Miller Logo

Miller Logo

Miller Brewing Company is een dochteronderneming van het Amerikaans-Canadese Molson Coors, dat na de overname in 2016 de grootste bierproducent in Noord-Amerika en de op twee na grootste brouwerij ter wereld werd. En niet voor niets, want ze kreeg een heel pakket aan merken, waaronder onder meer de Miller Genuine Draft. Het is dit merk dat het embleem bezit in de vorm van een adelaar die zweeft tegen de achtergrond van een rode zon.

Betekenis en geschiedenis

Logo Miller

MGD is een goudgele pils. Het lijkt op tapbier omdat het niet pasteurisatie ondergaat: tijdens de productie wordt een speciale technologie gebruikt, die vier keer koude filtratie omvat om een ​​lichte smaak te verkrijgen zonder hopbitterheid. Het aroma heeft tonen van kruiden, maïs, graan en mout. Deze drank heeft verschillende onderscheidingen gekregen voor zijn eigenschappen, maar is recentelijk in populariteit gedaald, zoals te zien is aan het dalende marktaandeel in de VS.

De eerste flessen Miller Genuine Draft verschenen in 1985 in de winkelrekken. Het originele concept kwam op de proppen met een van de medewerkers van Calle & Company. Het kwam goed van pas, want de producten van de Miller Brewing Company werden vaak gekopieerd door andere bierproducenten en ze had dringend iets unieks nodig dat haar kon onderscheiden in de monotone alcoholmarkt.

Gezien de wens van de brouwerij om het merk helder en zichtbaar te maken, versierden de ontwerpers de labels met een nogal complex logo, dat uit veel verschillende soorten elementen bestaat. Het witte woord «Miller» komt natuurlijk naar voren en het is precies hetzelfde ontworpen als op het Miller Brewing Company-woordmerk. De titel is in handgeschreven lettertype, iets verhoogd en onderstreept door een taps toelopende streep.

Een trotse Amerikaanse zeearend zweeft erboven, met korenaren in zijn poten. Helemaal onderaan staat het diagonale opschrift «GENUINE DRAFT», in dezelfde hoek als het eerste woord. Het is zwart geverfd en werpt lichte, volumineuze schaduwen. De basis van het logo is een cirkel met een rode zegel erin. Omdat de inhoud bijna volledig door de bedrijfsnaam wordt gedekt, zijn slechts enkele details zichtbaar: fragmenten van onderscheidingen, laurierblaadjes, de uitdrukking «HANDELSMERK» en individuele brieven.

De cirkel is geplaatst in een zwarte ring met een gouden rand en dezelfde gouden inscripties «SINCE 1855» en «MILWAUKEE, WI, USA». 1855 Miller Brewing Company opgericht. Het was toen dat Frederick Edward John Miller zijn Plank Road-brouwerij hernoemde, waardoor het zijn huidige naam kreeg. Milwaukee is de stad waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. Direct onder de ring zijn schoven tarwe vermengd met bladeren en hopbellen.

De Amerikaanse zeearend staat bekend als het symbool van de Verenigde Staten. Het verpersoonlijkt moed, kracht, nationale trots, zelfvertrouwen en zelfvertrouwen. Dit is een uiting van het solide karakter van Amerikanen. De rode zon, gestileerd als een zegel op het Miller Genuine Draft-logo, staat voor ontwakende hoop. En het wordt ook geassocieerd met vruchtbaarheid, omdat de groei van kruiden en granen, die deel uitmaken van het merkbier en zijn unieke smaak vormen, er direct van afhangt.

Logo lettertype en kleuren

Miller Logo

Het logo trekt niet alleen de aandacht met zijn symboliek, maar ook met ongewone typografie. Het lettertype voor het woord «Miller» is bijvoorbeeld op bestelling gemaakt en is een voorbeeld van kalligrafie. Alle andere belettering is gedaan in vet, sans serif met een laag contrast, waarbij de letters in de zin «GENUINE DRAFT» een uitgesproken rechterhelling hebben, die is toegevoegd voor visuele balans.

De klassieke kleuren van het merk zijn rood (#e83424), zwart (#040404) en donker goud (#a39161). Tegen hun achtergrond vallen de naam van het bedrijf en de kop van een adelaar op als een witte vlek.