Kayak Logo

Kayak LogoKayak is een internationaal reisbureau en zoekdienst die gebruikmaakt van meerdere platforms (Hotels Combined, Checkfelix, Swoodoo, Mundi). Het bedrijf werd in januari 2004 opgericht door twee zakenlieden — Steve Hafner en Paul M. English. Het wordt nu beheerd door Booking Holdings, waarvan het de eigenaar is. Het reismanagementsysteem is gevestigd in Stamford, Connecticut.

Betekenis en geschiedenis

Kayak Logo Geschiedenis

Aanvankelijk had het reisbedrijf een andere naam: het werd opgericht als Travel Search Company, Inc. Zes maanden later werd het omgedoopt tot Kayak Software Corporation (in augustus 2004), maar later werd de naam afgekort tot één woord. In februari 2005 kreeg de nieuwe dienst een eigen website en vervolgens een mobiele applicatie. Momenteel worden ze in 30 landen over de hele wereld gebruikt en zijn ze beschikbaar in 18 talen, dus het bedrijfslogo is goed bekend in Europa, India, Mexico, Rusland, Japan, Nieuw-Zeeland en andere landen.

De groei van de online reisservice versnelde in 2007, toen het $ 196 miljoen ontving van een groep investeerders om concurrent SideStep te kopen. Er volgden nog meer lucratieve overnames, waaronder de Duitse zoekmachine Swoodoo. In 2011 heeft het Kayak-management de SideStep-site volledig gesloten en het verkeer overgebracht naar zijn eigen bron Kayak.com.

In mei 2013 werd de online reisservice overgenomen door Priceline.com (nu Booking Holdings): ze kocht deze voor $ 2,1 miljard. De grootste veranderingen kwamen natuurlijk tot uiting in de identiteit van de dienst. Hij heeft altijd twee emblemen, bijna identiek aan elkaar.

2004 — 2017

Kayak Logo 2004-2017

 

Het debuutlogo werd gepresenteerd in het jaar dat de dienst werd gelanceerd, omdat het dringend een visueel identificatiemerk nodig had. Deze rol werd overgenomen door de letters «Kayak», gemaakt in de vorm van een tabel met letters, zoals die te vinden zijn op de luchthaven. De naam van het reisbureau staat op een regel en bestaat uit enkele letters. Elk symbool vindt plaats op een aparte balk, in het midden doorgestreept door een nauwelijks zichtbare, dunne streep. Daarom, als we naar het eerste logo kijken, lijkt het erop dat de letters erop gaan veranderen. De achtergrond is gemaakt in de vorm van een verticale oranje rechthoek. De tekst is geschreven in gedrukte tekens — strikt, gelijkmatig, gehakt. De hoeken van geometrische vormen zijn afgerond.

2017 — heden

Kayak Logo 2017-vandaag

Het herontwerp van het logo bracht geen noemenswaardige veranderingen met zich mee, omdat het oorspronkelijke concept zeer succesvol bleek te zijn. De ontwikkelaars verwijderden de dunne grijze lijn die langs het hele woord liep en veranderden het lettertype in een compacter lettertype. Nu is de inscriptie «Kayak» gemaakt in rechte, gladde letters met de gebruikelijke scherpte. De tekens zelf zijn standaard en vetgedrukt, in hoofdletters. Er is nog een wijziging aangebracht in de achtergrondrechthoeken. De ontwerpers hebben ze verkleind tot vierkanten, zodat het logo eruitziet als een set alfabetblokken voor kinderen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Kayak

Het logo is nauwelijks geëvolueerd, afgezien van kleine wijzigingen die de visuele perceptie van de foto en het basisconcept ervan niet hebben beïnvloed. Het had altijd oranje geometrische vormen met witte letters. Elke letter in het woord «Kayak» heeft zijn eigen individuele ruimte.

Voor het logo hebben de auteurs een lettertype gekozen dat identiek is aan Noveo Sans Black, gemaakt door FontSite Inc. Dit lettertype is nu in gebruik. Eerder was het meer langwerpig, maar het behoorde ook tot de categorie Sans Serif, dat wil zeggen, het was grotesk.

Kayak Logo

Het kleurenpalet is het belangrijkste onderdeel van het logo. Het brengt de energie over die door het reisbureau wordt aangestuurd om nieuwe wegen naar het gekoesterde doel te vinden. De vierkanten zijn oranje (zachte tint # ff6907), de letters zijn wit. Deze twee kleuren zijn verenigd in één ruimte en staan ​​voor beweging en betrouwbaarheid.