Kroger Logo

Kroger Logo

Kroger is een Amerikaanse supermarktketen die op de 23e plaats staat in de Fortune 500 en de op een na grootste winkel is, alleen achter Walmart. Bovendien is het opgeschoven naar de 5e positie wat betreft de omvang van de handelsdekking: eind 2020 bezit het verschillende dochterondernemingen die meer dan 2.750 supermarkten, hypermarkten, warenhuizen, buurtwinkels en juweliers bezitten. Het handels- en handelsnetwerk heeft ook 2.256 apotheken, 1.585 brandstofcentra, 225 poliklinieken en 35 bedrijven in de voedingsindustrie. De oprichter van het bedrijf is zakenman Bernard Kroger. Hij opende het in 1883 in Cincinnati, Ohio, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.

Betekenis en geschiedenis

Kroger Logo Geschiedenis

Wat is Kroger?

Dit is een supermarktketen die in 1883 in de Verenigde Staten verscheen. Het werd opgericht in Cincinnati, de staat Ohio. Kroger is nu de op één na grootste retailer van het land. Hij heeft meer dan 2500 winkels.

Aan het einde van de 19e eeuw investeerde een op de tien kinderen van de familie Kroger, de 23-jarige Bernard, zijn opgebouwde $ 372 in het openen van een supermarkt. Hij regisseerde het zelf en experimenteerde met het op de markt brengen van producten die door zijn eigen bedrijf werden geproduceerd. Een jaar later (in 1884) richtte een jonge ondernemer een tweede winkel op. En in 1902 registreerde hij al een keten genaamd Kroger Grocery and Baking Company, met 40 winkels die jaarlijks 1,75 miljoen dollar opbrachten. Bovendien was het de eerste universele structuur met een persoonlijke bakkerij.

In 1916 breidde het bedrijf uit met de eerste zelfbedieningswinkels. In de jaren ’30 van de 20e eeuw begon ze voor het eerst in de geschiedenis van de handel producten te controleren en hun kwaliteit te bewaken voordat ze ze naar de toonbank stuurde. Een andere innovatie die deze verkoper introduceerde, had betrekking op parkeergarages: ze bevonden zich recht onder de muren van supermarkten, rondom hen aan alle kanten.

Dus het bedrijf Kroger begon geleidelijk de aandacht van kopers te trekken, uit te breiden door concurrenten te verwerven en nieuwe verkooppunten te openen. Ze heeft ook veel bakkerijen en bakkerijen, melkveebedrijven en fabrieken, bedrijven voor de productie van kruidenierswaren. Ze werkten allemaal onder hetzelfde logo en vertegenwoordigden een individueel handelsmerk. In totaal zijn er 7 logo’s in de geschiedenis.

1883 — 1902

Great Western Tea Company Logo 1883-1902

Aanvankelijk bestond de individuele symboliek uit een zwarte belettering «Great Western Tea Co» met miniatuur schreefjes. Het werd geplaatst tegen een lichte achtergrond — een horizontale rechthoek. Boven de naam van de winkel was een nauwelijks zichtbaar artikel «de», versierd met dunne lijnen aan beide zijden.

1902 — 1939

Kroger Logo 1902-1939

Om het winkelend publiek vertrouwen te geven en de ernst van zijn keten te benadrukken, koos de baas voor een ander logo. Het was zakelijk en eenvoudig, zonder onnodige details — alleen een grote, brede inscriptie. Het woord «Kroger» was vetgedrukt in hoofdletters. De letters waren gehakt, strikt, zelfs, op een minimale afstand van elkaar.

1939 — 1961

Kroger Logo 1939-1961

Na voldoende bekendheid en herkenbaarheid te hebben verworven, voerde de supermarktketen een redesign door, waarna het een creatief logo kreeg. Het bestond uit een enkele inscriptie — de namen van de winkels. Om het wat originaliteit te geven, hebben de ontwikkelaars het bovenste gedeelte van de hoofdletter «K» en het onderste gedeelte van de kleine letter «g» uitgebreid. Het resultaat zijn twee bogen die bijna de letter «o» bereiken. De «e» had een afgeschuinde rechterkant (deze was iets afgesneden) en de «r» leek meer op een hoofdletter «Y». De achtergrond van het woord «Kroger» was een donkerpaarse rechthoek met een regelmatige vorm.

1961 — 2019

Kroger Logo 1961-2019

In de volgende versie vervingen de ontwikkelaars paars door blauw en verwijderden ze de rechthoek, in plaats daarvan gebruikten ze een ovaal met een rode rand. Ze veranderden ook het lettertype ten gunste van een striktere stijl. Daarom waren de letters in het logo van die jaren gelijk, met uitzondering van de «K» en «g», die langwerpig bleven.

2001 — 2014

Kroger Logo 2001-2014

Gedurende deze periode kreeg het logo een spiegeleffect waardoor het driedimensionaal werd. Deze indruk ontstond door de schittering en de «gemetalliseerde» textuur, die in de zon leek te spelen en een deel van het raam weerkaatste.

2004 — heden

Kroger Logo 2004-vandaag

Parallel aan het basislogo verscheen er een aangrenzend logo. Het wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in merkbenzinestations en ziet eruit als een ruitvormig icoon met abstractie. Binnen de geometrische figuur zijn er rode, blauwe, gele en lichtblauwe vlekken van onbepaalde configuratie. Er loopt een lichtgrijze lijn langs de rand van het pictogram. Onder de diamant staat de naam van het handels- en handelsnetwerk. Het heeft een heel ander lettertype — geen langwerpige letters. Beide «r» hebben exact gesneden koppen, terwijl «g» het originele bovenste uitsteeksel heeft, dat ook een rechte snede heeft.

2019 — heden

Kroger Logo 2019-vandaag

In 2019 besloot de winkelketen terug te keren naar het vorige embleem — met langwerpige elementen bij de «K» en «g». Om het logo te moderniseren, hebben de ontwerpers het gecorrigeerd door de rondingen te verlengen. Om dit te doen, maakten ze de ruimte tussen de letters breder dan voorheen. Dankzij deze techniek kregen de gebogen elementen een duidelijke boogvorm.

Logo lettertype en kleuren

Kroger Logo

Het bedrijf heeft zich gefocust op de naam, omdat die voor handelstekens belangrijker is dan een apart grafisch element. Experimenten met schrijven leidden tot het ontstaan ​​van twee gebogen letters, die dienen als grafisch ontwerp.

Logo Kroger

Het embleem maakt gebruik van een lettertype genaamd ITC Avant Garde Gothic Std Bold met gewijzigde «K» en «g». Het corporate palette bestaat uit wit en blauw # 084999. Het zit ergens tussen kobalt- en korenbloemblauw in. In het logo is het toegestaan ​​om witte letters op een blauwe achtergrond te plaatsen, evenals blauwe letters op een witte.

Wat is de betekenis van het Kroger-logo?

De moderne versie van het Kroger-logo betekent vriendelijkheid en dankbaarheid voor degenen die gebruik maken van de diensten van de winkels. Het feit is dat het een lachend gezicht toont dat bestaat uit aangrenzende o en g: hun cirkels zijn ogen en de rechterkant g is een glimlach.

Wat moet het Kroger-logo zijn?

Het eigenlijke Kroger-logo zou uit één enkele inscriptie moeten bestaan - de naam, in grotesk uitgevoerd. Het heeft ook twee gebogen verlengingen - in de eerste en vierde letters: het rechterbeen van de K is naar boven verlengd en de zijwand van de g is gebogen.

Wat is het Kroger-merk?

Kroger is een merknaam voor een supermarktketen met dezelfde naam die in de Verenigde Staten is gevestigd. Ze verkoopt halffabrikaten, zeevruchten, vlees, bier, gebak en andere voedingsmiddelen.

Heeft Kroger hun logo veranderd?

Ja, Kroger heeft zijn logo gewijzigd. Dit evenement dateert uit 2019, toen de ontwerpers de embleemstijl uit 1939 terugbrachten en een nieuwe slogan toevoegden.