Menards Logo

Menards Logo

Menards is de op twee na grootste Amerikaanse winkelketen die eigendom is van het particuliere bedrijf Menard, Inc. Biedt producten aan voor reparatie en verbetering. 335 hypermarkten in 14 staten genereren een omzet van $ 11,8 miljard.

Betekenis en geschiedenis

Menards Logo Geschiedenis

Wat is Menards?

De belangrijkste keten van bouwhypermarkten van John Menard in het middenwesten van de Verenigde Staten. Omvat 335 winkels met een oppervlakte tot 10.000 m². m, waar 35 duizend mensen werkzaam zijn.

Het bedrijf dat van John Menard een miljardair maakte, begon in 1958 met de bouw van agrarische gebouwen. Een ondernemende jongeman verzamelde, om zijn studie te betalen, een team bouwers en richtte hangars op voor dieren. Werken in de buitenwijken leverde geld op voor studies en bracht ook een nieuw bedrijfsidee met zich mee — bewoners hadden besturen nodig. In 1960 registreerde John de Menard Cashway Lumber Company en na zijn afstuderen wijdde hij er al zijn tijd aan. In 1964 opende hij een houtzagerij met een winkel, die gaandeweg uitgroeide tot een heel netwerk met 12 distributiecentra.

Het bedrijfslogo is bijgewerkt toen het merk «groeide» van het vorige visuele teken. Dit gebeurde twee keer als gevolg van netwerkgroei en assortimentsuitbreiding. Na een mislukte poging in 1994 werd het embleem echter niet meer gewijzigd.

1960 — 1984

Menard Cashway Lumber Logo 1960-1984

Het eerste logo was gewijd aan een zagerij en een houthandel. De naam van het bedrijf werd ervoor gebruikt: Menard Cashway Lumber, dat zich op twee niveaus bevindt.

Bovenaan, in grote letters, het woord Menard. Het was een gangbare praktijk om kleine particuliere bedrijven naar de achternaam van de oprichter te noemen. Het bedrijf werd een familiebedrijf en ging over van vader op zoon. Onder omwonenden werd de achternaam geassocieerd met een bepaald type activiteit. Tegen de tijd dat het bedrijf werd geregistreerd, stond Menard in Wisconsin al bekend om zijn gebouwen, en zijn naam was een soort merk. Mensen herkenden de naam en kochten het product meer gewillig.

Onder de hoofdnaam, in kleinere letters, wordt -Cashway Lumber cursief toegevoegd. De inscriptie zei wat het bedrijf precies aanbood: hout voor contant geld. Bouwconstructies in de buitenwijken, Menard merkte de vraag naar bouwmaterialen op en speelde daarop in.

Naast de letter M, een beetje erachter verstopt, bevindt zich een zesbladige groene propeller. Het was een symbool van houtbewerking en leek op de balken van een bandzaagmolenwiel of een schematische weergave van een zaagblad. De bladen leken tegen de letter M te botsen en erin te duiken. De groene kleur van de badge werd geassocieerd met groen, bos en bomen.

Drie lijnen omzoomden de boven- en onderkant van het logo: geel, lichtbruin en bruin. Ze waren een symbool van bewerkte en onbewerkte platen, hout van verschillende soorten.

1984 — heden

Menards Logo 1984

In 1984 was het bedrijf uit het vorige logo gegroeid. Het is uitgebreid, de lijst met goederen is veranderd. Het bedrijf hield zich bezig met de vervaardiging van tegels, metalen producten, spijkers, houtproducten. John registreerde een nieuw bedrijf — Menards Inc. En zijn winkel veranderde destijds in een populaire doe-het-zelfzaak.

Dus het logo is vernieuwd. Een nieuw visueel teken is de grote witte Menards-inscriptie. Zijn broers werkten samen met John en het meervoud werd aan de naam toegevoegd. De vermelding van hout is verwijderd. De drie strepen aan de boven- en onderkant zijn naar beneden gekrompen, waardoor de naam wordt gewelfd. Het bestond uit drie slagen: rood, geel en oranje in de vorm van een regenboog. De regenboog tilde het bedrijf op en toonde zijn hoogtijdagen en opkomst.

1994 (ongebruikt)

Menards Logo 1994

In 1994 werd de bouwdivisie van het bedrijf verkocht en richtte het bedrijf zich uitsluitend op bouwmarkten. In dit verband heeft het bedrijf een poging gedaan om te rebranden. Het was haar echter niet gelukt. Het nieuwe logo sloeg niet aan en wordt praktisch niet gebruikt.

De basis was een groen schematisch huis, dat qua uiterlijk leek op de grote gebouwen van de winkels van het bedrijf. Hij wees erop dat je in de detailhandel alles voor het huis kunt kopen. En de groene kleur personifieerde het nieuwe leven en de welvaart van de gerenoveerde woningen. Binnen in het huis staat in het midden de witte naam Menards, onderstreept door een lijn bestaande uit drie delen: geel, oranje en rood.

De witte kleur van de naam staat symbool voor vernieuwing van het merkconcept. De lijn symboliseerde de planken van waaruit de onderneming begon. De kleurverandering vertegenwoordigde de geleidelijke ontwikkeling naar een steeds groter netwerk. Van een bedrijf in het thuisland (gele sectie) tot een grote verkoopgigant (rode sectie).

Logo lettertype en kleuren

Menards Logo

De hoofdkleuren van het gebruikte logo zijn wit, zwart, rood, oranje en geel.

De witte letters van de naam stonden symbool voor de vernieuwing van het assortiment. Bovendien symboliseerden ze een schone lei, witte muren. Zinspelend op huisverbetering vanaf het begin, reparaties en materialen die in de winkel kunnen worden gekocht. Zwarte vetgedrukte lijnen en schaduw maakten de inscriptie omvangrijk. Ze toonden de doelgerichtheid van Menards in deze zaak — om alles te bieden wat de koper nodig heeft voor reparatie en verbetering.

De kleuren van de regenboog gaven de principes van het bedrijf aan:

  • Rood — toewijding aan je werk. Menard doet zelf zaken en stelt veel eisen aan zijn medewerkers. Erkent vakbonden niet en ontslaat iedereen die hen steunt. Werknemers moeten toegewijd zijn om te werken en klanten beter van dienst te zijn, niet om te staken en voordelen te zoeken. Om het doel te bereiken, breekt de zakenman alle regels.
  • Oranje — alles wat je nodig hebt voor thuis en comfort. Het winkelaanbod wordt voortdurend uitgebreid, zodat klanten kunnen kopen wat ze nodig hebben zonder naar concurrenten te kijken.
  • Geel — de laagst mogelijke prijzen om klanten blij te maken. Dankzij de eigen productie en de afwezigheid van tussenpersonen kan Menard de prijzen van de meeste goederen verlagen. Zijn managers monitoren constant concurrenten en zelfs voor een cent, maar zetten de prijs lager.

Logo Menards

Oranje wordt verkregen door geel en rood te mengen. Daarom duidde hun opeenvolgende rangschikking in de regenboog ook op bouwverven, de keuze van kleuren en materialen voor woningrenovatie.

Het titellettertype is vergelijkbaar met Summer Fling Regular, maar heeft individuele unieke kenmerken.