Marshalls Logo

Marshalls Logo

Marshalls is een Amerikaanse keten van kleding- en schoenenwinkels die merkartikelen aanbiedt tegen een prijs die 20-60% onder de marktprijs ligt. Verschilt in wekelijkse actualisering van assortiment. Omvat 1.230 winkels in de VS en Canada. Er zijn twee soorten verkooppunten: gewone Marshalls en Mega Marshalls. Sinds 1995 is het eigendom van TJX Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Marshalls Logo Geschiedenis

Wat is Marshall?

Modewarenhuismerk voor het hele gezin, populair in de VS en Canada. Eigendom van TJX Corporation, een van de 100 grootste in de Fortuna-lijst.

Het bedrijf is vernoemd naar de oprichter, Alfred Marshall. Zijn idee was om klanten echte merken tegen een lagere prijs aan te bieden. Hij realiseerde het idee met drie gelijkgestemde mensen en opende in 1956 de eerste winkel in een buitenwijk van Boston. In 1976 hadden de partners al 36 vestigingen, die ze met succes verkochten aan het schoenenbedrijf Melville, waarin ze zich actief bleven ontwikkelen totdat de reus werd gereorganiseerd. In 1995 werden 496 Mashalls-winkels onderdeel van de TJX Corporation.

Als een weerspiegeling van de snel veranderende mode, is het Marshalls-embleem vaak bijgewerkt — 5 keer in zijn korte levensduur. Dit hielp het merk om met de tijd mee te gaan, toonde de dynamiek van het netwerk en altijd een nieuw productassortiment.

1956 — 1970

Marshalls Logo 1956-1970

Het eerste logo zag eruit als een label, een sticker op merkartikelen — een zwarte rechthoek met witte inscripties. De naam van de winkel werd in het midden geplaatst en in wit cursief, keurige, nette letters gespeld. De helling duidde op het verlangen naar ontwikkeling, beweging die de mode volgde.

Het beeld onderscheidde zich door een ongebruikelijke letter M, gemaakt van een gedraaid lint of riem. Ze voegde stijl toe aan het logo en wees op de verkoop van kleding.
Rondom het woord Marshalls staan ​​verschillende inscripties die de klant kennis hebben laten maken met het bedrijf. Iets onder de naam is de essentie van het voorstel — warenhuizen (warenhuis). Bovenaan gezeefdrukt lage prijs bericht: dagelijkse laag-lage prijs. Rechtsonder staat het adres van de winkel.

1970 — 1974

Marshalls Logo 1970-1974

Het aantal verkooppunten groeide, dus de visuele presentatie werd herzien. Om de waarneming te vergemakkelijken, zijn de kleuren van de emblemen verwisseld. De achtergrond is wit gemaakt. Het kenmerkte de titel in rechte, ronde kleine zwarte letters. Dit verlichtte het visuele teken van rouw en zwaarte en concentreerde zich op de naam. De eerste letter in kleine letters duidde op vrijetijdskleding zonder pretentie en extravagantie, comfortabele en praktische dingen die de boventoon voerden in het assortiment.

1974 — 1980

Marshalls Logo 1974-1980

Het merk blijft de trends volgen en werkt, rekening houdend met de trends, het logo bij met het Yagi-lettertype, dat bijzonder populair werd in de jaren ’70.
De Marshalls-letters kregen een giftige blauwe kleur met witte dunne strepen in het midden, wat de letters volume gaf. Dankzij dit ontwerp heeft het logo een gelijkenis gekregen met neonreclames. Tegelijkertijd leken de randen van de letters afgesneden, wat de associatie met lichtgevende buizen versterkte.

Het ontwerp maakte het embleem modieus en modern, wat kopers aantrok. Het heldere beeld kwam volledig overeen met het hoofdidee van de winkels — het thema van verrassing en schattenjacht. Elke keer dat klanten naar de winkel kwamen, stond er iets nieuws op hen te wachten, dankzij de wekelijkse aankomst van goederen.

De apostrof werd uit de naam verwijderd, waardoor de spelling werd vereenvoudigd en het bedrijf werd gescheiden van het akoestische merk van Marshall.

Samen met het blauwe logo werd dezelfde variant in het zwart gebruikt.

1980 — 1989

Marshalls Logo 1980-1989

In 1976 werd Marshalls gekocht door de Melville Corporation, wat bijdroeg aan de uitbreiding van warenhuizen. In de komende 10 jaar openden ze in 42 Amerikaanse staten. De uitbreiding en opkomst van veel nieuwe winkels werd in het logo gemarkeerd door lichte kleuren, symbool voor nieuwigheid. De witte buizen zijn dikker en de blauwe kleur is minder giftig. Soortgelijke veranderingen hadden ook invloed op de zwarte versie van het embleem.

1989 — 2004

Marshalls Logo 1989-2004

In de jaren 90 stond Melville aan de vooravond van een reorganisatie vanwege te veel verschillende merken. In 1989 werd 6% van de aandelen van de onderneming verdeeld onder de werknemers en werden er kleine wijzigingen aangebracht in het management. Marshalls onderging een rebranding, waaronder een update van het logo.

In de jaren 90 kwam denim in de mode. Broeken, rokken, jassen, overalls werden genaaid van licht denim. Daarom trokken winkels waar je denim items kon kopen veel kopers. Het Marshalls-logo is gemaakt om bij de nieuwe mode te passen. Het visuele bord behield de trend naar volume, maar de gelijkenis met neonreclames is verdwenen. De blauwe kleur werd veranderd in een aangenaam blauw en de witte lijnen werden vanuit het midden verschoven. Nu schilderden ze highlights op driedimensionale letters. De afgesneden uiteinden zijn glad en taps toelopend. Ze zinspeelden op nauwsluitende kleding en leggings — een andere modieuze touch van de jaren ’90.

Een bijzonder hoogtepunt was de inscriptie van de letter «M». Haar dunne en puntige lijnen deden denken aan de naaldhakken en slanke benen van modellen tijdens een modeshow op de catwalk.

De naam werd onderstreept door een rode lijn als symbool van ontwikkeling, hoog verkoopniveau, mode-aanbiedingen en warme kortingen. Soms werd het logo gebruikt zonder onderstreping, maar met hoofdletters die dezelfde connotatie hadden.

2004 — heden

Marshalls Logo 2004

In 1995 werden warenhuizen gekocht door TJX Corporation, dat eigenaar is van de belangrijkste concurrenten Marshalls. Dit leidde echter niet tot een grote rebranding. Veranderingen vonden plaats in 2004 met de promotie van het idee van parallelle supermarkten in het bedrijf. Marshall’s en TJ Maxx werden samengevoegd tot de Marmaxx Group, maar behielden hun identiteit. Merklogo’s zijn helder gemaakt. Voor de Marshalls kozen ze blauw en T.J. Maxx werd in het rood gepresenteerd.

De donkerblauwe naam op een witte achtergrond riep een gevoel van rust, vertrouwen en stijl op. Het was een symbool van bruikbaarheid, gemak en duurzaamheid.

Logo lettertype en kleuren

Marshalls Logo

Het kleurenschema van het logo werd vertegenwoordigd door klassiek zwart, wit en verschillende tinten blauw.

  • Zwart is de kleur van macht, vertrouwen, een symbool van zwarte labels en labels op kleding.
  • Wit — een indicator van de constante actualisering van het assortiment en de opening van nieuwe winkels.
  • Blauwe tinten varieerden van een rijk, zuur Perzisch blauw tot jeneverbes- en turkooisblauw. Het logo heeft momenteel een saffier-smaragdgroene kleur. Het blauwe palet wordt geassocieerd met stabiliteit, balans, gevoel voor stijl, kortingen.

Logo Marshalls

Modern logo-lettertype uit de Tabac-familie.