Line Logo

Line LogoLine is een Japans sociaal netwerk en een gratis digitale applicatie die is ontworpen om informatie uit te wisselen op verschillende elektronische apparaten. Hiermee kunt u direct foto’s, audio-opnamen, video’s en sms-berichten verzenden, maar ook telefoneren, een digitale portemonnee gebruiken, nieuws lezen en meer. De dienst wordt beheerd door Line Corporation, een in Tokio gevestigde dochteronderneming van de in Zuid-Korea gevestigde Naver Corporation. Het universele platform heeft verschillende diensten met dezelfde naam en is sinds 2011 op de markt.

Betekenis en geschiedenis

Line Logo Geschiedenis

Het programma werd ingegeven door tragische gebeurtenissen. Haar idee begon met een enorme en dodelijke aardbeving die een tsunami veroorzaakte. Dit natuurverschijnsel dateert uit het voorjaar van 2011, toen de telecommunicatie-infrastructuur in het hele land werd verstoord. Toen besloten de vertegenwoordigers van NHN Japan (de Zuid-Koreaanse divisie van NHN Corporation) om een ​​speciale communicatietool op basis van internettechnologie uit te brengen. In de zomer van hetzelfde jaar was de dienst al klaar voor lancering.

Het bleek zo populair te zijn dat het de server begon te overbelasten. Daarom besloten de ontwikkelaars om het open source HBase-platform geschreven in Java te verbinden met Line. Het is de basisrepository geworden voor gebruikersaccounts, groepen en contacten. Nu is de instant messaging-service ongelooflijk populair geworden in de Aziatische regio: in Indonesië, Thailand, Japan, Taiwan, Cambodja en ook in Turkmenistan. In het bijzonder is het beschikbaar in 17 talen.

Begonnen als een app voor Android- en iOS-besturingssystemen, werd Line geleidelijk aangepast aan andere platforms, waaronder BlackBerry OS, Nokia Asha, Windows Phone, Firefox OS, Microsoft Windows en macOS. Daarom is het programma nu beschikbaar op smartphones, tablets, laptops, personal computers, smartwatches. Het is herkenbaar aan zijn eenvoudige en heldere pictogram, dat opvalt tussen zijn tegenhangers. Bovendien bleek het teken van haar visuele identiteit zo succesvol dat de dienst het nooit veranderde — het bracht slechts minimale correcties aan. Er waren er twee.

2011 — 2013

Line Logo 2011-2013

Om het logo duidelijk, pakkend, eenvoudig en tegelijkertijd indicatief te maken voor een specifieke activiteit, gebruikten de ontwikkelaars het principe van geometrie. Om dit te doen, namen ze een vierkant en rondden ze alle vier de hoeken af. Hierdoor was het mogelijk om de scherpte glad te strijken. Vervolgens plaatsten ze een witte tekstballon in het vierkant — een callout van directe spraak, zoals stripboekpersonages. Dit is een aanwijzing dat het programma een communicatiemiddel is tussen gebruikers en waarmee u informatie kunt verzenden en ontvangen.

In het midden van het dialoogvenster staat de naam van de internetservice, geschreven in groteske hoofdletters. Gedrukte letters, zelfs, vetgedrukt, van dezelfde hoogte. Het pictogram heeft ook een lensflare linksboven. Tegelijkertijd pasten de ontwerpers een verloop toe — zowel in het midden op een lichte achtergrond als eromheen, op een groene achtergrond.

2013 — 2016

Line Logo 2013-2016

Na het herontwerp behield het embleem zijn vorm, grootte, groepering van elementen en hun aantal. Alleen de kleur heeft veranderingen ondergaan. In deze versie hebben de auteurs verloopovergangen, reflecties en witte vlekken verwijderd, waardoor het palet is gestabiliseerd. De hoofdschaduw was limoengroen. Hij vernieuwde het logo, voegde er moderniteit en herkenning aan toe.

2016 — heden

Line Logo 2016-vandaag

In juli 2016 hebben de ontwerpers enkele aanpassingen gedaan. En ze waren weer onbeduidend, maar hadden al niet alleen betrekking op kleur, maar ook op tekst. De ontwikkelaars hebben het palet verschoven naar een donker spectrum, met een rijke tint groen. Het gestroomlijnde lettertype werd veranderd in een hoekig lettertype, waardoor de afronding aan de uiteinden van de letters werd verwijderd. Het resultaat is dat de tekstballon er nu anders uitziet.

Logo lettertype en kleuren

Line Logo

Het bedrijfslogo van dit programma is stabiel en verwijst naar al zijn diensten: sociaal netwerk, telefonie, Line TV-video, Line Today-nieuws, Line Pay-geldportefeuille, Line Manga-strips, Line Webtoon en andere. Om de erkenning onder het miljoenenpubliek van gebruikers niet te verliezen, onderneemt het bedrijf geen radicaal herontwerp. Het is altijd beperkt tot kleine wijzigingen aan het logo.

Voor vroege ontwerpen kozen de ontwerpers voor een lettertype met afgeronde letteruiteinden dat lijkt op de Volkswagen Serial Xbold en Rundschrift Pro Regular. In de latere versie is de stijl ruwer — met rechte hoeken en rechte lijnen, in navolging van Substance Extra Bold en Touche Bold.

Logo Line

De nadruk lag vanaf het allereerste begin op kleur, dus het werd twee keer gecorrigeerd. In de debuutversie werd groen met een verloop gebruikt, in de tweede — een limoenkleur # 37cf00, in de derde — een diepgroene # 00ba00. De tekstballon in alle emblemen is wit gekleurd.