Nemiroff Logo

Nemiroff Logo

Nemiroff is een Oekraïens merk dat in 2022 zijn 20e verjaardag viert. Eigendom van LVN Limited Holding, die gezamenlijk eigendom is van drie partners. De algemeen directeur van Nemiroff is Yuri Sorochinsky.

Het bedrijf is de grootste exporteur van wodka in Oekraïne en een van de leiders in zijn productie in de wereld (nummer één in 2021 volgens The Spirits Business). De productie en het bottelen vindt plaats in de faciliteiten van drie staten — Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland. Sinds 2021 heeft het merk een eigen distilleerderij, waardoor het het hele productieproces van grondstoffen tot productexport kan beheersen.

Het bedrijf produceert meer dan 60 soorten sterke drank, die in 80 landen over de hele wereld worden verkocht. Wodka is gebaseerd op graanalcohol, die meerdere keren wordt gefilterd. Het merk heeft vele prestigieuze onderscheidingen voor kwaliteit en smaak. De meest bekende serie: Shtofnaya, Nemirovskaya, Premium, Exotic Collection, Superpremium. De meest populaire van deze series zijn:

  • Delicaat — filtratie door natuurlijke berken- en kokoskool.
  • Honing met peper — chilipeper, honing en kruiden.
  • Origineel — sterk volgens het oude pre-revolutionaire recept.
  • Lex — lange blootstelling.
  • Deluxe — luxe alcohol en 11-traps filtratie.
  • Nemiroff met bessen- en fruitadditieven: cranberry, sinaasappel, peer, aardbei, ananas, kokosnoot.

In 2021 verscheen een nieuwe lijn, The Inked Collection.

Betekenis en geschiedenis

Nemiroff Logo Geschiedenis

Vodka Nemiroff verscheen in 1992 in de gelijknamige Oekraïense stad. De geschiedenis van sterke dranken uit dit gebied begon echter veel eerder. De start van grootschalige wodkaproductie in Nemirov werd gegeven door de familie Stroganov. De vader die de distilleerderij opende, en zijn dochter, die alles accepteerde en vermenigvuldigde wat haar ouders deden. Het was onder Maria Shcherbatova (nee Stroganova) dat de distilleerderij dagelijks 5000 flessen produceerde en niet alleen in eigen land, maar ook in het buitenland bevoorraadde. Na de revolutie werd de productie van wodka 72 jaar onderbroken en in 1992 hervat op basis van een oude distilleerderij, toen Stepan Glus dit handelsmerk registreerde. Hij is ook de auteur van de eerste wodka-recepten.

Het bedrijf heeft langdurige strijd geleverd om het recht om het te beheren en te bezitten tussen de familie Glus en drie andere aandeelhouders die in 1997 toegetreden tot het managementteam. In de loop van talrijke proeven werd het handelsmerk overgedragen aan de aandeelhouders Gribov, Finkelstein en Kipish.

Oud

Nemiroff Oud Logo

Het bedrijfslogo verscheen enige tijd na de registratie van TM (het werd ontwikkeld in 1994, toen de export van producten begon). Het concept is meer gericht op het mannelijke deel van de bevolking, dus het embleem ziet er streng, duidelijk en beknopt uit.

Het visuele teken is in het rood. Vertegenwoordigt de Nemiroff-inscriptie in directe massieve letters en het silhouet van rode peper.

Rode tinten geven de indruk van «branden», scherpte, vuur en geven nauwkeurig een sterke drank aan. Rood is ook een teken van leiderschap en creativiteit (de prijslijst van Nemiroff heeft veel ongebruikelijke combinaties, bijvoorbeeld aardbeien en hete pepers).

De verschijning van chilipepers op het logo is niet toevallig. Sinds 1998 produceert het bedrijf volgens een speciaal recept een warme drank «Honing met Peper». Hij was het die Nemiroff wereldwijde bekendheid bezorgde. Op de bodem van elke fles zat een kleine rode pod, wat een herkenbare huisstijl was. Daarom werd de afbeelding van rode peper de belangrijkste afbeelding op het oude bedrijfslogo.

Nieuw

Nemiroff Nieuw Logo

Na afloop van de gerechtelijke geschillen is het gehele beheerproces herzien. In 2016 werd de onderneming gemoderniseerd om te voldoen aan internationale kwaliteitscertificaten.

Het logo is ook volledig geüpdatet, sentimenteler en dichter bij «unisex», wat in lijn is met moderne Europese trends. Het lettertype van het logo is verfijnd, de letters zijn langwerpig met schreven.

De merknaam is schuin van onder naar boven geschreven, wat het verlangen naar groei en ontwikkeling laat zien. Boven het woord Nemiroff aan de linkerkant staat het jaar van oprichting van het eerste «pre-revolutionaire» bedrijf — 1872. Hiermee wilden de moderne eigenaren laten zien dat het merk de oude eeuwenoude tradities van de regio erft.
Rechts, onder de naam, staat het woord «wodka». Dit identificeert het merk als de fabrikant van de wereldberoemde inheemse Slavische drank. Het is een signaal voor die buitenlandse kopers die «Russische» wodka willen proberen.

Bovenaan het logo staat een visuele afbeelding van een cirkel, waarin de monogramletter N wordt omarmd door een vleugel met fladderende veren. Het symbool is vergelijkbaar met een zegel dat staat voor een keurmerk. Het merk vliegt op als een vogel met één vleugel. Herrezen na 70 jaar van vergetelheid. Het bedrijf overwon veel moeilijkheden en klom naar de allerhoogste hoogten en nam een ​​leidende positie in de wereld in. Het beeld weerspiegelt de geest van Nemiroff, ongebroken door beproevingen.

Fantastisch en een beetje zoals het heden, vertegenwoordigt de vleugel ook een vleugje fantasie. Bij het maken van hun drankjes toont het merk creativiteit en verrast het constant de wereld.

Nemiroff blijft zich ontwikkelen en is op weg naar dynamische verandering. Sinds 2018 is wodka sponsor van het UFC-vechtsportbedrijf, wat bijdraagt ​​aan de brutaliteit en populariteit van het merk onder het mannelijke publiek. En in 2020 werd het ontwerp van de fles van de allereerste en oude Original-lijn gewijzigd. De container is lager, breder en dichter bij een vierkante vorm geworden, maar met afgeronde «afgevlakte» hoeken — een niet-standaard beweging voor een wodka-merk.

Logo lettertype en kleuren

Nemiroff Logo

De hoofdkleuren zijn rood (oud logo) en zwart (nieuw). Zwart is een symbool van moed, strengheid en betrouwbaarheid. Lettertype embleem: PortsmouthbyOpen Window.

Logo Nemiroff