Periscope Logo

Periscope Logo

Periscope is de officiële naam van de originele applicatie, die is ontworpen om video-inhoud in realtime te verzenden. Het idee is van twee ontwikkelaars uit Amerika. Joe Bernstein en Kayvon Bakpour wilden een hulpprogramma maken dat zowel nuttig als leuk was om live-evenementen te bekijken.

Het resultaat van de inspanningen was een functionele applicatie met een origineel logo. Het Periscope-embleem is niet alleen een uniek ontwerp, maar een echte metafoor. Het is een soort «oog»-pictogram dat in het apparaat kijkt. Dit is de essentie van deze applicatie en de visuele identiteit van het merk komt tot uiting.

Betekenis en geschiedenis

Periscope Logo Geschiedenis

Periscope is een ontwikkeling met een lange geschiedenis en een nogal interessant ontwikkelingsproces. Plannen voor de creatie ervan waren rijp bij de ontwikkelaars in 2013, maar de applicatie werd iets later gelanceerd.

2013 — 2015

Periscope Logo 2013-2015

Deze periode werd een mijlpaal voor Kaivon Beikpur. In 2013 ging hij op reis naar het buitenland. Eenmaal in Istanbul zag hij ongekende protesten uitbreken in het land. Tientallen mensen gingen naar het Taksimplein en probeerden met luide oproepen hun standpunt te verdedigen. De toekomstige ontwikkelaar wilde zien wat daar gebeurde, maar kon nergens een video-uitzending vinden.

Deze situatie leidde tot het idee om een ​​applicatie te maken voor het bekijken van video in streaming-modus. Het idee ontstond in 2014. In februari richtte Bakpour, samen met zijn gelijkgestemde Joe Bernstein, een bedrijf op met de heldere naam Bounty en begon aan het hulpprogramma.

In het proces besloten de uitvinders over het ontwerp en de naam van het toekomstige programma. Ze hebben niet iets ingewikkelds en verwarrends uitgevonden. De applicatie kreeg een stijlvol en begrijpelijk logo in de vorm van een omgekeerde druppel. Binnenin bevond zich een icoon waarvan de vorm op een menselijk oog leek. Dit ontwerp wordt heel eenvoudig uitgelegd.

De applicatie is speciaal gemaakt om live video-uitzendingen te bekijken. Dit was de doorslaggevende factor bij de keuze voor het ontwerp. De druppel riep associaties op met het raam (scherm) van het apparaat, en de binnenkant was vergelijkbaar met het menselijk oog. Als aanvulling op het algemene beeld is de bijbehorende naam — Periscope. Zelfs een niet-geïnformeerde gebruiker kon meteen begrijpen waar de applicatie voor bedoeld was.

2015 — 2021

Periscope Logo 2015-2021

In maart 2015 was het werk aan de creatie van het hulpprogramma volledig voltooid, waarna het met succes op het netwerk werd gelanceerd. In mei verscheen ook een functionele versie voor Android-toestellen. Periscope kreeg al snel een leidende positie en kreeg al snel meer aandacht voor Twitter-eigenaren. Al in januari 2015 verwierven ze de ontwikkeling en in 2016 werden enkele van zijn functies geïntegreerd in de sociale netwerktoepassing.

De veranderingen hadden ook invloed op de visuele identificatie. Het Periscope-embleem werd in verschillende variaties gepresenteerd:

  • een omgekeerde druppel in twee kleuren (de blauwe «pupil» had dezelfde kleur als de achtergrond en de druppel zelf was in het wit gemaakt);
  • omgekeerde druppel, gemaakt in 3 kleuren (de achtergrond was blauw, de druppel was wit en de binnenkant was oranje);
  • een omgekeerde druppel met een inscriptie (de driekleurige versie van het pictogram bevond zich op een blauwe achtergrond, gevolgd door een inscriptie in de vorm van een naam);
  • een omgekeerde druppel met een «pupil» van rode kleur (de achtergrond en hoofdkleuren zijn hetzelfde gebleven);

Soms komt zelfs een zwart-witversie van het ontwerp over in de uitgestrektheid van het netwerk. Maar zo’n embleem komt zelden voor. Het hoofdlogo is een icoon gemaakt in de vorm van een druppel met een element dat lijkt op een leerling. Het kleurenschema omvat 3 tinten — rood, wit en blauw. Dit ontwerp is stijlvol en modern, en beknopt ontwerp wordt geassocieerd met eenvoud en gebruiksgemak.

Logo lettertype en kleuren

Periscope Logo

Eerdere Periscope-emblemen bevatten, naast de basiskleuren (wit en blauw), een oranje tint. Deze kleuring werd geassocieerd met comfort, transparantie en betrouwbaarheid. Maar na verloop van tijd werd de sinaasappel vervangen door een rijke rode kleur. Het totaalconcept profiteerde daar alleen maar van, want het embleem schitterde met nieuwe kleuren en werd herkenbaarder.

Soms wordt een uitgebreide versie gebruikt om de applicatie te identificeren — een drop-pictogram gecombineerd met de naam van het bedrijf op een blauwe achtergrond. Voor de inscriptie is gekozen voor een eenvoudig en begrijpelijk lettertype, dat door elke gebruiker gemakkelijk kan worden gelezen. Het heeft niets opmerkelijks, maar zijn zachte, ronde letters passen perfect in het totale ontwerp.

Logo Periscope

De combinatie van afgeronde inscriptie, blauwe achtergrond en elementen gemaakt in rode en witte kleuren roept alleen aangename emoties op. Hetzelfde gevoel wordt geboden door de handige Periscope-applicatie, waarmee u interessante en belangrijke gebeurtenissen kunt zien zonder uw huis te verlaten.