Nesquik Logo

Nesquik Logo

Nesquik is een van de merken van het Zwitserse concern Nestle, gespecialiseerd in zoete kindervoeding. In assortiment:

  • Poeders — voor de bereiding van melkdranken met smaken van chocolade, banaan, aardbei.
  • Siropen — met smaken van chocolade, aardbei en vanille, evenals hun mixen.
  • Kant-en-klare dranken — diverse mogelijkheden voor chocolademelk en cocktails.
  • Producten – repen, ontbijtgranen, chocolade, Milk Slice-cake.

Naast de productlijn heeft het bedrijf chocoladefonteinen uitgebracht. Nesquik-producten worden gedistribueerd in 180 landen. De vraag naar de lijn is groot, daarom worden niet alleen Nestle-faciliteiten gebruikt voor de productie, maar ook ondernemingen van buitenlandse bedrijven met een contract.

Betekenis en geschiedenis

Nesquik Logo Geschiedenis

Het merk verscheen in 1948 als chocolademix voor instantcacao. Voor het resultaat was het voldoende om een ​​paar eetlepels poeder aan de melk toe te voegen. Daarom werd het zo genoemd: Quik (snel) — een snelle chocoladedrank van Nestlé.

Het merk heeft zich bijna vanaf de geboorte geassocieerd met heerlijke ontbijtjes en snacks voor kinderen. Daarom heeft het visuele teken, terwijl het evolueerde, nooit aangename «kinderachtige» kleuren en dynamische inscripties verraden.

1948 — 1974

Nestlé's Quik Logo 1948-1974

Het eerste logo werd ontwikkeld na de lancering van het product in Amerika. Er is gekozen voor een discrete witte achtergrond, als symbool van het begin. En ze gebruikten twee woorden. In de linkerbovenhoek staat een aanduiding van het uitgevende bedrijf met zijn speciale branding van de letter N — Nestle’s. Dit was belangrijk voor de populariteit van het product, aangezien Nestlé tegen die tijd een rijke historie op de markt had. En haar vermelding zou de aandacht van kopers trekken. Het tweede woord op het logo is de naam van het poeder zelf: Quik. Het bevindt zich in het midden en is van onder naar boven schuin geschreven, wat de ontwikkeling en het pad naar de top moest symboliseren. Samen werd de zin vertaald als Nestle’s Whim.

Aangezien het product werd geproduceerd voor een kinderpubliek en hun ouders, werden de woorden in kleur gemaakt. Hoewel het logo van het concern zelf lange tijd zwart-wit was. Voor het woord Nestle werd gekozen voor een aangename bordeauxrode kleur — een indicator van vertrouwen en conservatisme om vertrouwen bij ouders te wekken. Het woord Quik is in diep en zachtblauw, symboliseert kennis, mentale ontwikkeling en vooral geschikt voor kinderen. De aanwezigheid van blauw en rood in het logo werd ook onbewust geassocieerd met het feit dat het product geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

De «fancy» werd gesuggereerd door de langwerpige en geplaatst op het zijbeen van de letter K.

1974 — 1983

Nestlé Quik Logo 1974-1983

Het product heeft zich over de hele wereld verspreid. Het concept van de promotie en reclame is al nauwkeurig gedefinieerd, de doelgroep (kinderen) is bestudeerd en gedefinieerd. Daarom is de informatieve boodschap eindelijk verschoven naar het jongere publiek. De naam van het poeder werd gecorrigeerd, waardoor het Nestle Quik werd. En de nadruk lag op het feit dat het bereiden van Nestle-drankjes snel en eenvoudig is. Het kind kan dit zelf aan als zijn moeder er niet is. Geanimeerde karakters voor reclame verschenen: Kwiki het konijn, Grokvik (dikke Kik, vergelijkbaar met een nijlpaard), Kangurik de kangoeroe. Het logo heeft een heldere, vrolijke gele achtergrond gekregen en de letters zijn gladder en ronder geworden. Alle veranderingen kwamen maximaal overeen met het doel en trokken de aandacht van kinderen.

1983 — 1988

Nestlé Quik Logo 1983-1988

De merklijn begon uit te breiden. Sinds 1981 worden siropen in productie genomen. Ze konden niet alleen aan melk en kinderdrankjes worden toegevoegd, maar ook aan koffie. Daarom is het logo iets aangepast zodat het ook geschikt kan zijn voor een volwassen publiek. De gele achtergrond is gedempt. De naam van het uitgevende bedrijf en het product zijn in dezelfde blauwe kleur. Tegelijkertijd ligt de nadruk (witte streep) op het woord «Quik», zodat het product wordt geassocieerd met gemak en snelheid van bereiding, wat belangrijk is voor drukbezette mensen. De witte kleur van het lettercanvas is ook een vleugje nieuwigheid.

1988 — 1998

Nestlé Quik Logo 1988-1998

Het bedrijf probeert zijn productassortiment verder uit te breiden. Melkpoeders met nieuwe smaken (kers, mango, romig) worden gepresenteerd. Daarom is de boodschap van het logo gecorrigeerd. De nieuwe look van het embleem is gericht op associaties met melk en producten voor jonge kinderen. Zachte rode en blauwe kleuren, een melkwitte achtergrond, een luchtige witte wolk met een delicate blauwe rand in de vorm van het woord Quik, waarop de naam zelf «koestert».

1998 — 2002

NesQuik Logo 1998-2002

Een paar jaar na het verschijnen van Nestle Quik ontdekten de makers dat de mix van woorden (Nesquik) veel origineler klinkt. Daarom begonnen ze twee jaar na de presentatie van instantdrankjes geleidelijk een nieuwe optie te introduceren. In 1999 verving de merknaam Nesquik volledig Nestle Quik. Dit bracht de verandering van het beroemde konijn met zich mee. Hij kreeg een nieuw imago dankzij de cartoonist Ramon Kazanes en werd Neskivkom. Het merk heeft ook zijn assortiment uitgebreid, te beginnen met kinderontbijtgranen en geleidelijk aan andere zoete producten toe te voegen. De wijzigingen hadden ook gevolgen voor het logo.

Het gebruikelijke woord Quik werd vervangen door het opschrift NesQuik. De hoofdletter Q werd gelaten om klanten uit Noord-Amerika, Australië en Mexico snel de weg te helpen vinden (in Europa werd de drank oorspronkelijk geïntroduceerd als Nesquik). De naam werd helderder gemaakt — rijk blauw. Nog meer aandacht werd er op getrokken door de brede witte omtrek van de letters.

De gedurfde gele achtergrond keerde terug naar het logo omdat het hele nieuwe assortiment geschikt was voor kinderen van alle leeftijden.

2002 — 2017

Nesquik Logo 2002-2017

Drie jaar later, toen alle markten gewend waren aan merkvernieuwing, werd het belangrijkste internationale logo ontwikkeld, waarbij het hoofdidee van het merk Nesquik werd gecombineerd. Ze worden al vele jaren gebruikt.

Hoofdletter Q werd hoofdletter. De naam heeft volumineuze blauwe «cartoon»-letters gekregen met witte highlights, streep en schaduw. Het werd op een vrolijke heldere citroenachtergrond geplaatst. Het hele logo werd zeker geassocieerd met producten voor kinderen. Ze liet zien dat ze kleur, smaak en levensvreugde toevoegen aan eten, zelfs aan witte melk.

2018 — heden

Nesquik Logo 2018-vandaag

In 2015 veranderde het uitgevende bedrijf de kleur van zijn logo in blauw. Dit gebeurde voor het eerst in de hele 160-jarige geschiedenis van Nestle. En het Nesquik-logo heeft hetzelfde gamma gevonden. In deze periode zijn er veel klachten binnengekomen tegen het bedrijf over de grote hoeveelheid suiker in producten (tot 7 theelepels in 1 glas drank). Gezien de wijdverbreide strijd voor een gezonde levensstijl en de WHO-normen, heeft het bedrijf sinds 2017 besloten om de formulering te herzien en het cijfer met de helft te verminderen. Letters met een blauw-naar-cyaan gradiënt en een witte schaduw moesten de verandering in het merk veiliger maken.

2020 — heden

Nesquik Logo 2020

In alle versies van het logo bevond de merknaam zich schuin naar boven. Het nieuwe embleem heeft het woord Nesquik recht gespeld. Dit toont aan dat het merk het hoogtepunt van zijn ontwikkeling heeft bereikt. Hij kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en «staat» stevig op zijn benen. Slechts een klein cursief zinnetje duidt nu op vooruitgang.
De naam van het concern is verplaatst van de linkerbovenhoek naar het midden en staat direct boven de merknaam. Het logo oogt dus harmonieuzer en compacter. Witte letters verwijderd. De enige kleur van het merk is donkerblauw, wat doet denken aan de meren van Zwitserland, het land waar Nestlé’s snelle cacao verscheen.

Logo lettertype en kleuren

Nesquik Logo

De hoofdkleuren van de logo’s zijn blauw, blauw, wit en geel, die ook op de verpakkingen van alle Nesquik-producten terug te vinden zijn. Met hun helderheid trekken ze de aandacht en tonen ze de kinderoriëntatie van het merk.

  • Blauw — de kleur van de lucht, dromen, vroege kinderjaren.
  • Blauw staat symbool voor actieve mentale activiteit, die moet worden verhoogd met lekkere en gezonde producten van Nestlé.
  • Geel — vreugde. Snacks en ontbijt warm, vullen met kracht, helpen om de hele dag plezier te hebben en geven een goed humeur als je moe bent.
  • Wit — melk, nieuwigheid, bruikbaarheid en natuurlijkheid.

Logo Nesquik

Het lettertype is vergelijkbaar met Arial Rounded MT Bold.