Olmeca Tequila Logo

Olmeca Tequila Logo

Olmeca Tequila is een tequila bereid met behoud van oude tradities van het bedrijf Perno Ricard. Heeft de titel van de beste ter wereld (2003). Alcohol wordt gemaakt van de blauwe achtjarige agavesoort Agave tequilana. In de Mexicaanse staat Jalisco bevinden zich destillaatplantages.

Er zijn drie variëteiten te koop: Olmeca (51% mix), Altos (100% agave alcohol) en Tezón (premium segmentdrank met oude technologieën en lange blootstelling). Elk heeft zijn eigen lijn van smaken, waarvan Altos Blanco de meeste onderscheidingen heeft.

Betekenis en geschiedenis

Olmeca Tequila Logo Geschiedenis

De drank wordt sinds 1967 geproduceerd onder het merk Olmeca. Tequila is vernoemd naar de eerste oude beschaving (2-1 eeuw voor Christus) die bestond in het midden van het Amerikaanse continent (in het zuiden en in het centrum van het huidige Mexico). Olmeken — werden de voorouders van de culturele kenmerken van het land. Zij waren de eersten die alcohol bereidden uit agave. Drankjes van een modern merk worden bereid volgens oude recepten. Daarom is er gekozen voor een authentieke naam voor het product. Betrokken bij de productie van distilleerderij Colonial, geopend in 1873. Sommige dennen worden behandeld met een oud wiel — tahona, en de resulterende vloeistof wordt in verschillende verhoudingen aan alle soorten van het merk toegevoegd.

Tijdens zijn bestaan ​​is het tequila-logo drie keer veranderd. En pas in de laatste 6 jaar, na de aankoop van Pernod Ricard in 2001. Daarvoor had de drank bijna 50 jaar een permanent embleem. Moderne veranderingen werden ook niet kardinaal en hadden geen invloed op het belangrijkste visuele symbool van het merk — een ongewoon hoofd in het midden van de compositie.

1967 — 2014

Olmeca Tequila Logo 1967-2014

De bewaarde artefacten van de oude beschaving werden gebruikt als visuele tekens van het merk. Elke fles heeft oude inscripties. En op het logo staat een stenen portret van de heerser van de Olmeken-beschaving. Het is gekopieerd van een van de ongewone sculpturen die door archeologen in de kustgebieden van Mexico zijn gevonden. Het hoofd is door de Olmeken uit vulkanisch gesteente gehouwen. Misschien dezelfde waarvan de eerste tachons werden gemaakt voor de productie van tequila. De sculpturen belichamen de geschiedenis van het Mexicaanse land, zijn wortels en zijn een uitdrukking van de cultuur van de oude mensen. Daarom werd de afbeelding gekozen als het belangrijkste teken van de drank. In het hoofd zijn, volgens oude overtuigingen, de ziel en ervaring van een persoon geconcentreerd. En in elke fles tequila — de ervaring en ziel van de producenten en het Mexicaanse land.

De merknaam is geschreven in een rechthoekig bord, vergelijkbaar met de handtekening onder een museumstuk. De letters zijn oud, alsof ze uit steen zijn gehouwen, wat overeenkomt met de geest van de drank. De eerste en laatste karakters zijn groter dan het centrale deel van de inscriptie. Ze laten zien dat tequila zijn unieke smaak heeft behouden vanaf het begin tot op de dag van vandaag. Onder de naam van het merk staat de inscriptie «tequila», die de originele drank aangeeft, die alleen door 5 regio’s in de wereld kan worden geproduceerd.

Alle elementen van het logo zijn gemaakt in goud om Olmeca Tequila te presenteren als een oud en waardevol product.

2014 — 2018

Olmeca Tequila Logo 2014-2018

In 2014 heeft de eigenaar van tequila het bedrijf geherstructureerd. Hierdoor zijn ook de mogelijkheden voor het promoten en presenteren van merken vernieuwd. Voor Olmeca is een nieuw logo ontwikkeld. Hij benadrukte de kenmerken van het merk en onderscheidde zich door realisme.

De kop en de rand van de plaat zijn gemaakt in de kleur die overeenkomt met het echte beeld. De achtergrond van het logo heeft kleur gekregen. Het varieerde afhankelijk van het type tequila. Van rijk rood (meest voorkomend) tot chocolade. Rood werd geassocieerd met het innerlijke vuur dat tequila ontsteekt, de rode vulkanische bodems van tequila-agave en de steenovens om het te roosteren.

Het lettertype en de schrijfeigenschappen van de merknaam zijn niet veranderd. En de kleur van de inscriptie werd veranderd in wit. Om het hele boeket van de drank te onthullen, wordt deze gekoeld geserveerd. De productie volgt milieuvriendelijke normen en gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten. Daarom duidde de kleur op de natuurlijkheid, zuiverheid en koelte die Olmeca onderscheidt.

2018 — heden

Olmeca Tequila Logo 2018

In 2018 werd Elliott Management Corporation gedeeltelijk eigenaar van Pernod Ricard, wat tot uiting kwam in het bedrijfsbeleid. Dit uitte zich ook in een modernere representatie van merken op de markt. Het nieuwste visuele bord van Olmeca is gemaakt door de beroemde Engelse merkontwerper Chris Mitchell in epische stijl. Hij maakte het beeld stijlvoller. Alle lijnen van het embleem zijn dun en duidelijk. Het hoofd oogt strakker en lijkt niet meer precies op een steen. Er zijn echter wel duidelijk Mexicaanse kenmerken in terug te zien. Het opschrift «tequila» is gemaakt in hetzelfde lettertype als de hoofdmerknaam.

Logo lettertype en kleuren

Olmeca Tequila Logo

De eigenaardigheid van tequila-logo’s is het gebruik van één kleur voor de hele afbeelding. De laatste tint van het embleem is murene. Het is een mix van blauw en groen met een lichtgrijze ondertoon. De kleur is diep en nobel. Het komt overeen met de agavebladeren waarvan tequila wordt gemaakt.

Logo Olmeca Tequila

Het lettertype van het logo komt niet overeen met de exacte look, maar heeft de kenmerken van Lentzers Bold en Los Lana Niu Pro Black