Nestea Logo

Nestea Logo

Nestea is een theemerk van Nestlé dat kant-en-klaar fruit en theedranken aanbiedt. Producten zijn gemaakt van witte, zwarte, groene en rode thee met toevoeging van smaakstoffen en natuurlijke sappen. Een speciale technologie stelt u in staat om alle heilzame stoffen van de bladeren te bewaren. Carry wordt gedistribueerd in 60 landen, voornamelijk in Europa en Amerika. De drank wordt gebotteld en gedistribueerd door Nestle en Coca-Cola met partners.

Betekenis en geschiedenis

Nestea Logo Geschiedenis

Voordat ze Nestea leren kennen, hebben de meeste mensen geen idee hoe divers thee kan zijn: vloeibaar concentraat om te verdunnen, geconcentreerd poeder om te zetten met kokend water, ijsthee, thee in flessen met fruit. Dit alles is zo anders dan het gebruikelijke vel of verpakt product! Dit heeft het merk geholpen om vooruit te komen op de markt. Het bedrijf kon immers voldoen aan de smaak van veeleisende fijnproevers en bood de mogelijkheid om comfortabel thee te drinken, niet alleen in de winter, maar ook in de zomer; niet alleen thuis, maar ook onderweg.

Het idee om zo’n thee te maken kwam in 1943 bij Nestlé. Voor de bereiding van het poeder gebruikte het bedrijf dezelfde methode als voor de Nescafé-koffiekorrels. De eerste instant thee werd geïntroduceerd in 1948. De naam van het nieuwe product was, zoals veel merken van het bedrijf, een mix van twee woorden: Nestle en thee.

Geleidelijk richtten fabrikanten zich op gebottelde kant-en-klare dranken. De milde smaak van gezette thee werd aangevuld met verfrissend fruit: citroen, abrikoos, perzik, mango, peer en bessen. De belangrijkste boodschap van het embleem kan in vier woorden worden overgebracht: opgewektheid, koelte, natuurlijkheid en voordeel.

1950 — 1960

Nestea Logo 1950-1960

Het eerste logo verscheen in het 50e jaar. Het was een enigszins herziene versie van de naam van het productiebedrijf. Rechte strepen liepen van de boven- en onderkant van de letter N en schetsten de rest van het woord boven en onder. Dit symboliseerde het patronaat, de zorg en het behoren van het merk tot het Nestlé-bedrijf dat al bekend was bij de koper. Bovendien leken de strepen op de weg waarlangs een nieuw merk tot leven komt, afkomstig van een bekend bedrijf. Deze weg is recht en vlak. Het logo is theebruin met gele accenten aan de randen van de lijnen. Hij creëerde het effect van een lichte vervaging en veranderde in een lichte waterige achtergrond. De samenstelling zinspeelde op het waterelement en oplossen.

1960 — 1979

Nestea Logo 1960-1979

In het begin van de jaren zestig won thee aan populariteit en de Nestle-connectie deed er niet meer toe. Daarom is het Nesti-logo gewijzigd. De letters werden groter gemaakt, de «beschermende» strepen werden verwijderd. Het kleurenschema is verschoven van bruin naar zwart en grijs gebied. De drankjes van het merk waren gemaakt van zwarte thee, wat te zien was aan de kleuren.

1979 — 1987

Nestea Logo 1979-1987

Thee veroverde actief nieuwe markten. Er moest gefocust worden op de inhoud van de flessen. Daarom werd de naam van het merk kapitaal gemaakt, maar werd er een gat gelaten tussen de twee delen van het woord Nes en thee. Dit hielp om het woord ‘thee’ te benadrukken, zodat de koper kon begrijpen wat voor soort drankje er voor hem stond. Een andere innovatie is een lichte boogvormige bocht. Het toonde een verkwikkende en opbeurende smaak. De langwerpige letters versterkten deze associatie.

1987 — 1989

Nestea Logo 1987-1989

Het logo kreeg een achtergrond. Het lijkt erop dat het op een schuin liggend papier is geschreven of op een envelop die de wereld rond wordt «verzonden». In de bovenste gearceerde papierhoek is een tak van een plant met drie bladeren zichtbaar. De bladeren staan ​​schuin naar het woord «thee» en stellen een theestruik voor. Nu wordt het embleem meer geassocieerd met een groentedrank. De letters van de inscriptie zijn niet zo langwerpig geworden, wat er harmonieuzer uitziet.

1989 — 1997

Nestea Logo 1989-1997

In 1991 werkte Nestlé samen met Coca-Cola bij Beverage Partners Worldwide (BPW) om samen te werken aan Nestlé-thee. Coca-Cola hield toezicht op het bottelen en distribueren van de drank in 52 landen, dat zijn eigen aanpassingen aan de reclame en het logo van het merk aanbracht.

De naam Nesti was schuin geschreven, wat een nieuwe start en actieve promotie van de drank in de wereld liet zien. De letter N kreeg opnieuw de bovenste regel, waardoor het merk met Nestlé werd verbonden en het patronaat van het bedrijf werd aangegeven. Rondheid werd toegevoegd aan de letters — een hint van de zachte smaak van het product. De theeblaadjes die in de vorige versie van het logo verschenen, schoof omhoog in de inscriptie en ‘groeiden’ boven de letter S. Ze waren naar boven gericht, wat de associatie met de delicate driebladige theeblaadjes versterkte. Getrokken witte strepen verfrist hen. De compositie wekte de indruk van opgewektheid, frisheid, jeugd.

1997 — 2003

Nestea Logo 1997-2003

In 1997 onderging het embleem ingrijpende veranderingen in lijn met de tijdgeest. De belangrijkste hiervan is het uiterlijk van kleur. Het beeld kwam letterlijk tot leven en benaderde natuurlijke kleuren.

De tweede belangrijke verandering is de plaatsing van de inscriptie op een stuk ijs. Dit riep meteen een gevoel van koelte op en was perfect voor een logo voor gekoelde dranken. De grootte, de sterke helling van de inscriptie en de drie theeblaadjes zijn niet veranderd. Het lettertype werd echter gedrukt, de speciale verdeling van het woord in twee helften verdween. De witte omtrek van de letters versterkten het gevoel van koelte.

De kleur van de letters en de rand van het logo in blauwe tinten verbond het embleem met schoon water. Groene bladeren duidden op natuurlijkheid en frisheid. Over het algemeen werd de combinatie van ijs, water en bladeren geassocieerd met dorstlessend, verkoeling en gezonde kruidendranken.

2003 — 2009

Nestea Logo 2003-2009

Het merklogo werd afgerond en verbeterd in de richting van natuurlijkheid en natuurlijkheid. De meer onhandige blauwe rand van de ijsschots veranderde in een donkerblauwe schaduw. De letters kregen dezelfde toon, wat de associatie met een verfrissend koud drankje versterkte. De theebladeren zijn volumineus geworden, dichter bij natuurlijk door de overloop van lichte en donkergroene tinten. Het ronde lettertype werd veranderd in gebeiteld, scherp en «ijzig». Over het algemeen leek het alsof er een ijsblokje in een glas viel.

2009 — 2017

Nestea Logo 2009-2017

Nestlé Corporation levert sinds 2009 haar bijdrage aan de strijd tegen obesitas en diabetes en ontwikkelt gezonde dranken en producten. Op de markt is de Vitao-serie verschenen, waarvan de producten worden bereid uit drie varianten gezonde antioxidante thee (wit, groen en rood) met toevoeging van vruchtensappen. Stevia wordt gebruikt als zoetstof. Ook het merklogo is veranderd. De focus is verschoven naar gezondheidswinst.

In plaats van ijs werd een blauw theeblad de achtergrond. Blauw is het teken van het waterelement. Kleur reguleert het melatoninegehalte en verlaagt het, wat resulteert in verhoogde alertheid. Dit resultaat moeten de producten van Nest opleveren.

Het woord Nestea heeft een directe omlijning gekregen, die de betrouwbaarheid van het merk symboliseert. De witte kleur van de letters is een indicator van natuurlijkheid, bruikbaarheid, vernieuwing, evenals een vleugje gekoeld gebruik. Het uiterlijk van blauwe en groene strepen geeft volume aan de inscriptie. Het lijkt erop dat elke letter uit ijs of sneeuw is gesneden.

Drie al bekende theeblaadjes werden afgebeeld in lichtgeel-lichtgroene tinten. Dit duidde op de bijna volledige afwezigheid van fermentatieprocessen bij de productie van thee, om het maximum aan antioxidanten te behouden. En ook voor lichtere tonen van dranken van deze bladeren.

2017 — heden

Nestea Logo 2017

In 2017 werd de samenwerking tussen Coca-Cola en Nestlé om een ​​theeproduct te produceren beëindigd vanwege een mismatch in de wereldwijde doelstellingen. Het Zwitserse bedrijf besloot de drankjes zelf te promoten, waardoor de partner slechts in enkele Europese landen en Canada een licentie kreeg. Bijgewerkte thee is nu zo natuurlijk mogelijk. Nestlé heeft alle schadelijke toevoegingen uit de drank verwijderd, omdat het zich strikt inzet voor het verbeteren van de gezondheid van aardbewoners. Dit idee van vernieuwing en bruikbaarheid werd weerspiegeld in het logo door de kleur van theebladeren te veranderen van geel-lichtgroen naar levendig groen. De rest van het logo is hetzelfde gebleven.

Logo lettertype en kleuren

Nestea Logo

Het hele gamma van het logo geeft nauwkeurig de hoofdboodschap van Nestlé weer. Basistonen:

  • Groen — natuurlijkheid, kruidensamenstelling, gezondheidsvoordelen.
  • Blauw — puur artesisch water, koelte.
  • Wit — verkoelend, geen schadelijke toevoegingen.
  • Geel — de basiscitroensmaak van Carry, het is ook de kleur van vreugde en opgewektheid.

Logo Nestea

Het lettertype van het logo ligt dicht bij Friz Quadrata.