Media Markt Logo

Media Markt Logo

Media Markt is een Duits merk van winkels die huishoudelijke apparaten en elektronica verkopen in 14 landen. Het netwerk omvat 850 winkels met 350 duizend goederen. Als onderdeel van Media-Saturn-Holding GmbH is het merk eigendom van Metro Cash&Carry, dat zijn niet-boodschappenactiviteiten exploiteert via zijn dochteronderneming Ceconomy AG (sinds 2017). Sinds de oprichting heeft Media Market haar hoofdkantoor in Ingolstadt.

Betekenis en geschiedenis

Media Markt Logo Geschiedenis

Wat is Media иMarkt?

Een internationaal merk van hypermarkten voor technologie en elektronica, dat in 1979 in Duitsland verscheen. Geïntroduceerd in Turkije en Europese landen. Eigendom van Metro Corporation.

Media Markt is de eerste Duitse hypermarkt die verschillende huishoudelijke apparaten en elektronica in één winkel combineert. Het idee kwam bij de eigenaren van een klein verkooppunt — het echtpaar Kellerhals. Samen met twee partners voerden zij het plan uit. De eerste winkel opende voor Kerstmis 1979. De omzet overtrof de verwachtingen en in de komende 8 jaar ontwikkelde het team een ​​netwerk van 10 winkels in het hele land. Dit trok een groot bedrijf aan genaamd Kaufhof (toekomstige Metro), dat in 1988 een veelbelovend bedrijf kocht. Ze verdeelde de markten over de hele wereld.

Het eerste logo van het merk bleek succesvol en gedurende 40 jaar is het nauwelijks veranderd, afgezien van kleine details die in 2006 zijn toegevoegd.

1979 — 2006

Media Markt Logo 1979-2006

De ontwikkeling van het logo werd, net als de meeste marketingbewegingen, begeleid door Walter Gunz (een van de vier partners). Het embleem bestond uit een alfabetisch gedeelte: de woorden Media Markt, en een afbeelding — een rond bord tussen de woorden. Hij verenigde de twee delen van de naam, verbond de techniek en de markt. Voor het 79e jaar was dit een revolutionair voorstel.

Visueel lijkt het teken op:

  1. Een grote spiraalvormige trechter waarin individuele stroken in (of uit) het midden stromen. Ze symboliseerde dynamiek, beweging. Ze belichaamde het hoofdidee van de winkel — apparaten van verschillende fabrikanten uit verschillende landen onder één dak. Het materieel stond op speciale verrijdbare pallets, zodat het direct uit de hal kon worden gehaald. Goederen van over de hele wereld werden eerst in de winkel verzameld en vervolgens gedistribueerd, waardoor een eindeloze stroom ontstond.
  2. Lollipop — leuke zoete aanbiedingen voor klanten. Het was winstgevend om elektronica op de markt te kopen. Voor het kopen mocht het testen. En als de koper de prijs lager vond, werd het product teruggenomen en het geld teruggegeven.
  3. Wervelwind — als een teken van emoties van verrassing en vreugde van succesvolle aankopen in een ongewone winkel.
  4. Hypnotische spiraal — bij een bezoek aan de winkel werden de ogen groot, klanten waren gefascineerd door zoveel producten en kwamen weer terug.

De combinatie van wit en rood in de spiraal betekende twee hoofdgebieden — technologie en elektronica.

2006 — heden

Media Markt Logo 2006

Toen de 300e markt werd geopend, werd het logo enigszins bijgewerkt. Het kleurenschema is meer verzadigd geworden, wat de globaliteit en internationale expansie markeert. En het centrale element versmolt met de twee delen van het opschrift en veranderde in een gestileerd streepje tussen Media en Markt. Nu geven de woorden niet alleen de richting van de winkels aan, maar zijn ze de naam van het merk geworden. De letters in de woorden zijn ook dichter bij elkaar geplaatst, waardoor de eenwording wordt benadrukt, en versmelt tot één naam. Over het algemeen heeft de groepering het logo compacter gemaakt, waardoor het gemakkelijker op borden en in gedrukte publicaties kan worden geplaatst.

In het vernieuwde logo toont de trechter de verwevenheid van verschillende verkoopkanalen, waardoor winkels flexibel en handig zijn voor hun klanten. Bovendien duidt de spiraal op de eenwording van onafhankelijke winkels in één netwerk. Elke winkel is voor 10% eigendom van de beheerder. Hij bepaalt welk assortiment zijn consumenten interesseert en vormt een aanbod in zijn gebied. De wervelwind geeft ook een grote lijst aan van diensten die markten leveren, behalve verkoop (levering, onderhoud, reparatie, verwijdering van goederen).

In 2018-2020 werden de Saturn-winkels, in 1990 overgenomen door Media Markt, omgedoopt tot Media Market.

Logo lettertype en kleuren

Media Markt Logo

De hoofdkleur van het embleem is rood. Zijn verschijning in het eerste logo maakte deel uit van een marketingbeweging en werkte samen met heldere reclameslogans en promoties. Bijvoorbeeld met het gooien van oude bandrecorders of de slogan ter ere van het eerste bestaansjaar, waarin stond dat de winkel over 99 jaar haar honderdjarig bestaan ​​zou vieren.

Rood staat symbool voor een vooruitstrevend idee, scherpe aanbiedingen en de laagste prijzen. Toont een grote opeenhoping van goederen. Vertegenwoordigt de constante vernieuwing van het assortiment. Alle innovaties op het gebied van technologie verschijnen direct in Media Markt.

Logo Media Markt

De verzadigde tint van het bijgewerkte logo getuigt van leiderschap, actieve opening van winkels in andere landen. Het is in overeenstemming met de rode streep op de Duitse vlag, die het land van herkomst van het merk aangeeft. Het straalt de liefde van klanten uit, want in een hypermarkt kun je kennis maken met technologie, vergelijken, lanceren, openen en de beste optie voor jezelf kiezen.

Het lettertype komt overeen met ITC Avant Garde Gothic Paneuropean Demi Oblique, maar met een gestileerde letter M, naar rechts gekanteld.