Mall of Asia Logo

SM Mall of Asia Logo

Mall of Asia is het 12e grootste winkelcentrum ter wereld, eigendom van SM Prime Holdings. Gelegen in de Filippijnen in Manilla. Het beslaat een oppervlakte van 67 hectare waarop zich 4 gebouwen en bijgebouwen bevinden met meer dan 800 honderd winkels. Het heeft 8 duizend parkeerplaatsen. Het maakt deel uit van het Central Business Park.

Betekenis en geschiedenis

Mall of Asia Logo Geschiedenis

Wat is Mall of Asia?

Het op drie na grootste winkelcentrum van de Filippijnen, gelegen in de wijk Pasay City. Het bestaat uit twee grote winkelpanden en twee parkeerplaatsen met een totale oppervlakte van 559 duizend vierkante meter. m, omgeven door vele andere gebouwen en bijgebouwen op het grondgebied van het bedrijventerrein.

Mall of Asia is een plek voor recreatie en winkelen die sinds 2006 actief is. Op het moment van opening — de grootste van het land. Op zijn grondgebied zijn er bioscopen, restaurants, winkels, supermarkten, conferentiezalen, parkeerplaatsen, sportarena. Bij de laatste verbouwing, die in 2023 klaar zal zijn, komen een voetbalveld, een gerenoveerde ijsbaan, een museum en een botanische tuin in het centrum.

Het logo van het centrum is een keer bijgewerkt, maar niet significant. De rebranding maakte het bord moderner.

2006 — 2010

SM Mall of Asia Logo 2006-2010

Het visuele teken van het centrum is erg onharmonisch. Het gebruikt 4 verschillende lettertypen die verschillen in stijl, grootte en kleur. Een dergelijke verhuizing kan echter worden beschouwd als een symbool van de eenwording van een groot aantal winkels, cafés en recreatiegebieden onder één dak.

Aan de kop van het visuele teken staat de driedimensionale afkorting SM, die zowel het moederbedrijf als de afkorting Super Mall (winkelcentrum) verpersoonlijkt. Hieronder staat de inscriptie in blauw «Mall of». Het cursief en het verloop rondom wekken de indruk dat de belettering horizontaal ligt. Ernaast staat een groot rechtopstaand rood woord Azië. De schaal geeft aan dat het centrum een ​​grote onderneming is, niet in de Filippijnen, maar in heel Azië. Enorme letters symboliseren een groot deel van de instelling en rode kleur — heropleving, mensenmassa’s, warme kortingen, veel emoties.

De gele boog die door het woord Azië gaat, vertegenwoordigt de zon. Ze legt een geografische nadruk, waaruit blijkt dat we het hebben over het deel van het continent waar het licht opkomt. Azië lijkt met zijn letters A aan de rand van de zon te hebben «gehaakt», en terwijl het opkomt, duwt het de naam omhoog. Over het algemeen geeft een dergelijke visualisatie het hoge niveau van het centrum, de leidende positie en de grote omvang aan. Hij stijgt naar de lucht en torent hoog boven alle concurrenten uit.

Onder het woord Azië staat een slogan in gekartelde dunne zwarte letters: No Other Mall Comes Close. Het kan worden vertaald als «geen ander winkelcentrum kan met ons vergelijken». Dit is een toespeling op verschillende winkelcentra die na de opening van het winkelcentrum zijn gesloten, evenals op grote maten (nu is het winkelcentrum de 4e grootste van het land).

De achtergrond van het logo is blauw met een blauw verloop. Het lijkt op de lucht, waarin de naam overdag in een heldere wolk zweeft. En ‘s nachts creëert het verloop een associatie met een neonreclame. De witte halo rond alle inscripties versterkt deze indruk.

2010 — heden

SM Mall of Asia Logo 2010

In 2009 werd de gebruikelijke wereldbol, die de gasten van het winkelcentrum verwelkomde en het symbool was, omgebouwd tot Globamaze — een panoramisch videoscherm, het enige in Azië. Daarna werd het logo ook iets «gemoderniseerd».

De blauwe achtergrond is verwijderd. De letters SM werden in een cirkel geplaatst, wat een symbool is van het feit dat het Asia Trade Center tot het netwerk van dergelijke centra behoort. Creëert een gevoel van gemeenschap, eenwording. De cirkel verwijst ook naar de Globamaze-globe — het nieuwe «gezicht» van het winkelcentrum. Alle andere delen van het logo bleven ongewijzigd.

Logo lettertype en kleuren

Mall of Asia Logo

Primaire kleuren van het logo:

  • Blauw — hemelse schaduw. Duidt op een groot bedrijf, betrouwbaarheid en een stabiele positie.
  • Rood — de kleur van de schaal, een grote menigte mensen.
  • Geel is het symbool van de zon. Voorspelt winst, expansie en welvaart.
  • Zwart — gebruikt voor de slogan. Zowel de kleur als het opschrift belichamen de kracht en leidende positie van het centrum.

Logo Mall of Asia

Het «Mall of»-gedeelte van de belettering heeft vrij veelzijdige letters die in verschillende lettertypen passen. De dichtstbijzijnde daarvan is Univers Next Pro 841 Extended Black. Voor het woord Azië wordt het strikte lettertype PODIUM Sharp 8.11 gebruikt. Tegelijkertijd worden de jumpers van de letters A vervangen door een zonneboog. De slogan is geschreven in hoofdletter DearJoe 1.