Prisma Logo

Prisma Logo

Prisma is een Finse hypermarktketen die in 1972 werd opgericht door de holding S-Group. De activiteiten van het bedrijf zijn vooral gericht op de lokale markt, want in Finland zijn 58 winkels geopend. De hypermarkten van de keten zijn echter ook gevestigd in Estland en Rusland (respectievelijk 8 en 15). Prisma-shoppers ontvangen een grote selectie biologische producten, waaronder groenten, fruit, vlees en vis. Het bedrijf actualiseert regelmatig zijn productassortiment om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Ze worden geleverd vanuit 30 landen van de wereld, wat direct aangeeft hoe groot het bedrijf is.

Betekenis en geschiedenis

Logo Prisma

Wat is Prisma?

Dit is een van de grootste hypermarktketens in Finland, waar alleen een erkende leider tegenover het Kesko K-Citymarket-merk kan concurreren. Tot voor kort, namelijk tot 2017, was het gepresenteerde netwerk ook aanwezig op de Litouwse en Letse markt.

Gedurende zijn bestaan ​​heeft het merk Prisma zijn logo niet veranderd. De erkenning van het bedrijf ligt niet alleen in Finland, maar ook ver buiten de landsgrenzen op een hoog niveau. Het management acht het daarom niet nodig om wijzigingen aan te brengen. Om een ​​logo te maken, hebben de auteurs besloten om frisse en heldere kleuren te gebruiken die positieve gevoelens moeten oproepen bij de doelgroep. In feite weerspiegelt het gekozen formaat de kenmerken van de ontwikkeling van het bedrijf en zijn houding ten opzichte van het werkterrein.

De basis van het logo is de naam «Prisma» in het groen in vetgedrukte letters. Links van de naam is ook een embleem toegevoegd, dat bestaat uit drie driehoeken van verschillende kleuren. Het is het embleem dat als icoon wordt gebruikt voor de Finse hypermarktketen. De paarse driehoek zit bovenop de gele en oranje. In feite kunnen we zeggen dat ze één grote driehoek vormen.

De aangegeven geometrische figuur is door de directie van Prisma niet toevallig gekozen. De driehoek wordt historisch gezien als een symbool van ontwikkeling en groei. Prettige, lichte kleuren zijn niet toevallig gekozen, omdat ze een positieve impact moeten hebben op een potentiële klant, waardoor hij niet alleen geïnteresseerd is in de hypermarktketen, maar ook in de producten die daar te koop zijn.

Zelfs als je bedenkt dat dit logo al heel lang door het bedrijf wordt gebruikt, is het nog steeds fris en modern.

Logo lettertype en kleuren

Prisma Logo

De hoofdtitel, namelijk «Prisma» is in vet groen lettertype. De auteur gebruikte hoofdletters zonder schreef. Alle lijnen in de letters zijn gemaakt met rechte lijnen. Als gevolg hiervan heeft elk personage een puntige top. Ook vormen de hoeken van de letters «M» en «A» een driehoek. Zo probeert de auteur van het logo de speciale benadering van het bedrijf voor merkontwikkeling te benadrukken. Het lettertype waarin de naam is gemaakt ligt het dichtst bij Ealing Black. De maker van het logo heeft slechts minimale wijzigingen aangebracht in de beletteringstijl.

Het kleurenpalet van de naam van het bedrijf bestaat uit donkergroen, dat symbool staat voor het leven, wat aangeeft dat klanten van de hypermarktketen zonder problemen biologische producten kunnen kopen. Voor de driehoeken die het merklogo vormen, werden zachte, lichte kleuren gebruikt — paars, oranje en geel. Wanneer ze worden gecombineerd, moeten ze positieve emoties en vriendelijkheid oproepen bij de doelgroep.