Patron Tequila Logo

Patron Tequila Logo

Patron Tequila is een merk van premium tequila dat de status van een cultdrank heeft gekregen en een van de meest gewilde sterke dranken ter wereld is geworden. De fabrikant is Patrón Spirits, de huidige eigenaar is Bacardi. Het merk is opgericht in de stad Jalisco (Mexico) door twee ondernemers: John Paul DeJoria en Martin Crowley. De tijd van zijn verschijning is 1989.

Betekenis en geschiedenis

Logo Patron Tequila

 

Deze drank met een alcoholpercentage van 40% was al lang voor de massaproductie bekend. Het wordt al lang geproduceerd door de oudste distilleerderij genaamd Casa 7 Leguas. Ze gebruikte de kern van de blauwe agave als basis. Na fermentatie en fermentatie werd er door distillatie alcohol met een unieke smaak uit gewonnen. In 1989 hebben de twee eigenaren van St. Maarten Spirits kocht de rechten op dit merk en droeg in 2002 de productie volledig over aan een ander bedrijf.

De marketingstrategie van de nieuwe executives was gebaseerd op het woord ‘premium’: premium tequila voor premium mensen op een premium plek. Centraal stond de jeugd van vandaag, die kiest voor trendy producten en tijd doorbrengt in nachtclubs of trendy bars. Speciaal hiervoor breidde de fabrikant de smaakvariatie van de alcoholische drank uit door koffie, chocolade, sinaasappellikeur, limoen, cacao, mango, enzovoort toe te voegen.

Ook de visuele component van het merk wordt niet vergeten: alles voor het kurken van tequila wordt uitsluitend in de eigen fabriek geproduceerd — van originele flessen met persoonsnummers tot handgemaakte kurken. Ook de labels zijn cult, gemaakt in dezelfde stijl, waardoor het merk direct herkenbaar wordt. Begin 2018 werd het overgenomen door de bekende drankfabrikant Bacardi Corporation.

De identiteit van de alcoholische drank is al jaren niet veranderd. Dit komt door de gewoonte van liefhebbers van 40-graden tequila om het te vinden door de onnavolgbare bij, waarvan wordt beweerd dat het de blauwe agave bestuift. Maar in feite toont het logo van Patron Tequila een horzel, voorgesteld door de mede-oprichter van het merk — Martin Crowley. Hij diende in het Amerikaanse leger op een vliegdekschip genaamd de USS Hornet, dus gebruikte hij zijn gestileerde afbeelding voor het label. Hij heeft het trouwens ook zelf ontwikkeld.

De naam van het merk is door beide oprichters gekozen. Hoewel het woord «beschermheer» iemand aanduidt die financiële steun verleent en liefdadigheidsactiviteiten uitvoert, hebben de eerste eigenaren er een andere betekenis aan gegeven, meer jargon — «grote baas». En de hangbuikhorzel past perfect in dit concept.

Het insect heeft een breed druppelvormig lichaam, bekleed met dunne strepen in drie rijen. In wezen zijn de lijnen als miniatuurrechthoeken die parallel lopen. Op de kop van de Hymenoptera zitten grote ogen in de vorm van witte cirkels met een zwarte rand. Er zijn ook gebogen snorren. Ze zijn lang, met kleine rondingen aan de uiteinden. De vleugels van de hoornaar zijn opengewerkt, alsof ze transparant zijn. Hun oppervlak is bedekt met een raster van patronen bestaande uit ovalen, halve cirkels en smalle driehoeken.

De naam van het merk is in twee rijen boven het iconische insect in de Algerijnse lettertypefamilie geplaatst. De letters zijn versierd met unieke verlengde schreven met puntige uiteinden. Daarnaast hebben de karakters een eenzijdige rand: een dunne lijn onder en rechts, wat luchtigheid aan de karakters geeft.

Logo lettertype en kleuren

Patron Tequila Logo

Voor het bedrijfslogo, dat als label diende, kozen de oprichters van het merk voor het Algerijnse lettertype. Het verscheen in 1907 en werd uitgebracht door de Britse studio Stephenson, Blake and Co. De auteur van het lettertypeontwerp is het Amerikaanse bedrijf Mergenthaler Linotype. En de Algerijnse naam is eigendom van International Typeface Corporation.

De kleurstelling van het embleem is standaard: het is altijd monochroom geweest. Bovendien kan de zwarte horzel niet alleen op een witte, maar ook op een donkere achtergrond worden geplaatst, waarvoor langs de contour een lichte rand wordt toegevoegd.