Microsoft Office 365 Logo

Microsoft Office 365 LogoMicrosoft Office 365 is de oude naam voor Microsoft 365-software die bovenop Office 365 is gebouwd. De drie namen vertegenwoordigen drie ontwikkelingsfasen: van een standaard documentservice tot een kant-en-klaar ecosysteem met cloud computing en kunstmatige intelligentie. In feite is dit een hele bibliotheek met inhoud, een uitgebreide set tools voor het dagelijks leven en kantoorroutine. De complete collectie brengt alle Microsoft Office-applicaties samen met de nieuwste add-ons. Ze zijn beschikbaar op prepaidbasis voor een maand of onmiddellijk voor een heel jaar.

Betekenis en geschiedenis

Microsoft Office 365 Logo Geschiedenis

Een simpel logo met vier veelkleurige vierkanten geeft op afstand niet eens de volheid van Microsoft 365 weer. Dit abonnement biedt immers veel meer dan pakketten met een permanente licentie. De gebruikers kunnen controleren op stilistische fouten in Word, tips krijgen van een slimme assistent in PowerPoint, een bankrekening verbinden met Excel, wachtwoordbeveiliging analyseren in Edge, de bewegingen van gezinsleden observeren in Family Safety, direct videovergaderingen organiseren voor 50 deelnemers op Skype en train emotionele spraak in Presenter Coach.

Het logo ziet er veel eenvoudiger uit dan het zou kunnen zijn met zulke geavanceerde functies. Aan de andere kant voldoet het volledig aan de huisstijl van Microsoft en al haar merken.

2011 — 2013

Office 365 Logo 2011-2013

In 2011 verscheen het Office 365-platform, dat moest concurreren met het gepromote Google Workspace. Het voegde alle bestaande online services van het moederbedrijf samen en erfde de Microsoft Office-suite van vier vierkante kaders die op bloembladen lijken. De ontwerpers hebben zelfs het geeloranje verloop behouden. Bovendien zijn beide logo’s voorzien van het woord «MICROSOFT OFFICE» en het tweede woord is vetgedrukt. Het enige verschil is dat de cloudservice het nummer «365» heeft achter de tekst, terwijl de office suite «2010» heeft.

2013 — 2020

Office 365 Logo 2013-2020

Het Office 365-platform begon het nieuwe logo te gebruiken een jaar nadat Microsoft Office het had geïntroduceerd. Deze versie heeft nog maar één frame over. Het lijkt volumineus vanwege de ongelijke dikte van de lijnen en past bij de artistieke stijl van Metro. De servicenaam bleef op zijn plaats en het woord «Microsoft» verdween. Alle kleuren zijn veranderd in oranje.

2020

Office 365 Logo 2020

In 2020 kreeg het softwareproduct een ander Microsoft Office-logo, een jaar eerder gemaakt. Nu is het frame echt driedimensionaal geworden, omdat de ontwerpers de juiste effecten hebben gebruikt: verloop, schaduwen en hooglichten. De inscriptie heeft een zwarte kleur en een getransformeerd lettertype gekregen.

2020 — heden

Microsoft Office 365 Logo 2020-vandaag

In april 2020 begon een nieuwe ronde in de geschiedenis van het online platform. Microsoft heeft zijn kroost een andere naam gegeven: Microsoft 365. Tegelijkertijd bleven de abonnementsprijzen gelijk. De rebranding had alleen betrekking op de functionaliteit en visuele identificatie van de dienst. De veelhoekige vorm in het logo is een standaard Windows-selectievakje geworden, niet gebogen, maar plat. Het zwarte woord «Office» is vervangen door het grijze woord «Microsoft».

Logo lettertype en kleuren

Microsoft Office 365 Logo

Het app-bundelpictogram bestaat uit vier gekleurde vierkantjes. Dit is een verwijzing naar het iconische Windows-symbool in de vorm van een vlag. Het meerdelige logo geeft aan dat Microsoft 365 een grote verscheidenheid aan programma’s bevat die onderling verbonden zijn en als één geheel werken.

Alle Microsoft-producten gebruiken het Segoe UI-lettertype en een cloudservice met office-programma’s is geen uitzondering. Dit lettertype komt zo dicht mogelijk bij de letters Frutiger, die speciaal is gemaakt voor de bewegwijzering van Roissy Airport.

Logo Microsoft Office 365

Het kleurenschema van het logo komt overeen met het Microsoft-logopalet. De combinatie van heldere vierkanten (rood, groen, blauw, geel) en grijze letters zorgt voor een dramatisch contrast.