Macy’s Logo

Macys Logo

Amerika’s grootste winkelketen Macy’s verscheen in 1858. Toen had het de enige outlet RH Macy & Co., genoemd naar de maker — Rowland Hussey Macy. Het bedrijf breidde zich voortdurend uit omdat de eigenaar aangrenzende gebouwen opkocht. In 1895 werd het bedrijf eigendom van de gebroeders Straus, maar het bleef groeien. In 1994 fuseerde het met Federated Department Stores en in 2005 besloot Federated om meer dan 700 van zijn winkels te hernoemen naar Macy’s. Dus de beroemde Marshall Field’s, Robinson’s, Hecht’s, Foley’s en andere warenhuizen hebben het contact verloren met de cultuur en smaak van de steden waar ze zich bevonden.

Betekenis en geschiedenis

Macys Logo Geschiedenis

Als onderdeel van het Project Star-project vond een grootschalig rebrandingproces plaats, waarbij honderden winkels in de Verenigde Staten Macy’s werden. Het werd zo genoemd omdat de ster een nieuw element werd van de identiteit van alle hernoemde winkels. Het begon te worden gebruikt in reclame en bewegwijzering, en daarvoor was het aanwezig in bijna alle oude Macy’s-logo’s, waar het de apostrof voor de «S» verving.

Er zijn legendes over waar het vandaan kwam. Volgens de meest voorkomende versie liet Rowland Hussey Macy zichzelf een tatoeage met een rode vijfpuntige ster laten tatoeëren toen hij op walvisjacht ging. Dit verhaal wordt als het meest waarschijnlijk beschouwd. Er gaan ook geruchten dat hij als navigator werkte en dat de ster hem hielp zijn weg te vinden tijdens dichte mist. Maar sceptici beweren dat Rowland toen te jong was: hij was 15 jaar oud en hij had zo’n verantwoordelijke functie niet kunnen uitoefenen. In ieder geval is bekend dat hij echt een tatoeage had en dat het de identiteit van de warenhuisketen beïnvloedde.

Het Macy’s-logo verving de regionale symbolen van de winkels die in de structuur van de keten waren opgenomen. Hun vaste klanten vonden het niet leuk, maar de ster betekende dat alles vanaf nul begon. Hoewel het werd gebruikt als onderdeel van een woord in plaats van een apostrof, merkte niemand het op. Pas later, toen de ster rood werd gemaakt en naar het begin van de inscriptie werd gebracht, begonnen ze er een speciale betekenis aan te geven.

Nu wordt het geassocieerd met feestdagen en oude tradities die het bedrijf introduceerde. Voor zover we weten, organiseert Macy’s al bijna een eeuw de Thanksgiving Day Parade en sponsort het al een halve eeuw het Miracle on 34th Street-vuurwerk, dus Amerikanen zijn zeer bekend met de flagshipstore Macy’s Herald Square en weten wie de eigenaar is van de rode ster symbool. Daarnaast gebruikt de winkelketen haar logo actief voor reclamedoeleinden en koppelt het aan sales.

1920 — 1932

Macys Logo 1920-1932

In 1858 werd het eerste warenhuis RH Macy & Co. geopend. met een haan op het bord. Vier jaar later kreeg hij nog een embleem — een rode ster. En logo’s met inscripties werden veel later gebruikt. Een van de vroegste versies die tot onze tijd zijn teruggekomen dateert uit 1920. Voor zover wij weten, bevatte het een prachtige handgeschreven tekst «R. H. Macy & Co. inc.» — een staaltje oude kalligrafie. Hieronder stond het adres van de outlet: “34TH ST. & BROADWAY «(links) en» NEW YORK CITY «(rechts). Het bedrijf verhuisde daar in 1902 na te zijn gekocht door de gebroeders Straus. Nu is deze plaats opgenomen in het nationaal register van historische plaatsen en erkend als een mijlpaal.

1932 — 1938

Macys Logo 1932-1938

In de loop van de tijd veranderde het ontwerp: het enige element van het logo was het witte woord «MACY’S». Het leek driedimensionaal vanwege de grijze contouren van verschillende diktes. De ontwikkelaars gebruikten een gestileerd antiek lettertype, waarbij de eerste «M» groter was dan de rest van de letters en verder reikte dan de lijn.

1938 — 1948

Macys Logo 1938-1948

De makers van de nieuwe versie van het logo maakten het opschrift zwart en brachten het over in hoofdletters. Typografie was gebaseerd op dunne karakters met lange schreven. Het adres van de hoofdwinkel verscheen hieronder weer: 34th Street en B’way, New York City.

1948 — 1986

Macys Logo 1948-1986

Halverwege de 20e eeuw verwijderden ontwerpers het adres om de naam van de warenhuisketen te benadrukken. Het woord «Macy’s» was net zo zwart als voorheen. De vier letters na de «M» zijn kleine letters geworden en de apostrof is een kleine vijfpuntige ster boven de «y» geworden.

1961 — 1970

Macys Logo 1961-1970

In de loop van de tijd is de lijndikte enigszins veranderd. Tot 1970 gebruikte het bedrijf een logo dat een vetgedrukte afgeplatte letters bevatte. Alle letters waren hoofdletters en serifs.

1970 — 1977

Macys Logo 1970-1977

Het embleem uit 1970 had niets te maken met de vorige, behalve de merknaam. Het lettertype was rond en grotesk, er zat geen apostrof in het woord, en de letters werden opnieuw in donkerrood geverfd en omgezet in kleine letters.

1978 — 1982

Macys Logo 1978-1982

Om de inscriptie beter leesbaar te maken, hebben de ontwerpers de dikte van de streken verminderd en weer zwart gemaakt. Er verscheen een kleine afstand tussen tekens, die in de vorige versie niet aanwezig waren.

1982 — 2019

Macys Logo 1982-2019

Begin jaren tachtig. de lijnen zijn nog dunner geworden, maar het lettertype is niet veel veranderd. Een subtiel vijfpuntig sterretje is toegevoegd in de rechterbovenhoek van de «y».

2004 — 2019

Macys Logo 2004-2019

In de 21e eeuw besloot de winkelketen van Macy’s om het logo te versieren met het iconische symbool — een rode ster. Het nieuwe item stond links van het woord.

2019 — heden

Macys Logo 2019-vandaag

Het herontwerp van 2019 was gericht op het symmetrisch maken van de belettering. De ontwerpers veranderden het lettertype en pasten de positie van de lijnen aan zodat de grote ster nu in hoogte overeenkomt met de gestileerde apostrof. Bovendien lopen de twee diagonalen (van de bovenkant naar de benen) evenwijdig aan de lijnen van de letter «y». Het doel van deze uitlijning is om de illusie te creëren dat alle karakters even groot zijn. In feite is dit niet het geval: er is een significant verschil tussen hen, wat vooral merkbaar is in de «s».

Logo lettertype en kleuren

Macys Logo

Voor Rowland Hussey Macy was de rode ster een krachtige talisman. Maar door het Sovjetregime kreeg het een nieuwe betekenis, zodat het bedrijf het niet op het logo kon gebruiken zonder vreemde associaties op te roepen. Ze kon haar iconische symbool ook niet helemaal kwijt, dus na de Tweede Wereldoorlog veranderde de apostrof in het woord «Macy’s» in een klein zwart sterretje. Toen het communisme viel en werd vergeten, plaatste de winkelketen vrolijk een grote rode ster op het embleem. Het is het belangrijkste kenmerk geworden van honderden merkwinkels over de hele wereld.

Het lettertype van het logo komt overeen met Avant Garde Gothic Extra Light, een ronde schreefloze letter ontworpen door Tom Carnase en Herb Lubalin. Maar in de nieuwste versie hebben de ontwerpers de vorm van sommige lijnen veranderd, zodat de letters symmetrisch lijken en samenvallen met de diagonalen van de ster.

Logo Macys

Rood (# Е11А2В) is relatief recent Macy’s hoofdkleur geworden. Het wordt gecombineerd met zwart en deze combinatie maakt het beeld helder en zichtbaar tegen elke lichte achtergrond.