Monin Logo

Monin Logo

Monin is een particulier internationaal B2B-bedrijf dat alcoholische en non-alcoholische dranken produceert voor restaurants en bars. Hoofdrichtingen:

 • Siropen — fruitig voor bakken en drinken.
 • Mixen — fruit en groente voor cocktails en desserts.
 • Sauzen — karamel en chocolade voor desserts.
 • Frappe — bodems voor dikke dranken gemaakt van fruitvezels.
 • Likeuren — bessen-fruitsmaak voor cocktails.
 • Concentraten — dranken en sappen.

Producten worden gedistribueerd in 150 landen. Er zijn meer dan 150 smaken in het assortiment en deze lijst wordt jaarlijks aangevuld met meerdere artikelen. Daarnaast creëert het bedrijf oplossingen op maat, rekening houdend met de individuele behoeften van partners en de lokale vraag. De goederen van Monin worden geproduceerd door zes fabrieken. Jaarlijks worden er meer dan 100 miljoen flessen verkocht. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Frankrijk, vertegenwoordigingskantoren — in Azië, Australië en Amerika.

Betekenis en geschiedenis

Monin Logo Geschiedenis

Georges Monin maakte zijn bedrijf op een golf van Franse interesse in cocktails. Tot de jaren 1920 was zijn bedrijf, dat in 1912 werd geopend en wijnen verkocht, weinig bekend. De snelle ontwikkeling begon toen de eigenaar besloot om cocktaillikeuren te leveren aan bar- en restauranteigenaren. De productie bevond zich op een gunstige locatie — omringd door vruchtbare streken. Het is echter niet ver van de hoofdstad. Dit gaf Monin toegang tot de rijkste lijst van grondstoffen. Daarom kon de zakenman een breed scala aan producten aanbieden aan kapitaalkopers. In 1930 werden exotische opties aan de lijst toegevoegd, waarvoor hij fruit in Afrika kocht. Na het overlijden van de oprichter werd zijn bedrijf voortgezet door zijn zoon en vervolgens door zijn kleinzoon. Dankzij dit laatste werden nog een aantal productiefaciliteiten geopend — in de VS en China.

Het logo is ontworpen door het in Londen gevestigde Dunn & Co. Het concept van de badge is gericht op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van Monin. Het onderscheidende visuele symbool is de kleurvariatie van producten.

Word bedrijfslogo. De naam van het merk is geschreven in grote massieve donkerbruine letters met schreven. Ze spreken over de lange geschiedenis van de fabrikant, zijn sterke positie, zakelijke ervaring en grote vraag naar zijn producten.

De eigenheid van het bedrijf komt tot uiting in een ongebruikelijk punt boven de letter i. Het lijkt op een druppel, die de productie van vloeistoffen aangeeft.

Logo Monin

De kleur is «gestreept» en omvat zeven kleuren blauw en geelbruine tinten. Likeur Monin gekleurd. Ze zijn gemaakt met de smaak van fruit, noten, chocolade. En elk drankje is in zijn eigen tint geschilderd. Het gamma van de druppel geeft de hoofdkleuren van de producten van het merk weer. Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende verenigingen:

 • Gekleurde cocktails. Een druppel Monin wordt aan het glas toegevoegd en maakt de drank helder. Gelaagdheid kleuren wordt geassocieerd met het mengen van ingrediënten in een glas en het creëren van gelaagde composities.
 • Regenboog feeststemming. Likeuren en siropen van het bedrijf vrolijken op. De druppel verwijst naar cocktailparaplu’s die uit de glazen steken. Ze brengen het gevoel van het strand, ontspanning, dansen en zon.
 • Ballonkoepel. De druppel wordt ondersteboven gekeerd en stijgt boven de hele compositie uit. Daarom ziet het er ook uit als een vliegende bal. Monin-producten worden over de hele wereld gedistribueerd en zijn afkomstig van kleurrijke ingrediënten van over de hele wereld.
 • Maximale variatie. Het bedrijf streeft ernaar om zijn aanbod voortdurend uit te breiden om de consument een schat aan smaken van feestelijke en clubdrankjes, desserts te bieden. Ze houdt rekening met de belangen van al haar klanten (er zijn unieke aanbiedingen, suikervrije siropen, concentraten). Een gekleurde druppel geeft de wens aan om te verrassen, divers, ongewoon, exotisch te zijn.

Onder de toppen van de beuken M en N zijn kleine streepjes die de indruk wekken van reflectie in het water, wat de associatie met het waterelement ondersteunt.

Logo lettertype en kleuren

Monin Logo

Voor het logo is gekozen voor kleuren die het assortiment van de verkoper uitstralen:

 • Paars — vijgen, aalbessen, bosbessen, bramen.
 • Lila — violet.
 • Framboos — frambozen.
 • Rood — kers, acerola, bloedsinaasappel, aardbei, watermeloen.
 • Bruin — chocolade.
 • Sinaasappel — sinaasappel, abrikoos, karamel.
 • Geel — citroen, agave, kersenpruim, banaan.

De donkerbruine kleur van de letters van de naam wordt geassocieerd met koffie en thee — dranken waarvoor de producten van het merk ook worden geproduceerd. Bruin spreekt ook van ervaring, en blauw en rood-geel gamma van creativiteit, passie voor wat je doet.

Het lettertype van het logo is DIN.