Medicare Logo

Medicare LogoHet Medicare Health Protection Program biedt gezondheidsdekking voor Amerikanen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en voor jonge mensen met bepaalde medische aandoeningen. Dit is een van de grootschalige projecten van de VS. Department of Health and Human Services, een federaal agentschap dat sinds 1939 sociale diensten verleent.

Betekenis en geschiedenis

Logo Medicare

De gezondheidsafdeling ondersteunt meer dan 100 programma’s gericht op screening, ziekenhuisopname en behandeling voor een breed scala aan gemeenschappen. Om toezicht op hen te houden, opende hij 11 divisies, waaronder de Centers for Medicare en Medicaid Services. Medicare is dus een van de vele HHS-projecten en wordt beheerd door het ministerie.

Het logo van het verzekeringsprogramma weerspiegelt de relatie met het moederbedrijf. Aan de linkerkant is het eenkleurige HHS-embleem — een vliegende adelaar. De US National Bird staat ook op de vlag en het stempel van de gezondheidsafdeling, die voor juridische doeleinden is en wordt gebruikt op documenten om documenten te authenticeren.

De Medicare-naam verschijnt aan de linkerkant met een lege witte achtergrond. De schaal van de inscriptie kan worden gewijzigd, maar is altijd kleiner dan de adelaar. Zo toonden de ontwerpers de dominantie van HHS over het gezondheidsprogramma.

De vogel is te abstract om letterlijk te nemen. De schematische tekening toont de vleugels, kop, snavel, poten en zelfs een staart. Dit alles heeft echter geen details en wordt alleen waargenomen op het niveau van associaties. De figuur wordt gevormd door vier gekartelde lijnen, waarvan er twee de contouren van menselijke gezichten hebben, en nog twee — benadrukken de gelijkenis met de Amerikaanse adelaar.

De vogel wijst naar links. Ze vliegt met wijd uitgespreide vleugels en kijkt recht vooruit. De uiteinden van de lijnen zijn licht gebogen om de dynamiek te benadrukken. Maar het belangrijkste is niet dit, maar juist de gezichten die een oplettende kijker aan de rechterkant van de foto kan opmerken. Ze vertegenwoordigen het hele Amerikaanse volk.

Het feit dat de gezichten in de adelaar zijn afgebeeld, spreekt de bezorgdheid van de gezondheidsafdeling aan voor de gezondheid van het hele land. De Amerikaanse zeearend is tenslotte een nationaal symbool en HHS is een Amerikaans federaal agentschap. De makers van het embleem trokken een parallel tussen hen en beeldden de bediening uit in de rol van een beschermende vogel die mensen bedekt met zijn machtige vleugels. Aangezien Medicare een van de HHS-programma’s is, is dit allegorische beeld overgenomen in het logo.

Logo lettertype en kleuren

Medicare Logo

De figuur is aangevuld met twee inscripties. De lange zin «DEPARTMENT OF HEALTH & HUMAN SERVICES USA» bevindt zich in een halve cirkel. Het begint onderaan de poot van de adelaar en eindigt bovenaan de punt van de vleugels. Het gebruikt een schreefloos lettertype — hetzelfde lettertype dat wordt aangetroffen in de HHS-stempelafdruk. Aan de rechterkant staat de naam van het gezondheidsbeschermingsprogramma. Voor het woord «Medicare» kozen de ontwerpers voor een heel ander ontwerp: een van de standaard schuine grotesken.

De linkerkant van het logo is donkerblauw, terwijl de rechterkant iets lichter is. Twee tinten van dezelfde kleur worden geassocieerd met geneeskunde en gezondheid omdat het palet van het Medicare-logo nooit is veranderd.