letters.

Als je het imago analyseert, kun je tot de conclusie komen dat de belangrijkste waarde van het merk kwaliteit is. De aanwezigheid van kleine letters zonder aanvullende elementen zorgt voor vriendelijkheid en genegenheid voor de doelgroep.

Logo lettertype en kleuren

Real Logo

Het lettertype van het logo ligt dicht bij Gentona. De makers van het logo gebruikten kleine cursieve letters voor het logo.

Zoals hierboven vermeld, bestaat het kenmerkende palet van Real uit twee kleuren: rood en blauw, evenals hun tinten. Bij beide varianten van het logo ontbreken aanvullende elementen, waaronder afbeeldingen. Echter, na 25 jaar gebruik van de originele versie, besloot het bedrijf deze te updaten met een uniforme stijl die alleen een donkerblauwe tint gebruikte. Het Real-netwerk onderscheidt zich dan ook van de concurrentie met zijn minimalisme, dat de aandacht trekt van potentiële kopers en hen niet afleidt van de hoofdboodschap.

Logo Real