Kik Messenger Logo

Kik Messenger Logo

Kik Messenger is niet zomaar een online chat-app. Het is al lang een volwaardig platform geworden en heeft een eigen browser gekregen om de gebruikerservaring veel handiger te maken. Dit project was voorheen eigendom van Kik Interactive Inc. en werd vervolgens opgekocht door de MediaLab-holding. De nieuwe eigenaar besloot zich eerst te concentreren op het genereren van inkomsten met Kik en het integreren van het Kin-token.

Betekenis en geschiedenis

Kik Messenger Logo Geschiedenis

Wat is Kik Messenger?

Kik Messenger is een Canadese instant messaging-app met gratis distributie. Het is ontworpen voor mobiele apparaten en werkt op twee systemen: iOS en Android. Met het programma kunt u anoniem tekst, video, foto’s verzenden en ontvangen, waarvoor het een wifi-netwerk of een smartphone-tariefplan gebruikt. De debuutlancering van het hulpprogramma vond plaats in 2010.

Kik Interactive Corporation is opgericht door een groep jonge mensen van de Universiteit van Waterloo. Ze wilden hun eigen messenger maken, ontworpen voor smartphones en vergelijkbaar met het Chinese WeChat. Dat is gelukt: in 2010 zag de wereld een nieuwe berichtentoepassing. Zelfs toen zorgde het technische potentieel voor de mogelijkheid om interne webapplicaties vrij te gebruiken.

Beleggers twijfelden lange tijd aan het succes van het project, dus Ted Livingston probeerde hen een half jaar lang van het tegendeel te overtuigen. Hij was de auteur van het concept en werkte eerder bij BlackBerry, dus hij was goed thuis in de specifieke kenmerken van mobiele programma’s.

In eerste instantie heette de messenger KIK Chat, maar toen werd het hernoemd zodat er geen duidelijke analogie was met WeChat. Na verloop van tijd kreeg de applicatie een ingebouwde browser, aangepaste spamcontrole, de mogelijkheid om video’s te verzenden en zelf emoji’s te maken, evenals vele andere functies.

2010 — 2017

Kik Messenger Logo 2010-2017

Het interface-ontwerp wordt na elke update verbeterd. Het enige dat statisch blijft, is het logo, dat een groene «kik» -lettering bevat met aan het einde een blauwe stip. Het is niet veranderd, zelfs niet nadat de MediaLab-holding de messenger kocht en besloot er een beetje mee te experimenteren. We kunnen zeggen dat de nieuwe eigenaar ervoor zorgde dat de applicatie niet werd gesloten omdat Ted Livingston zich zou ontdoen van de onrustige startup die leidde tot de procedure met de SEC. De rechtszaak houdt verband met de verkoop van cryptocurrency in 2017.

2017 — heden

Kik Messenger Logo 2017-vandaag

Na de verkoop van de applicatie zijn alle wijzigingen die de nieuwe eigenaar heeft aangebracht in de visuele identiteit een kleurverandering. Groen werd de hoofdkleur van de merkletters en de stip aan het einde.

Alle versies van Kik ontworpen voor verschillende besturingssystemen (Amazon, Windows Phone, Android, iOS) delen een gemeenschappelijk herkenbaar logo. Dit is een woordmerk waarin niets overbodigs is: de inscriptie concentreert zich op de naam van het programma en de punt aan het einde maakt het ontwerp duidelijk en beknopt.

De Kik Messenger-badge sluit aan bij het concept van minimalisme dat de laatste jaren in de mode is geraakt. Het heeft geen extra grafische elementen — slechts een kort woord en een stip op de achtergrond van een wit vierkant met afgeronde hoeken. Maar zelfs dat was genoeg om de app herkenbaar te maken. Nu is het logo gekoppeld aan de belangrijkste functies van een online chat, voor registratie waarbij u geen telefoonnummer hoeft op te geven. MediaLab realiseerde zich het belang ervan in het identiteitssysteem en veranderde het ontwerp niet, omdat het de goede gratie van oude gebruikers wilde behouden en de stabiliteit van het platform wilde benadrukken.

Logo lettertype en kleuren

Kik Messenger Logo

Het belangrijkste van het Kik Messenger-woordmerk is het lettertype, dat het uiterlijk van de belettering vooraf bepaalde. Het lijkt erg op RM Playtime, hoewel het in kleine details verschilt. Het eerste dat opvalt, is de verschillende rangschikking van de streken in de letter «k». Bovendien gebruikt het logo een kleine «i» zonder punt. Het tweede vergelijkbare lettertype is Chevin ExtraBold. Hij heeft ook een aantal verschillen, allereerst veranderde hoeken en verhoudingen. De hoofdkleur van het opschrift was en blijft Atlantis-groen (# 61CB2B). Het wordt ook gebruikt voor een kleine cirkel aan het einde.

Logo Kik Messenger

Wat betekenen de symbolen op Kik Messenger?

De Kik-messenger gebruikt verschillende alfabetische tekens. R staat voor Read, D voor Delivered, S voor Sent, ASL voor Recipient vraagt naar uw leeftijd, geslacht en locatie. Er zijn ook leestekens die ook bepaalde informatie bevatten. Een uitroepteken (!) Betekent Verzendfout, ellips (...) - Een bericht invoeren.

Wat is het lettertype van het Kik Messenger-logo?

Het Kik Messenger-logo gebruikt het Chevin ExtraBold-lettertype met enkele wijzigingen. Maar bovenal lijkt het op de RM Playtime-headset - gestroomlijnd, opblaasbaar, met afgeronde uiteinden.

Wat betekent het Kik Messenger-logo?

Kik Messenger heeft een tekstlogo dat de naam van de instant messaging-service aangeeft. Het heeft slechts drie afgeronde letters - kleine letters, vetgedrukt, met een identieke k en een grote punt aan het einde. Alle elementen zijn ontworpen in groene toon.