Maxxis Logo

Maxxis LogoMaxxis is een dochteronderneming van het Taiwanese concern Cheng Shin Group, dat banden levert. Het werd in 1967 opgericht als een klein bedrijf in fietsbanden. Sindsdien is er veel veranderd: nu bezit het eigen technologiecentra, tien fabrieken en een gigantische proeftuin.

Betekenis en geschiedenis

Logo Maxxis

In meer dan een halve eeuw heeft het merk slechts twee logo’s veranderd. De eerste toont een langwerpige ellips met een wit centrum en oranje-zwarte randen. De ongelijke dikte van de buitencontouren zorgt voor een effect van beweging en dynamiek. De geometrische figuur zelf, zoals bedacht door de auteurs, moet worden geassocieerd met banden.

Binnenin is de merknaam, geschreven in hoofdletters en omcirkeld in zwart. Het lettertype is cursief gedrukt. In de rechter benedenhoek staat het woord «Banden», wat het type product aangeeft.

Terwijl het bedrijf zich ontwikkelde, vereenvoudigden de ontwerpers het logo en verwijderden de ellips. Alleen de inscriptie «Maxxis» bleef. Het is ook oranje, maar zonder een donkere omtrek. De verhoudingen van de afgedrukte tekens zijn niet veranderd. De letterafstand is, zoals eerder, smal. Het geregistreerde handelsmerk wordt in de rechterbovenhoek weergegeven.

Er zijn verschillende zijemblemen die qua inhoud variëren. Soms worden ze aangevuld met bedrijfsslogans. Bijvoorbeeld motiverende zinnen met een oproep tot beweging.

Maar onlangs zijn de eigenaren van het bedrijf begonnen met het gebruiken van de oude versie van het logo en het internationaal promoten. Het marketingteam zei dat het klassieke symbool beter bekend is en de identiteit van het merk ondersteunt.

Logo lettertype en kleuren

Maxxis Logo

Het logo van de populaire Taiwanese bandenfabrikant is minimalistisch. Er staat maar één detail op — het woord «MAXXIS». Het vervangt eigenlijk drie elementen en draagt ​​een grote ideologische lading. Ten eerste geeft het hoofdlettertype aan dat het bedrijf zijn best doet en producten van topkwaliteit produceert. Ten tweede geeft het opschrift direct de actieradius aan: de dubbele «xx» ziet eruit als een loopvlakmarkering. Ten derde geeft het logo aan dat het bedrijf banden produceert voor de moeilijkste omstandigheden. De borden zijn vlak, streng, geometrisch, met een lichte helling naar rechts. Door hun ontwerp passen ze perfect bij het wegthema. Het embleem heeft geen frames.

Het logo maakt gebruik van het lettertype Geogrotesque Bold Italic — vetgedrukt, schuin, met duidelijke strepen. Brede lijnen geven de grootte van de baan aan die de wielen achterlaten. Meestal bevindt de belettering zich op de zijkanten van de banden, op een opvallende plaats om namaak te voorkomen. Het kleurenpalet is opvallend en bestaat uit een enkele tint — pasteloranje # FD4703.