Kentico Logo

Kentico Logo

Kentico is een CMS dat officieel gelanceerd werd in 2006. Met Kentico-software kunt u een website van elke complexiteit ontwikkelen. Het kan een nieuwsportaal zijn of een grote online winkel met enkele duizenden toegevoegde producten. Tijdens het bestaan ​​van CMS is het meerdere keren geüpdatet, de laatste grote update was in 2018. Als we het vandaag hebben over de belangrijkste concurrenten van Kentico, dan zouden ze de door Microsoft ontwikkelde Azure-service moeten omvatten.

Betekenis en geschiedenis

Kentico Logo Geschiedenis

Wat is Kentico?

Allereerst is dit een kans voor elke webmaster om zijn eigen website te maken zonder speciale vaardigheden in programmeren en kennis van talen. Met ingebouwde CMS-tools kunt u elke complexiteit ontwikkelen.

Na de lancering van de eerste versie van Kentico is er veel aandacht besteed aan het creëren van een positief imago bij de doelgroep en visuele merkherkenning. Een belangrijk onderdeel in dit proces was uiteraard het logo. Al die tijd werd het maar één keer bijgewerkt, maar de belangrijkste details zijn tot op de dag van vandaag ongewijzigd gebleven.

Oud

Kentico Oud Logo

De eerste versie van het logo verscheen direct na de release van CMS. Naast de merknaam staat er ook het Kentico-logo op. Voor de verbale inscriptie is het lettertype van de auteur gebruikt. Behalve het «K»-teken, zijn alle letters in de naam kleine letters. Ze zijn vetgedrukt met minimaal merkbare afrondingen aan de randen van de letters. Donkerblauwe kleur benadrukt helder de inscriptie tegen de achtergrond van het embleem. Tegelijkertijd roept het warme, positieve emoties op bij een potentiële CMS-client, gericht op positief werken aan het maken van een site.

Het embleem lijkt visueel op een bloem, met in het midden een cirkel en acht bloembladen die eruit komen. Elk van deze bloembladen lijkt visueel op een rechthoek, oranje of donkerblauw, identiek aan de verbale inscriptie. Elke rechthoek heeft puntige hoeken. Hierdoor kunnen gebruikers naast de bloem ook associaties hebben met de zon of een draaiende molen.

Nieuw

Kentico Nieuw Logo

Deze variant van het logo ziet er formeler uit in vergelijking met de vorige versie. Voor de woordinscriptie is de hoofdkleur veranderd van donkerblauw naar zwart. Tegelijkertijd is het gemaakt in een klassiek lettertype, vette letters zonder schreef. Zo contrasteert de merknaam met het embleem, dat ook bepaalde veranderingen heeft ondergaan.

Nu zijn alle elementen erop gemaakt in wit op een oranje achtergrond. Alle ook op het embleem was er een cirkel en acht rechthoeken. Tegelijkertijd is de punt boven het «i»-symbool in de naam volledig identiek in grootte aan deze cirkel, waardoor het gevoel ontstaat dat dit één en hetzelfde element is. De afstand tussen het logo en de naam Kentico is vergroot, waardoor elk element onafhankelijk is ondanks dat het tot hetzelfde merk behoort.

Logo lettertype en kleuren

Kentico Logo

De eerste versie van het logo is gemaakt in het lettertype van de auteur, terwijl de nieuwe variant een klassiek lettertype gebruikt dat dicht aanleunt bij Times New Roman. Vetgedrukte schreefloze letters werden gebruikt voor de naam, behalve de hoofdletter «K».

Logo Kentico

In het originele logo bestaat het kleurenpalet uit marineblauw en oranje. Tegelijkertijd is de hoofdnaam volledig in blauw gemaakt. In de bijgewerkte versie wordt het merk in het zwart weergegeven en worden oranje en wit gebruikt voor het embleem. Minimale veranderingen hebben een minimale impact op de visuele herkenning van het Kentico-logo en het merk als geheel.